SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS- Antalya Arasında Zirve Mücadelesi

0
Güncellendi - 2018-12-16 17:42:34
EYMS- Antalya Arasında Zirve Mücadelesi
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 16.haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, 16 Aralık Pazar günü 13.30'da Yeni Malatya Stadyumu'nda Antalyaspor'u konuk edecek. Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmadan 3 puanla ayrılmak isteyen Evkur Yeni Malatyaspor, zirve yükselişini sürdürmek istiyor.

Süper Ligin 16.haftasında birbirinden kritik maçlar oynanacak. Lig'de 15 haftalık bölümde 25 puan toplayarak, Beşiktaş ve Trabzonspor ile aynı puana sahip olan Evkur Yeni Malatyaspor ise sahasında 26 puanla üçüncü sırada yer alan Antalyaspor'u konuk edecek. Sarı kırmızılılar, taraftarının desteğiyle zorlu karşılaşmayı kazanıp, kritik haftada yükselişini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Sarı kırmızılılarda, Büyükşehir Belediye Erzurumspor deplasmanında dördüncü sarı kartlarını gören Danijel Aleksic ile Mitchell Donald’ın yanı sıra sakatlığı nedeniyle tedavisi devam eden Ömer Şişmanoğlu, Antalyaspor maçında oynayamayacak.

Kart cezaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında kadroda yer almayan Guilherme ile Khalid Boutaib kadroda yeralacak. Sakatlığı nedeniyle Akhisarspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçlarında forma giyemeyen Adem Büyük, Antalyaspor maçında forma giyebilecek.

Evkur Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor arasındaki maçı İstanbul Bölgesi Süper Lig Hakemi Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi Süper Lig Yardımcı Hakemleri Ceyhun Sesigüzel ile Süleyman Özay yapacak. Müsabakada İzmir A Klasman Hakemi Kutluhan Bilgiç ise dördüncü hakem olarak yapacak.

15 MAÇTA 25 PUAN TOPLADILAR

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 15 haftada 7 galibiyet, 4 beraberlik, 4'te mağlubiyet alarak 25 puan topladı. Averajla Beşiktaş'ın gerisinde yer alan sarı kırmızılılar, Trabzonspor ile Galatasaray'ı ise gerisinde bıraktı.

Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, ligdeki 25 puanın 14'ünü sahasında toplayarak, sahasında en çok puan toplayan 4 takım içerisinde yer alıyor.

Sarı kırmızılılar, sahasında şuana kadar oynadığı 7 karşılaşmada 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1'de mağlubiyet aldı. Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında oynadığı maçlarda Fenerbahçe'yi 1-0, Galatasaray'ı 2-0, Trabzonspor'u ise 5-0 mağlup etmeyi başardı. Sarı kırmızılılar, sahasındaki tek mağlubiyeti, ligin dördüncü haftasında Atiker Konyaspor'a karşı 1-0'lık skorla aldı.

ANTALYASPOR DEPLASMANDA İYİ BİR PERFORMANS SERGİLİYOR

Lig'de 15 hafta sonunda topladığı 26 puanla üçüncü sırada yer alan Antalyaspor, bu sezon ligde iyi bir performans sergiliyor.

Süper Lig'de 15 haftalık bölümde 8 galibiyet, 2 beraberlik, 5'te mağlubiyet alan Antalyaspor, 26 puan ve averajla üçüncü sırada bulunuyor. Akdeniz ekibi, zorlu Malatya deplasmanından puan ya da puanlarla ayrılıp, zirvedeki yerini korumak istiyor.

Antalyaspor şuana kadar topladığı 26 puanın 15'ini deplasmanda toplayarak, dış sahada Medipol Başakşehir'den sonra en çok puan takım olma özelliğini taşıyor.

Akdeniz ekibi, deplasmanda şuana kadar oynadığı 8 karşılaşmada 5 kez galip gelirken, 3'te mağlubiyet aldı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'deki son altı maçında sadece bir kez yenildi (4G 1B); bu maçların yarısında gol yemediler.

Antalyaspor ligdeki son iki maçını gol yemeden kazandı; Süper Lig'de en son Ekim-Kasım 2016'da üç veya daha fazla maçı üst üste gol yemeden kazandılar (4 maç).

Evkur Yeni Malatyaspor ligde evinde beş maçtır yenilmiyor (3G 2B). Yeni Malatyaspor bu maçta da yenilmezse, Süper Lig tarihlerinde iç sahada ilk kez altı maçlık yenilmezlik serisi elde edecek.

Antalyaspor, Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son beş maçın dördünü kazandı; bu beş maçtan önce oynadıkları son 20 deplasman maçında aynı sayıda galibiyet alabilmişlerdi (4B 12M).

Bu sezon Süper Lig'de deplasmanlarda Antalyaspor'dan (15 puan) daha fazla puan toplayan tek takım Başakşehir (17 puan).

Evkur Yeni Malatyaspor bu sezon Süper Lig'de en fazla top kapan takım (202); Antalyaspor ise en az top kapan dördüncü takım (143).

Bu sezon Süper Lig'de gole çevirme oranı en yüksek iki takım bu maçta karşılaşacak.

Eren Tozlu geçtiğimiz hafta Süper Lig kariyerinde ilk kez bir maçta iki gol attı (BB Erzurumspor'a karşı); aynı sayıda golü bu maçın öncesinde forma giydiği son 20 Süper Lig maçında atabilmişti.

Ligde forma giydiği son iki maçta gol atmayı başaran Serdar Özkan, Elazığspor forması giydiği 2013/14 sezonundan bu yana ilk kez ligde üst üste iki maçta rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız