SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'da Geleneksel Salçalı Köfte Festivali

0
Güncellendi - 2021-09-11 01:14:24
Elazığ'da Geleneksel Salçalı Köfte Festivali
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da düzenlenen "3. Geleneksel Salçalı Köfte Festivali" başladı.

Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanlığınca Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesinin destekleriyle Valilik Meydanı'nda organize edilen festival 3 gün devam edecek.

Halk oyunları ekibinin sunduğu gösteriyle start alan festival kapsamında kurulan köfte ekmek ve gıda ürünlerinin yer aldığı stantlara ilgi gösterildi.

Festivale katılan Elazığ Vali Vekili Abdulkerem Abbasoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile oda başkanı Zülfü Tarhan, stantları gezerek köfte ekmek ile yöresel ürünlerden tattı.

Tarhan, yaptığı açıklamada, bu yıl köfte ekmek festivalinin üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Festivalle amaçlarının kente mal olmuş meşhur salçalı köfte ile diğer yöresel ürünlerin tanıtımını yaparak herkesin bu lezzetleri tatması olduğunu ifade eden Tarhan, şöyle konuştu:

"Görüldüğü gibi alanda ilimizin gastronomisini tanıtan birçok firmamız var. Burada badem şekerimizden tutun orciğimizden, pestilimizden, vişneli dondurmamızdan ve adına festival düzenlediğimiz salçalı köftemize kadar birçok yöresel ürünümüzü sergiliyoruz. Festivalde ziyaretçilerimizi ağırlayacağız, konserlerimiz olacak. Birlikte çok güzel vakit geçireceğiz."

Salçalı köftenin Elazığ'a has bir lezzet olduğunu vurgulayan Tarhan, "Meşhur salçalı köftemiz yapımıyla, sunumuyla ve en önemlisi lezzetiyle tamamen Elazığ'ımıza has bir köfte çeşidi. Türkiye’nin başka hiçbir ilinde böyle bir lezzet, böyle bir köfte yok. Dolayısıyla bunun en büyük özelliği salçalı olması, yine bizim Elazığ'ımıza özgü bir karışımla hazırlanması ve bizim bölgedeki kırsal alanlarda otlanmış hayvanın etinden yapılması bu köftenin en büyük özelliklerindendir." değerlendirmesinde bulundu.

Elazığ, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Viessmann Çiğli Servis (2 yıl önce)
    Sosuyla Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. Salçalı Köfteyi Çok severim. Elazığ a Geldiğimde Mutlaka tadına bakmayı düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (2 yıl önce)
    hem yoğun bakımlar dolu vakalar artıyor diyorlar hem milleti festivallere topluyorlar ..köftede içinde et yok bayat ekmek irmik soya az da olsa kıyma koyarlar. memleketde yapacak bişey olmadığı için napsınlar.göz boyama tabikide.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alaaddin Doğan (2 yıl önce)
    Halk oyunu oyuncularının 8 köşeli şapkaları olsaydı keşke.
    0
    0
    Yanıtla