SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Fırın İşçilerinin 400 Derece Ateş Karşısında Ekmek Mücadelesi

Fırın İşçilerinin 400 Derece Ateş Karşısında Ekmek Mücadelesi
A- A+ PAYLAŞ

Kent genelinde kavurucu sıcakların etkili olduğu Malatya'da fırın ustaları ise 400 dereceyi bulan fırın ateşinin karşısında ekmek mücadelesi veriyor. Fırının içinde hissedilen 50 derecenin üzerindeki sıcaklıktan olumsuz etkilenen ustalar bol sıvı tüketiyor.

Malatya’da fırıncıların kavurucu sıcakta ekmek mesaisi devam ediyor. Kentte mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının en çok etkilediği kesim olan fırıncılar, tüm zorluklara rağmen her çalışmalarını sürdürüyor. Kavurucu sıcakla birlikte kızgın ateşe maruz kalan fırıncı esnafı, bol sıvı tüketerek serinlemeye çalışıyor.

“Sıcaklık 400 dereceyi buluyor”
Sektörde 40 yılı geride bıraktığını kaydeden Ramazan Akın, ”40 yıldır meslekteyim. 400 dereceyi bulunan fırın ateşinin karşısında çalışıyoruz. İşimiz zor. Hava sıcaklıkları ile birleşen fırın sıcaklığı çalışmalarımız zorlaştırıyor, ama yapacak bir şey yok ekmek davası için mecburen çalıyoruz “dedi

“Sıvı tüketerek serinliyoruz”
İşletme sahibi İbrahim Çınar ise kavurucu sıcaklar altında çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, ”Baba mesleği yaklaşık 45 yıldır fırıncılık yapıyoruz. Ağustos sıcağında 40 derece insanlarımıza hizmet yapıyoruz. Günler çok uzun bir buçuk iki mesaiyi bulur gibi oluyor ama severek yaptığımız için güzel geçiyor. İçeride hissedilen sıcaklık yaklaşık 50 derece bol sıvı tüketerek ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bir sonra sıcaklıklar kırılacaktır” diye konuştu

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız