Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, vatandaşları gördükleri her hangi bir olayı 155 hattına ihbar etmelerini isteyerek, “İhbar eden kişinin kimliği saklı tutuluyor” dedi.
Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, beraberindeki Emniyet yöneticileri ile birlikte Başharık Mahallesindeki Şehitler Parkı’nda Yamaç, Başharık, Kernek ve Fırat Mahallesi muhtarları ve çevredeki vatandaşlar ile toplantı yaparak sohbet etti.
Emniyet Müdürü Aygün, “155 polis imdat hattımız 24 saat açık. Buradaki görevli arkadaşlarımız özellikli. 155 polis imdat hattında görev yapan arkadaşlarımız son derece hassas ve yetiştirilmiş olan, eğitilmiş personelimizdir. 155’in aranmasında bazen tereddütlerin olduğu, insanların 155’i aramak istemedikleri, arama taraftarı olmadıkların görüyoruz. Tabi bu genel bir ifade. Ama Malatya özelinde baktığımızda, hakikaten 155 ciddi anlamda kullanılıyor ve bize de ciddi anlamda katkısı oluyor. Vatandaşlarımız yaşadıkları ortam da görmüş oldukları her ne suretle olursa olsun polisi ilgilendiren konuları mutlaka 155’e ihbar etmeleri istiyoruz. 155’e yapılan ihbarların hiç birisinde, tekrar ediyorum üzerine basarak, bu yanlış algıyı ortadan kaldırmamız lazım, ihbarda bulunan vatandaşlarımızın kimliği deşifre edilmez, kimse ile paylaşılmaz, paylaşamazlar. Böyle bir yetkileri yok. Benimle dahi paylaşılmaz. Emniyet Müdürü ile paylaşılacaksa, onun da belli bir prosedürü var” dedi.
Emniyet Müdürü Aygün, şehir merkezinde MOBESE kamerası yerleştirilmeleri ile ilgili olarak yeni bir çalışma yapıldığını ve çalışma kapsamında mevcut MOBESE kamerası kadar kameranın sayısı kadar kamera yerleştirileceğini belirterek, “Şuanda il Özel İdaresi ile çalışıyoruz ve ihalesi yapılacak. Bu bizim elimizi kolumuzu rahatlatacak. Vatandaşımızı da biraz daha güvenli hale getirecek” şeklinde bilgi verdi.
Trafik ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Aygün, “Malatya Emniyet Müdürlüğü ve Malatya Belediyesi ortak çalışması ile TEDES ‘Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’ Projesini başlatıyoruz. Projeyi esastan gerçekleştirecek olan kurum Malatya Belediye Başkanlığı. Çevreyolu diye adlandırdığımız bölgede 12 kilometrelik bir mesafe üzerinde trafiğin seyrini ve denetlenmesini elektronik sistem ile yapacağız. Yani Trafik Elektronik Denetleme Sistemini hayata geçirmiş olacağız. Alt yapı ile ilgili şuanda çalışma yapılıyor. Fiber kablo üzerinde belli aralıklarla, köprü giriş veya çıkışlarına, yolun yoğun olduğu yerlere, hız sınırlarını özellikle kontrol edilmesi gereken noktalara yerleştirilecek kameralar marifetleriyle elektronik bir sistem. O yolda denetimlerimizi artık elektronik yöntemlerle yapacağız. Dolayısıyla orada trafik polisini radar ile tutma alışkanlığından vaz geçeceğiz. Otomatik olarak o yolda hız sınırı neyse kamera onu tespit ederek, gerektiğinde cezayı da otomatik olarak gerçekleştirecek. Bu sistem son derece faydalı ve denetim adına çok organizeli bir sistem. Çevreyolu üzerinde çalışmalar bittikten sonra sistem hayata geçirilecek. Bu sistemde vatandaşlarımızda çok rahat edecek ve ölümlü trafik kazalarının önüne geçilmiş olunacak” şeklinde bilgi verdi.
Aygün, muhtarların kendi bölgelerindeki sorun ve taleplerini dinleyerek, sohbet etti.