SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Düşünce Dünyamızın Mimarları' Konferansları Sürüyor

'Düşünce Dünyamızın Mimarları' Konferansları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Düşünce Dünyamızın Mimarları" konulu program kapsamında üçüncü konferans gerçekleştirildi. Konferansta Doç. Dr. Recep Özdemir, Malik Bin Enes’i anlattı. Doç. Dr. Özdemir, Tabiin’den olan Malik Bin Enes’in, İslamiyet’teki dört büyük mezhepten biri olan Maliki Mezhebi’nin kurucusu olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Sanat Merkezi Salonu’nda düzenlenen "Düşünce Dünyamızın Mimarları" konulu program dizisi, üçüncü konferansla devam etti. Konferansı veren Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Özdemir, Malik Bin Enes’i anlattı. Doç. Dr. Özdemir, günümüzde kişisel gelişim kitaplarının revaçta olduğunu belirterek, kişisel gelişim kitabı okumak yerine biyografi kitabı okumanın insanı hayata daha çok hazırladığını kaydetti.

“İMAM MALİK 100 BİN HADİS EZBERLİYOR”

Maliki Mezhebi sayısının Türkiye’de çok olmadığını fakat dünya genelinde Hanifi ve Şafilik’ten sonra en çok müntesibi olan mezhep olduğunu ifade eden Özdemir, “İmam Malik’in İslam hukukunda fıkhi anlamda çok güzel katkıları var. Muvatta adlı önemli bir eseri vardır. Ravi ile ilgili ilimlerin oluşmasına öncülük etmiş bir şahsiyettir. Hicri 93’te Medine’de doğuyor. İmam Malik, Medine’de ilimle uğraşıyor, hadisle uğraşan, sahabeden rivayetleri toplayan birisidir” dedi.

İmam Malik’in üstün bir zekaya sahip olduğunu kaydeden Özdemir, “Kur’an-ı Kerim’i kısa sürede hıfzediyor. 100 bin hadis ezberliyor” bilgisini verdi. Özdemir, konferansında İmam Malik’in hayatı ve görüşleri ile ilgili detaylı bilgiler de aktardı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız