SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Freni Patlayan Kamyonu Önüne Geçerek Durdurdu, Faciayı Önledi

Freni Patlayan Kamyonu Önüne Geçerek Durdurdu, Faciayı Önledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da odun yüklü olan ve freni patlayan kamyonun sürücüsü ile yanındaki kişiyi ölümden,  bu kamyona tampon olarak durdurmayı başaran odun yüklü başka  kamyonun sürücüsü kurtardı. Çarpma sırasında kamyonun hasar gören kupasında sıkışan ve hafif yaralanan sürücü , İtfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışması sonucu çıkarılarak hastaneye gönderildi.

Olay, Yazıhan- Kurşunlu karayolu Fethiye- Alican Mahallesi Karabel mevkiinde  oldu. Miraç Ünsal yönetimindeki 44 KL 946 plakalı odun yüklü kamyon karayolunda gitmekte iken freni patladı. Yine odun yüklü olan 44 NE 763 plakalı kamyonun sürücüsü Cebrail Ayhan, durumu farkedince diğer kamyonun önüne geçti ve durmasını sağlamak için yavaşladı. Öndeki kamyona çarparak duran kamyonun kupası hasar görürken sürücü Miraç Ünsal ile diğer kamyonun sürücüsü Cebrail Ayhan hafif yaralandılar. 

İhbar üzerine bölgeye Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile AFAD Kurtarma ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin ortak çalışması sonucu arkadaki kamyonda sıkışan Miraç Ünsal kamyondan çıkarılarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Diğer sürücü ise ayakta tedavi gördü.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • irfan (2 yıl önce)
    bu araçlarda fren patlamaz birinci sebep hava basıncını sağlayan kompresörün yeterince hava sağlayaması hızlı iniş ve frenlerin bilinçsiz ve sık kullanılması ve fren ısınması ikinci sebep bakımsız frenler yani bitik balatalar çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    8 Ton ve üzeri araçlarda havalı fren sistemi kullanılır. 8 Ton altı araçlarda ise hidrolik fren sistemi kullanılır. Ayrıca hava takviyeli hidrolik frenlerde mevcuttur. Kaza yapan araç ağır tonajlı olduğu için havalı fren sistemi kullanılır. Bu araçlarda çift devreli fren bulunur. Ön fren hava hortumu patlarsa, arka fren aktiftir, arka fren hortumu patlarsa ön fren aktiftir. Yani birbirinden bağımsızdır. Ön ve arka fren hortumları her ikisi de patlarsa, üçüncül bağımsız fren sistemi vardır. Yani el freni, diğer bir adı ile imdat freni. Ayak frenleri boşaldığında el freni yavaş yavaş kademeli bir şekilde çekilerek araç durdurulur. El freni ters çalışır, yani hava boşaltıldığında fren tutmaya başlar. Bu nedenle araçta hava kalmasa dahi fren yaptırılır. Aslında 8 ton üzeri ağır vasıta araçlarda fren patlaması diye bir şey de yoktur. Yukarda açıkladığım gibi 3 bağımsız fren sistemi bulunur. Ön fren, arka fren ve el freni ile frenleme yaptırılır. Bu durumda kalan tek şey frenlerin bakımının zamanında yaptırılmamış olmasıdır. Bunlar fren balataları, fren diskleri, fren körükleri, kaliperler, fren valfleri vb. Yani fren balatları uygun değilse, fren diski bozuk ise, fren körüğü uygun değilse aracın frenleri tutmayabilir, ve kazaya sebep olur. Fren araçta en hayati sistemlerden biri olup, bu sisteme dışardan asla müdahale edilmemelidir, ettirilmemelidir. Mesela araca havalı korna takdıracağım diye fren hattından hava alınmamalıdır. Fren parçaları yetkili servislerde orjinal parçalar kullanılarak bakım yaptırılmalıdır.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • İşte böyle bilgiler ile gelin, aşağıda yazan aklı selim gibi yükü fazla attı diye fren patladı yazmayın, aracın bakımını yaptır, kontrollerini düzenli yaptır öyle çık yola bu işi yapıyorsan önce emniyetini alacan aracına bakacan.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • BRAVO Mustafa, Herşeyi okadar güzel yazmışsınki,eleştiriye yer bırakmamışsın. Tebrikler tekrar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bu kadar bilgi için teşekkürler. Ya alaylısınız ya mektepli belliki. Ek olarak sormak istiyorum, bu anlattığınız sistem model yıl olarak hangi yıl ve ütünü kapsar. 98 model FORD kamyonda var mıdır bu 3 lü sistem.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 yıl önce)
    Yükün çok fazla olduğu ortada selim haklı
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Mehmet TAŞTEKİN (2 yıl önce)
    Helal olsun..
    %75
    %25
    Yanıtla