SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Vefat Etti

0
Güncellendi - 2021-04-19 03:09:09
Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Sultan Beyza Boyalı’nın, kanser tedavisi gördüğü süreçte koronavirüse yakalandığı ve tedavi gördüğü Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesindeki bütün müdahalelere rağmen, kurtarılmayarak vefat ettiği öğrenildi.

İlk görev yeri olarak 2019 yılında Doğanşehir’e atanan ve yaklaşık 4 aydır kanser tedavisi gördüğü öğrenilen genç savcının vefat haberini, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet yılmaz twitter hesabından duyurdu.

Sultan Beyza Boyalı’nın ailesine ve yargı camiasına başsağlığı dileyen HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, mesajında, “Değerli meslektaşımız, Malatya/Doğanşehir C. Savcısı Sultan Beyza Boyalı’nın vefat haberini üzüntü ile öğrendim. Makamı cennet olsun” dedi.

Konya’da toprağa verilecek

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, genç savcının cenaze namazı 19 Nisan Pazartesi  öğlen namazını müteakip Hacı Veys Camii’nde kılındıktan sonra, cenaze Konya Üçler Mezarlığı’na defnedilecek.

Kur’a Kararnamesi ile Mayıs 2019’da Doğanşehir Savcılığı’na atanmıştı

Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümünde yüksek lisans yapan Sultan Beyza Boyalı, bir süre Konya Barosu’na bağlı olarak avukatlık yaptı.

Avukatlık yaparken hâkim ve savcılık sınavlarına giren Sultan Beyza Boyalı Cumhuriyet Savcılığı stajını Konya’da yaptıktan sonra, 22 Mayıs 2019 tarihli Kur’a Kararnamesi ile ilk görev yeri olan Doğanşehir Cumhuriyet Savcılığı’na atanmıştı.

malatyahaber.com- sabah.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar versin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekani cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar GÜZEL (3 yıl önce)
    KocaeliÇayırova Şekerpınardan selam ve dualarımızla merhumesavcımıza Alllahtan rahmet yakınlarına , sevenlerine ,hemşerilerime başsaglığı diliyorum.''yg44''
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Allah CelleCelaluhu Rahmet Etsin Kederli ailesine SABR-CEMİL İHSAN EYLESİN kederli ailesine başsağlığı diliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • SinanA (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla