SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS'nin Yeni Staddaki İlk Maçı 'Seyircisiz' Oynanacak

A- A+ PAYLAŞ

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçtiğimiz Cumartesi günü Sivas'ta oynanan maçtaki olayları gerekçe göstererek, Evkur Yeni Malatyaspor'a 1 maçı seyircisiz oynama cezası verdi. Buna göre, EYMS Süper Lig'de, Malatya'da yeni stadda oynayacağı ilk maçta seyircisi olmadan mücadele edecek. PFDK, ayrıca EYMS'nin ilk deplasman maçına da bazı seyircilerinin girişinin engellenmesine karar verdi.

PFDK'nın, Sivas'ta oynanan ve ev sahibi takımın 4-0 galip gelerek TFF 1. Lig Şampiyonluğu'nu elde ettiği Sivasspor- Evkur Yeni Malatyaspor maçındaki olaylarla ilgili her iki takıma verdiği cezalar şöyle açıklandı:

"EVKUR YENİ MALATYASPOR Kulübünün, 20.05.2017 tarihinde oynanan SİVASSPOR - EVKUR YENİ MALATYASPOR TFF 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Ve 53/4. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN A,B,C VE KUZEY ÜST TRİBÜN A,B,C,D bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada EVKUR YENİ MALATYASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,

SİVASSPOR Kulübünün, 20.05.2017 tarihinde oynanan SİVASSPOR - EVKUR YENİ MALATYASPOR TFF 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. Ve 53/4. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KAPALI ÜST C,D, KAPALI ALT F,G, GÜNEY ALT C,D bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada SİVASSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 22.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına.."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Abuzer (6 yıl önce)
    3 TL 5 TL YE BİLET SATILIRSA ÖŇÜNE GELEN MAÇA GİDER ONDAN SONRA CEZA ALIRSIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (6 yıl önce)
    Hiç kimse egolarını bu takım üzerinden tatmin etmeye kalkmasın. Çünkü takıma ve Malatya ya zarar veriyorlar farkında bile değiller. Yönetimin taraftar konusunda tedbirler alması lazım. Trübün liderleri, amigolar ile lig başlamadan görüşmeler yaparak bu işin üzerine gidilsin. 300-400 kişi egolarını tatmin edecek diye binlerce aklı başında taraftar mağdur edilmemesi lazım. Ayrıca gereksiz para cezaları almamızın da bir anlamı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (6 yıl önce)
    Ne güzel dünya deplasmanda 2500 kişinin yaptığı dengesiz hareketleri bütün malatya ya bedel olarak ödet madem passolig denen icat bir işe yaramıyor olay çıkaranları tespit edemiyorsun ne diye kullanılır o halde, hani olay çıkaran ve küfür eden ceza alacak ve tespit edilecekti ,11 yıl sonra süper lige çıkmış bir şehrin yeni stadında ilk maçı karanlık emellerine ulaşmak isteyen bir grup tarafından gasp edilmiş durumda taraftar olarak imza toplanması ve savcıliga başvuruda bulunulması lazım ben sivas da değildim neden ben o stada girip 11 yıl sonra yeni stadimizda süper lig maçını izleyemem bana hukuksuz uygulama olduğu apaçık ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali CENGİZ (6 yıl önce)
    B u gidişle bu stad da Yeni Malatya spor maç yapması çok zor ikibuçuk ay gibi bir süre kaldı sezonun başlamasına stadın yetiştirilmesi için 13 tirilyon lira ödenek gerekiyor malesef bu gidişle o da zor biraz paraalr karadenize gidiyor burdaki tesisler beklemede dünya voleybol şanpionası final macı 2 3 4 haziranda malartada yapılacaktı bu Malatyanın tanıtımı içi sonderece önemliydi Malesef kapalı spor salonu tamamlanamadı yetiştirilemedi ne demek dünya kupası macı malatyada oynanacaktı ama malesef kapalı spor salonu yetişmedi aylar öncesinde belli olmustu malatyada oynanacağı ama yer değişikliğine gidildi insalalh yeni stadyumda o şekilde olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (6 yıl önce)
    Bunların kim olduğunu Malatya kamuoyu biliyor.Taraftar grubu diye geçinen Malatyanın meşhur bir yerinin adını kullanan ama maçta çevreyi taciz eden,mütemadiyen küfür eden yaşına başına bakmadan sigara üstüne sigara yakan,düşük kot,sivri kundura, jöleli kafayla ortalıkta arz-ı endam eden tayfa takımı bu hale getiriyor.Son maçta saygı duruşunda bile tezahürat yapıp Tüm ülkeye şehri rezil eden de aha bunlardır. Tüm bunlara rağmen pasolig kartlarından bu divanelerin tespit edilip hiç bir maça alınmamaları lazım.Zira 50 kişi de eksik bağırsın maçta,bunların zararı karlarından daha fazla..
    0
    0
    Yanıtla
  • gncmlt (6 yıl önce)
    yönetim bu konuyu taraftar derneğiyle görüşmeli dernek aklını başına almıyorsa bileti kesmeli bedava maça girip küfür edip sahaya yabancı madde atıp takıma zarar vermeye kimsenin hakkı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • İstanbul da bır malatyalı (6 yıl önce)
    Bu olayların tek sorumlusu suçlusu derebeyleri taraftar grubudur!
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (6 yıl önce)
    Bizim taraftarın oraya gidiş sebebi belli. Çirkeflik yapmak, mümkünse bunlar maçlara gelmesin kardeşim. Sizin desteğiniz eksik olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (6 yıl önce)
    Tamam bizim taraftarlara karşı yapılanlar ne olcak peki niye sivasa para cezasi veriliyoda malatyamiza taraftar cezası veriliyo bu tff de artik cok oldu boyle ceza uygulamasimi olur ya türkiyede bu cezalar sonucu ne takim ne futbol kalır beyler haberiniz olsun ben o macın gozlemcisine suç buluyorum galiba gözlerin de bir problem mi vardı yoksa gercekten sivası mi tutuyodu neyse fazla söze gerek yok öyle bir ülke olmuşuz ki herşey de susduruluyoruz malesef futbolada yansımış bizde bundan sonra tv de izleriz artik hayirli ugurlu olsun bismillah dedik bunlarin amaci avrupa seyircisi ve futbolu gibi olsun diyolarda burasi türkiye zor tek ornek verebilirim besiktaş taraftari onlarida kızdırdığınız da saha ya iniyolar koltuk firlatiyolar polis kovaliyolar ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (6 yıl önce)
    Tesisleşmemize yardım edeceğinin sözünü vermiş beyefendi. Adaletli davranmış biz başka bir şey istemiyoruz. İnsanı futboldan soğutur bunlar. Ondan sonra da tribünler neden boş diyorlar. Sizin gibiler olduktan sonra Türk futbolu Edirne'yi geçemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (6 yıl önce)
    Deplasmandaki maçta olay yaşandıysa o gün maça giden taraftarların passoligini bloke edersin. Kendi evinde seyircisiz oynama ne alaka. Bu TFF de görev yapan arkadaşlar kendilerini ne zannediyorlar acaba. Aldıkları paraların helal olduğunu mu zannediyorlar. Kişiliği oturmamış koltuk sevdalılarına yetki verirsen olacağı bu. Adamlar deplasmanda olay çıkarmışsa bir sonraki deplasmana almazsın. Tarih sizleri ( hayırla ) yad edecek unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (6 yıl önce)
    Anlamadığım şey zaten o maça gidenler belli neden onlara ceza vermiyorsunuz biz cezalandırılıyoruz TFF yi kınıyoruz Hani PASOLİG DERHAL BU MALATYA DÜŞMANLIĞINDAN VAZ GEÇİN
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    Ne güzel çözüm bulmuşlar, hani holiganlar ceza alacaktı, hani suçlu ile suçsuz ayrılacaktı? Sivas'a giden 5 bin kişi yok, ama koskoca şehri cezalandırın. Hem olaylar deplasman tribününde oluyor, hayatında hiç deplasman yapmayan taraftarlar neden ceza alıyor? Bu kadar saçma sapan bir olay yok. Deplasmana giden taraftarlarda iki kez ceza yiyor, bir suça iki ceza olmaz. Yönetim tahkime gitsin ve bu saçma karar iptal edilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    hapı atıp maça gelen taraftar istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ALİ 44 (6 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yapanlar gurur duysunlar şimdi. İnsanlıktan nasibini almamışların yaptıkları rezillik yüzünden bütün Malatya halkına ceza kesilmiştir. Acilen bunların lağvedilmesi lazım. Belki 30 yıldır maç izlerim ama ben bir defa bile görmedim saygı duruşu esnasında tezaruhat yapıldığını. Saygısız bunlar. Cevapla
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET K. (6 yıl önce)
    Bunca zaman sonra çıktığımız yeni ligde yeni stadımızda daha ilk maçımızı izleme şansını ,bize yani suçsuz bunca insana böyle ağır bir ceza getiren ve gittiği her maçtan kardeş diye gittiği Giresun maçından bile ceza getiren bu taraftara Allah müstehakını versin diyorum,4 yediğimiz maçta bile bunu yaptılar.Kendine taraftar diyen bu insanların tespit edilip Kartlarının iptal edilmesi gerek , suçu olmayan bukadar Malatyalıyı zor durumda bırakmaya kimsenin hakkı yok,bu şahısların Stadın yakınına dahi yaklaştırılmaması lazım!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ALİ 44 (6 yıl önce)MEHMET K. isimli kullanıcı yorumuna
    Tabi federasyon başkanı denen şahısta orda adamların zaten Malatya'ya karezleri var ekmeklerine yağ sürüyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (6 yıl önce)
    Arkadaşlar kimse kusura bakmasın yok öyle yağma. Efendim neymiş lobiymiş. Neymiş tff Malatya'ya gıcıkmış geçin bunları. Sezon başında herşey belli oluyor biz kendimiz deplasmanda 5 maçta küfür hakaret taşkınlık yapmışız. 5.den sonra saha kapatma. Herkes aklını başına alacak takıma destek olacak. Biz bu ligde kadro olarak 6.takimdan daha kötü bi kadroya sahiptik ve bu kadro şampiyon oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ve takımda en fazla 5 yada 6 oyuncu dışında hepsini göndermek zorunda hele hayırlısı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Allah seni bildiği gibi yapsın federasyon.passoligi neden çıkardınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazinin torunu (6 yıl önce)
    Maçın her pozisyonuna tepki veren aklı başında seyirci gelsin.Çekirdek çitleyerek yan hakemin anasına, bacısına ve avradına sırf gıcıklığına küfür etmek için gelen, maçla hiç ilgisi olmayan psikopat seyirci gelmesin.Hatta onları mümkünse vatandaşlıktan çıkartalım bir daha ülkeye giriş yapamasınlar.Hangi takım olursa olsun küfür ediliyorsa puan silme cezası verilsin hemen maçtan sonra.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (6 yıl önce)
    Böyle bir taraftar ülkenin hiç bir tarafında yok.Yazıklar olsun sizin gibi taraftara.Adana taraftarsız oynadık 2-1 galip geldik.Sizin katkınız ne oldu.Beş defa dışarıda ceza yemişiz.Sizin taraftarlığınız batsın.Gitmeyin.Sizin yüzünüzden takıma bak ne cezalar yiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulki kır. (6 yıl önce)
    LOBİİİ. .. WANTED. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Böyle bir saçmalık olabilir mi ya! Deplasman seyircisi taşkınlık yaptı diye tüm taraftarlara ceza mı verilir? Hani ne oldu o zaman passoligin avantajı? Yms yetkililerinin acilen tahkime başvurması ve cezayı iptal ettirmesi lazım. Aksi durumda yeni staddaki ve süper ligdeki ilk maçımızı seyircisiz oynamak zorunda kalacağız. Yetkililer gerekli müracatı hemen yapsın lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat E. (6 yıl önce)
    TFF bu verdiği ceza ile Malatyasporu haz edemediklerini açıkça ortaya koymuş oldu. Şanlıurfasporun son maçından sonra tribünleri savaş alanına donen takıma sadece para cezası ile geciştirirken bize ne hikmetse hem para cezası hem ilk ev sahibi maça seyircisiz oynama cezası senin adaletini sevsinler 'sözde' TFF
    0
    0
    Yanıtla