SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Dijital Tarım Pazarı Toplantısı Yapıldı

0
Güncellendi - 2021-12-29 01:45:23
Dijital Tarım Pazarı Toplantısı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sistemiyle daha fazla alıcı ve satıcıyı online sistemde buluşturmak amacıyla toplantı yapıldı

DİTAP Portalı'nın geliştirilmesi, yaygın kullanılması ve uygulamada birlikteliğin sağlanması amacıyla, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerinin konu sorumlularının katılımı ile DİTAP eğitim toplantısı yapıldı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, İl Müdür Yardımcısı Ramazan Çolak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şevket Başyiğit, DİTAP Malatya İl Sistem Sorumlusu Ziraat Mühendisi Emre Sülü, Sosyolog Leyla Güneri ve DİTAP İlçe sistem sorumluları katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, toplantıyı açış konuşmasında, Dijital Tarım Pazarı’nın (DİTAP) önemini anlattı. Macit, "Bakanlığımız tarafından 29 Nisan 2020 yılı içerisinde uygulamaya konulan DİTAP, Bitkisel, Hayvansal ve Su Ürünleri üretiminde sözleşmeli üretimin geliştirilmesi ile doğrudan satış modelinin yaygınlaştırılmasını hedefleyen bir sistemdir. Dijital Tarım Pazarı’nın hem genel anlamda hem üreticilere hem de ürünü talep eden sektörü kapsayan birçok avantajı bulunmaktadır. İlimizde bu konuyla ilgili çalışmalar aktif devam etmekte olup birçok alıcı ve üretici kayıtlarını oluşturmuştur. Bu kapsamda bizlerde tarım sektöründeki tüm paydaşların sistemi daha aktif kullanmalarını sağlayacağız. Ayrıca daha fazla alıcı ve satıcıyı online sistemde buluşturmak için faaliyet göstereceğiz. Üreticilerimiz bu sistem ile planlı üretim gerçekleştirerek pazarın istediği miktar ve kaliteye göre ürün maliyet analizi yapabilecek ve değer fiyatından satış yapabilecektir" dedi.

Toplantı, fikir alışverişi, soru ve cevap bölümü ile sona erdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız