SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fotoğrafların Hikayesini Anlattı

0
Güncellendi - 2018-05-03 03:19:31
Fotoğrafların Hikayesini Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Berber, ‘Yüz Yıllık Yalnızlık, Mescid-i Aksa Kudüs’ konulu fotoğrafların hikayesini anlattı.

Fotoğraf sanatçısı Ahmet Berber’in, 7. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Kudüs Çadırında, “Yüz Yıllık Yalnızlık, Mescid-i Aksa KUDÜS” konulu fotoğraf çalışması sergilenmeye devam ediyor. Sergi, Kudüs temalı etkinlik çadırında 6 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Bu kapsamda, Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Berber, fotoğraflarının çekim hikayelerini ve Kudüs’ün bugününe dair gözlemlerini paylaştı. Kudüs’te gerçekleştirmiş olduğu fotoğraf çekimleri esnasında edinmiş olduğu gezi notlarını, katılımcılarla paylaşan Berber, Kudüs’ün Anadolu insanından bilinçli olarak uzak tutulduğunu söyledi. Kudüs’e uzaklığın bin 65 kilometre uzaklığında olduğunu belirten Berber, “Eğer Malatya’dan Edirne’ye karayoluyla gitmek iterseniz, mesafe uzunluğu 1 bin 336,2 kilometredir. Kudüs Malatya’ya Edirne’den daha yakındır. Tarihimizin son yüz yılında, bizden uzak tutulan Kudüs, yüz yıl öncesine kadar, Osmanlının kaybedilmiş, 25 vilayetinden birisidir” şeklinde konuştu.

Ortadoğu’da ve dünyada barışın olmamasının en büyük nedeninin, Kudüs’ün mahzun ve işgal altında bulunması olduğunu ifade eden Berber, “6 bin yıllık hikayesi olan bir şehrin bir yazıya sığdırılması mümkün değildir. Yüz yıllık yalnızlığıyla, İslam Milletinin kalbinde, bir yetim gibi hüzün solumaktadır. Şehirlerin çiçeği olan, dua edenlerin dua durağı, Yüz yıllık hüznüne rağmen, kendine misafir olanlara analık yapmaya devam etmektedir” diye konuştu.

Kudüs’ü bir fotoğrafçı gözüyle anlatan Ahmet Berber, çekmiş olduğu fotoğrafların da hikayelerine değindi. 7. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Kudüs etkinlik çadırında Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafında da ayrıca, Kudüs temalı resimler tuallere yansıtılıyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız