SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den Yargılanan İş Adamına 'Alt Sınır' Cezası

0
Güncellendi - 2021-09-07 17:58:47
FETÖ'den Yargılanan İş Adamına 'Alt Sınır' Cezası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyeti'nin, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Malatya’daki sivil yapılanmasına yönelik olarak, örgütün Malatya ‘Mütevelli Heyeti’ni oluşturanların da aralarında bulunduğu ve 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde 27 Ocak 2016’da gerçekleştirdiği ilk operasyonla ilgili davada yargılanan ancak, cezası Yargıtay’da bozulan işadamı Nurettin K. hakkındaki yargılama sona erdi, sanığa Yargıtay kararı doğrultusunda alt sınırdan ceza verildi.

Yargıtay hükmünde yerel mahkemede 8 yıl 9 ay hapis cezası alan işadamı Nurettin K. hakkındaki karar, “alt sınırdan verilmesi gerektiği belirtilerek” bozulmuştu. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz olarak yeniden yargılanan sanık Nurettin K.’ya “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Terör örgütünün 'Malatya Mütevelli Heyeti' davasında Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 24 Kasım 2017 tarihinde sonuçlanan yargılamada verilen; örgütün Malatya İl İmamı olma suçundan öğretmen Yücel Y. ile İl Müftülüğünde vaiz olarak görevli Zekai I.’ya “Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi” olma suçundan 15’er yıl, “Örgütün Bölgecileri” olmakla suçlanan Hasan Y., Mustafa A., Turgut A., İmdat Ö., Osman Ç., Kaan Emre Ö., Halil K. ile Suat S. ve Avukat Turan C.’ye “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 10’ar yıl, işadamları Gökhan G., Haşim O., Yakup Ö., Kubilay K., “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 8’er yıl 9’ar ay, işadamı Ömer Fatin N.’ya “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 7 yıl 6 ay, Avukat Mehmet Alper D.’ye 6 yıl 3 ay, işadamı Muzaffer E.’ye 5 yıl, işadamı Bayram E.'ye 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezaları ise Yargıtay'ca onaylanmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ali (2 yıl önce)
    Ben böyle bir terör örgütü görmedim arkadaş eczane lastiği gibi hangi tarafa çekersen gidiyor veya geliyor. Kim ne derse desin bu ülkenin en büyük silahı fetöcülük olmuş.. o fetö tasmasını kim taktıysa burnu lağımdan çıkmıyor, dilerim elinde sonunda ürgüt mensuplarını hepsi cezasını çeker .
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (2 yıl önce)
    Admin veya editör arkadaş , reklam işini abarttınız artık . Yıllardır takip ediyoruz. İlk defa bu kadar saçmaladınız reklam işini
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Şu fetöcülerin yüzünü gösterin artık kimlermiş görelim Malatya haber
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (2 yıl önce)
    Sayın editör bu terör örgütüne üye olan vatan hayinlerinin suçları kesinleşmiş vatan hayinlerinin isim ve soy isimlerini neden yazmıyorsunuz herkes bilsin ne iş yaptıklarını yazın herkez bilsin ALLAH hın bildiğini kuldanmı saklıyorsunuz ve iş adamı diyorsunuz vatan hayini tererüst lere ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIN LÜTFEN
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu kadar boş ve seviyesiz yoruma onay veren editör bu yorumuda yayınla bu terörist dediği iş adamları aktif bazı siyasiler kadar fetöcü değiller bunu bir Malatya biliyor bu adamlar devlete vergisini ödeyen her türlü hayrı yapan adamlar olarak biliyorduk bence kandırılmış aldatılmış adamlar demek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah bin türlü belalarıni versin kim bu vatana ihanet edip devletine karşı geliyorsa,fakat tescillenmiş bazı hainler dısarda gezerken cok deli sorular akıllara gelmiuor değil.rabbim ülkeme devletime ihaneti bir daha yaşatmasın,bizlerede vatan sevgisinin her geçen gün artmasıni sağlayacak güzel ömürler versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan kaya (2 yıl önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    Benim anlamadigim her kesimden fetôcu çıktı 20 yıldır iktidarda olan partiden sadece kadir Topbaş in enistesi ile Bülent Arınç in enistesi fotocu den yargilandi onlarda beraat etti hatta Bülent Arınç kameralar önünde bu dosya boş değil Yargıtay'dan dönecek diyen başsavcısiyi tehdit etti .
    0
    0
    Yanıtla