SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Fotoğraf ve Bellek" Söyleşisi

0
Güncellendi - 2017-04-09 18:15:51
A- A+ PAYLAŞ

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan Malatya'da Medeniyet Okumaları Programı kapsamında, Belleğini Koruyan Kentler Derneğinde "Fotoğraf ve Bellek” üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Belleğini Koruyan Kentler Derneği tarafından organize edilen ve dernek binasında Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD ile Belleğini Koruyan Kentler Derneği üyelerinin katıldığı söyleşide konuşan Kaptan, "Hepimizin bir hafızası var bir beyni var.Beynimiz uzun süreler gördüğümüz her şeyi kaydediyoruz.Ama gördüğümüz her şey kayıt olmuyor.Örneğin,sokaktan yürüyorsunuz yürürken kayıt ettiğiniz şeyler sınırlıdır. Aslında kayıt ettiğimiz şeyler bizim seçimimizle ilgili bir şey.Kayıt etmeye değer gördüğümüz şeyleri seçiyor ve kayıt ediyoruz.Fotoğraf bir seçme,ayıklama işi.Biz belleğimizi seçerek ve ayıklayarak oluşturuyoruz.Çektiğimiz,ayıkladığımız her şey aslında geleceğe bırakılan bir miras.Bizim düğmeye bastığımız her şey kayıt ediliyor.Seçerek kayıt ettiğimiz zaman da bellekte daha da kalıcı oluyor" diye konuştu.

Kaptan, konuşmasının ardından, katılımcılara fotoğraflarla hazırlanmış bir slayt gösterisi eşliğinde fotoğraf ve bellek ilişkisini anlattı. Programın sonunda Belleğini Koruyan Kentler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent İskenderoğlu, Prof.Dr. Ata Yakup Kaptan'a ve Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) Başkanı İnan Orhan'a teşekkür plaketi verdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız