Özel mental sporcu Ege Millioğlulları, bir dakika 3 saniyelik performansını 55 saniyenin altına düşürerek, milli takıma girmek istiyor. Azmiyle herkesi kendisine hayran bırakan Ege, 3 yıllık yüzme sporu hayatında 12 altın madalya kazandı.
Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü'nün yüzme sporcusu 19 yaşındaki Ege Millioğulları, 16 yaşında tanıştığı yüzme sporunda elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor. 8 yaşında bale yapan özel sporcu, 16 yaşında il genelinde yapılan bir tarama sonucunda yüzme sporuyla tanıştı. 16 yaşında başladığı yüzme sporunda bölge ve Türkiye şampiyonlarında üst üste derece yapan Millioğlulları, katılığı yarışmalarda 12 altın madalya kazandı. Her geçen gün derecesini ilerleten ve son katıldığı şampiyonada bir dakika 3 saniyelik bir performans ortaya koyan Ege, derecesini 55 saniyenin altına düşürerek, milli takıma girmek istiyor.
Son olarak Alanya'da Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Bölge Yüzme Şampiyonası'nda 4 kategoride altın madalya kazanan Ege Millioğlulları, Ankara'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'nda rekorunu kırarak, hem Türkiye şampiyonu olmak hem de hedeflediği milli takıma girmek istiyor.
"HAYATA BAKIŞ AÇIM DEĞİŞTİ"
Yüzme sporunu 3 yıldır yaptığını ifade eden Ege Millioğulları, 2 Türkiye şampiyonluğunun ardından bölge şampiyonasında da 4 altın madalya kazandığını kaydetti.
8 yaşında bale yaptığını 16 yaşında ise şuan ki yüzme antrenörü Mürsel Kurt sayesinde yüzme sporu ile tanıştığını dile getiren Millioğlulları, "Yüzme sporu ile birlikte öz güveninin arttığını ifade eden genç yüzücü, "Spor yaparken kendimi daha mutlu hissediyorum. Katıldığım müsabakalarla farklı iller görüp, yeni arkadaşlar edindim. Sosyal çevremde bir hayli genişledi. Kendimi daha zinde ve sağlıklı hissediyorum. Şuanda hayata bakış açım değişti" diye konuştu.
"YÜZME EGE'NİN HAYATINI DEĞİŞTİRDİ"
Ege Millioğlulları'nın annesi Hacer Millioğlulları, Ege'nin yüzme sporuyla Sessiz Adımlar Spor Kulübü'nün kendisini keşfetmesiyle tanıştığını söyledi.
Kızının rahatsızlığının 11 aylıkken başladığını kaydeden Anne Millioğlulları, Ege'nin yüzme sporuna başlamasının birçok faydasını gördüklerini belirterek, "Çocuğum sosyalleşti ve kendisine olan güveni arttı. Arkadaşlarıyla ilişkilerinde çok olumlu etkileri oldu" dedi.
Ege'nin yüzme sporundan önce içine kapalı bir çocuk olduğunu ifade eden Millioğlulları, "Evden çok çıkmak istemeyen ve hareket etmek istemeyen bir çocuktu. Ama yüzme bir anlamda Ege'nin hayatını değiştirdi.Benim durumumda olan tüm ailelerin çocuklarını kesinlikle bu tür spor etkinliklerine göndermelerini tavsiye ediyorum. Çocuklarındaki olumlu gelişmeyi görünce bu olayı daha da sahiplenecekler" şeklinde konuştu.
"SPORUN BU TÜR ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMLU ETKİLERİ VAR"
Başarılı yüzücünün 10 yıl epilepsi tedavisi gördüğünü kaydeden anne Millioğlulları, "Ege'nin rahatsızlığı 11 aylıkken başladı. Rahatsızlığının başlangıcı epilepsi hastalığı. Uykusundan uyanıp, uykusunu alamaması nedeniyle kızımı hastaneye götürdüm. Nöbet geçirdiğini, uykusunu alamayıp, başının öne düşmesi şeklinin o anki geçirdiği nöbetten kaynaklandığı ortaya çıktı. 10 yıl süren bir epilepsi tedavisi gördü. İlaca dirençli bir epilepsi olduğu için daha sonra cerrahi müdahale ile Ege şuan ki sağlığına kavuştu. Ege'deki en büyük sıkıntı öğrenme güçlüğü. Buda ilaçlardan kaynaklandı" dedi.
Millioğulları, kızı için gelecek kaygısı duyduğunu ancak sporun üzerindeki olumlu etkiyi görünce bir nebze rahatladığını belirterek, "Sporun bu tür çocuklar üzerinde çok olumlu etkileri var. Benim gibi tüm ailelerin hayatın her noktasında kaygıları var. Bir anne olarak çok endişeleniyorsunuz buda çok doğal. Kaygılarınız diğer çocukların ailelerine göre çok daha yüksek. Bu tür etkinlikler, kaygı ve endişeleri bir nebzede olsa azaltıyor" ifadelerini kullandı.
"3 AY BOYUNCA HİÇ BENİMLE KONUŞMADI"
Ege Millioğlulları'nın antrenörü Mürsel Kurt, Sessiz Adımlar ve Nefes Spor Kulübü için yaptıkları tarama neticesinde Ege Millioğlulları ile 3 yıl önce tanıştıklarını belirtti.
Kurt, Ege'yi yüzme sporuna başladığı dönemde 3 ay boyunca kendi aracıyla antrenmanlara götürüp getirdiğini ifade ederek, 3 aylık süre zarfında Ege'nin kendisiyle hiçbir şekilde konuşmadığını kaydetti.
3 ayın sonunda arabasının ön kapısını açıp, 'Mürsel hocam günaydın' demesiyle birlikte Ege'yle diyaloglarının başladığını dile getiren Kurt, şunları söyledi: "Ege ile 3 yıldır çalışıyoruz. Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye ve Bölge Şampiyonalarına katıldık ve buralarda başarılı sonuçlar aldık. Kızımız 50 metre ve 100 metre sırtüstü yüzmede Türkiye Şampiyonu oldu. Bu sene Alanya'da yapılan bölge şampiyonasında 50-100 metre sırtüstü, 50-100 metre serbest yüzmede 4 altın madalya kazandı. Hedefimiz Ege'nin milli takıma girmesini sağlamak."
"3 AYDA EGE'DE BÜYÜK BİR GELİŞİM SAĞLADIK"
Özel sporcu olan Ege'nin ilk zamanlarda diyalog bile kurmazken, şuanda kendisini ifade edebilir bir duruma geldiğini kaydeden Kurt, "Özel sporcuların il dışına çıkması, il dışında sosyal çevresinin geliştirilmesi, aktivitelerde bulunması aileden bağımsız bir şekilde öz becerilerini yerine getirmesi ve kendi kendine yetebilmesini takviye ediyoruz. Ege ilk geldiğinde asosyal bir çocuktu. İlk 3 ayda Ege ile konuşmaya çalıştım ancak bana hiçbir şekilde cevap vermiyordu. Havuza geldiğimizde bonesini ben takıp, havlusunu ben veriyordum. Hiçbir şekilde diyalog yoktu. 3 ay sonra 'günaydın' dedi. Bunu 3 ayda sağladık ama bu bizim için büyük bir başarı. Belki çok küçük bir şey olarak görülebilir ama Ege gibi özel bir sporcuda bunu sağlamak büyük bir başarı. Ege şuanda aileden bağımsız bizimle birlikte il dışındaki müsabakalara gidebiliyor. Seyahat edebiliyor, otelde kalabiliyor, kendi çantasını düzenliyor, kıyafetlerini kendisi değiştiriyor, havuza kendi başına girebiliyor, yemeğini kendisi alıyor, arkadaşlarıyla sohbet ediyor, arkadaşlarını taklit ediyor ve onlara küçük skeçler hazırlıyor. Ege'deki en büyük gelişim sosyalleşme adına oldu. Yüzmede başarı sağladı ama en büyük başarısı sosyalleşmesiydi. Ege'nin özgüveni daha da yükseldi. 'Milli takıma gitmek için daha çok çalışmama gerekiyor' gibi cümleler kurabiliyor. Ufku daha geniş ve dünyaya bakış açısı değişti" diye konuştu.