SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelsinler, Görsünler"

0
Güncellendi - 2021-06-25 17:12:57
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi deprem konutlarında incelemelerde bulunan AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, muhalefete seslendi. Kahtalı, “Muhalefet, ‘deprem paraları nerede’ diye soruyor. Gelsinler, burada yapılan hizmetleri; parkları, bahçeleri, depremzedeler için inşa edilen modern konutları görsünler” dedi.

Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve partililerle birlikte Battalgazi bölgesindeki (YİBO) deprem konutlarını inceledi. İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Milletvekili Kahtalı,  “Konutlarımızın yapımı çok kısa sürede Allah şükürler olsun tamamlandı. Depremden hemen sonra hak sahipleri belirlendikten sonra temmuz ayında ihalesi yapıldı. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde de kura çekimiyle beraber hak sahiplerine konutlarını teslim etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

25 bloktan oluşan alanda, 472 konut ve 5 dükkanlı bir iş merkezi olduğunu aktaran Kahtalı, “Parkları, bahçeleri, camisi ve iş merkeziyle burada güzel ve konforlu bir yaşam alanı oluşturduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DAHA MODERN VE KONFORLU EVLER

Yıkılan evlerle yeni inşa edilen evler arasında çok büyük fark olduğunu ve deprem mağdurlarının daha rahat bir hayat sürmeleri için modern konutlar inşa edildiğini ifade eden Kahtalı, “Her şey vatandaşımız için. Depremin ardından depremzedelerin yaralarını sarmak için TOKİ tarafından depreme ve yangına dayanaklı lüks evler inşa edildi. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız artık daha modern ve depreme dayanıklı evlerinde yaşayacaklar. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlerden Allah razı olsun. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Deprem paraları nereye gitti diye Hükümetimize soruyor, tabi Battalgazi bölgemizde yapılan deprem konutlarını görmüyorlar” şeklinde konuştu.

30 BİN YENİ KONUT İNŞA EDİLDİ

CHP’nin halkın sesine kulak vermediğini söyleyen Kahtalı, “CHP halkın içine inmeyen, vatandaşın sorunlarını dinlemeyen bir siyasi parti. Vatandaşın sorunlarını bilmeyen bir partinin, vatandaş için yapılan hizmetleri de bilmemesini doğal karşılıyorum” dedi. CHP’nin bir algı partisi olduğunu dile getiren Milletvekili Kahtalı, sözlerini şöyle noktaladı:

“Karşımızda her hizmeti kötüleyen, sürekli karamsar tablolar çizen, ülkenin sıkıntılı olduğunu iddia ederek algı oluşturmaya çalışan bir muhalefet anlayışı var. Bu muhalefet yapılan hizmetleri görmez, duymaz. Ama biz anlatalım. Bakın burada sadece Battalgazi bölgemizde 472 konut inşa ediliyor. Malatya genelinde ise devletimiz toplamda 6 bin 208 konut deprem konutu inşa etti. Elazığ’a yapılan konutlarla birlikte ise bu sayı 30 bini buluyor. Konutlarla birlikte inşa ettiğimiz yollar, camiler, iş merkezleri ve sosyal alanlar ile halkımız için modern ve daha konforlu yaşam alanları oluşturduk hamd olsun. ‘Deprem paraları nerede’ diyenler buraya gelsinler ve deprem konutlarını görsünler. Belki biraz utanırlar. Biz hükümet olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Milletimize rağmen siyaset yapanlar gibi değil; vatandaşlarımızın hizmetkârı olan belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, bakanlarımızla birlikte ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Son olarak, depremzede vatandaşlarımızın yeni evlerinde huzur içinde yaşamalarını temenni ediyor, emeği geçenlere tekraren teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

BAŞARI DİLEĞİ VE ÇARPITMA İDDİASI

Kahtalı, ayrıca hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilere yönelik bir mesaj yayınladı. Kahtalı ayrıca bazı yayın organlarında “Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitim” şeklinde çarpıtılarak yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Sevgili öğrenciler siz bu algı operasyonları ile kafanızı yormayın. Sadece sınavınıza odaklanın” dedi.

Kahtalı, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“26 ve 27 Haziran 2021 tarihinde uygulanacak olan sınavlara girecek öğrencilere zihin açıklığı diliyorum. Allah sınavlarda ter dökecek tüm evlatlarımızın yardımcısı olsun. Tüm yavrularımızın gözlerinden öpüyorum. Bildiğiniz üzere tüm dünya ve ülkemiz koronavirüs salgını ile mücadele etmektedir. Öğrencilerimizin bu pandemi döneminden olumsuz etkilenmemesi için devletimiz tüm imkânlarını seferber etmiştir. Online derslerle, Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından yavrularımıza verilen desteklerle süreç tamamlanmaya çalışmıştır. Ben inanıyorum ki bu sürecin sonunda öğrencileriniz, başarı dolu neticeler ile inşallah hedeflerine ulaşacaklardır.

Öte yandan bazı yayın organlarında ‘Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitim’ şeklinde çarpıtılarak yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını özellikle belirtmek isterim. CHP yine art niyetli bir algı operasyonunun peşindedir. Yalanlarla kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanların yalanlarını yüzlerine vurmaya devam edeceğiz. Sevgili öğrencilerden temennimiz, bu tarz algı operasyonları ile kafalarını yormamaları ve sadece sınava odaklanmalarıdır. Ben öğrencilerimize tekrar başarılar diliyorum. Aileler ile öğretmenlere de başarılı neticeler almaları temennisinde bulunuyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Ali (2 yıl önce)
    Eğer ki depremzedelere evleri bedava verecekseniz tabi ki muhalefetin bu deprem paraları nerede demesi saçma olurdu . Kaldı ki 1999 depreminden günümüze kadar alınıyor bu deprem vergisi ve kalıcı hâle geldi maalesef. Yani demem o ki nerede bu deprem vergisi diye toplanan paralar.
    0
    0
    Yanıtla
  • vhpcck (2 yıl önce)
    Hassaten Malatya'ya yapılmış değerli hizmetlerden sadece birisi. Sosyal devlet anlayışının en güzel örneklerinden. Bu da demek oluyor ki; oy pusulasında doğru yeri işaretlemişiz. verilmiş her oy sonuna kadar helal olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Siz bu insanlara artık yalanlarınızla kandıramazsınız artık insanlar uyandı sizde uzatmaları oynuyorsunuz bu millet sandıkta size gereğini yapacak Allah ın izniyle
    0
    0
    Yanıtla
  • birisi (2 yıl önce)
    madem para toplandı o zaman depremzedelere konutları bedavaya verin adamlar biryıldan fazla bir zamandır kirada oturuyorlar verilen kira yardımı bir yıl içinde eridi bitti.şov yapacaksanız eğer bütün depremzedelere evlerini teslim edinde görelim malatyaya olan hizmetinizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    Muhalefeti eleştireceginize bu konutları nasıl ücretsiz verebiliriz diye onun hesabını yapın bence herkesi birclandirdiktan sonra yapılan hizmetin ne anlamı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Sayin vekil evt güzel de hazine arazisine yapilyor 200 milyar 300 milyar gibi borclandiriliyor sanki bedava verilmis gibi bir algi olusturuyorsun ayrica adamin evi sehir ıçinde ise ta orduzu dak8 konutlar da veriliyor Allah devletimize zeval vermesin
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yuksel (2 yıl önce)
    Ben ak partiliyim aslında partilide değilim R.T.E yi sevdiğim için akpartiye oy veriyorum sizide sadece haberlerde gördüm malatya içinde hiç görmedim deprem sigortaları için alınan paralarla aslında o şehre konutlar yapılsa ALLAH muhafaza bir deprem anında ölmezsek şayet konutlar hazır olur yani deprem sigortası yapıyoruz o paralar ne oluyor ? malatyanın zaten büyük çoğunluğu depreme dayanaksız eski binalarla dolu kentsel dönüşüme sokarak milleti ölmeden önce kurtarabilirsiniz ne bileyim işte sizin tuzunuz kuru olunca bizde kendi kendimize gelin güvey oluyoruz gelecek kaygısı yaşıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Vekil bey hayırdır konutları aile şirketinizle,bes kuruş devletten yardım almadan mı mağdur insanlara yapıp hediye ettiniz??.Ayrıca devletin yaptığı hizmetler vatandaştan alınan katma değer ve binbir vergiyle yapıldığı için bizlere LÜTUF muş gibi sunmanizın anlamı yok.iyi olan şeyler alkışlanır,olumsuzluklar ve yanlışlar ise eleştirilir tabi kabul edilirse şu günlerde.... .
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    20 yilda toplanan para 1000 konutami harcandi akp kendine pay cikarmasin milletin parasi
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Betondan başka övünecek birşeyiniz kalmadı zaten,Vatandaşa yapmakla mükellef olma zorunlulu olan işleri Sanki bir LÜTUF olarak sunmanız ayrı bir tuhaflık zaten.Kim olursa olsun bu ülkeye samimi ve kul hakkına tecavüz etmeden hizmet eden herkes başımıza taç tır.ama bu tarz yöneticiler de bir elin parmak sayısından da azdır.kendi aile şirketlerinizden karşılıksız hizmet ettiyseniz buyrun onun haklı sevincini yaşayın bizlerde vatandaş olarak gurur duyalim.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre Demir (2 yıl önce)
    Allah bu algı kelimesini icat edenden razı olsun. Adamlar algı demeden cümle kuramıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bide destansı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (2 yıl önce)
    Cahilliğimi maruz görün! Baraja yakın konut yapmak nasıl bir mantık?
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (2 yıl önce)Zibetra isimli kullanıcı yorumuna
    Estağfurullah cahilim dedin zaten,baraja yakın derken, konutlar baraj manzaralı mı..
    0
    0
    Yanıtla
  • ne alaka? baraj nerede yapılan konutlar nerede sen malatyadamı yaşıyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Başka bir haber sitesinde karşıda baraj gölü gördüm ondan sordum.
    0
    0
    Yanıtla
  • baba (2 yıl önce)
    Pişkinlik böyle bir şey.
    0
    0
    Yanıtla
  • GERÇEK MALATYALI (2 yıl önce)
    Şimdi Battalgazi belediye başkanı deprem öncesi elinden geldiğince imar yollarını süratli şekilde açmaya devam ediyor ama Yeşilyurt belediyesi bir tek yöresel üründen başka yaptığı imar genişlemesi bir tek Topsöğüt de Yeşiltopsöğüt konukları Ardıç tepede ise 110 evler ama yakın çevreleri ise hiçbir şekilde kımıldama yoktur eğerki İmardan anlamıyorsa imar işlerinden ve alt yapı yol yapımından anlaya kişiye görevini devretsin sayın Çınarda yanlızca Turizm üzerine yöresel yemekler bölümüne baksın daha güzel olur bence çünkü uzmanlar bundan sonra gelecek büyük depremler Allah göstermesin tahmini 7 ve üzerinde başlıyacak diye uyarılar yapıyorlar bu yüzden 2 sene için Malatyanın bir an önce 5 katı geçmeyecek sağlam binalara ihtiyacı var....
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Sanki kendi cebinden yaptırmış da önüne geçmiş poz verip racon kesiyor ...ödemeler hakkında da bilgi verin de eksik bilgi olmasın hani sosyal devlet siniz ya o bakımdan
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri Hoca (2 yıl önce)
    Eğitimi bitirdiniz Adalet sistemini bitirdiniz Sağlık sistemini bitirdiniz Ekonomiyi bitirdiniz Sorunca yol yaptık dersiniz ancak, ama sandık önümüze gelince yolu göstereceğiz merak etmeyin!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih B. (2 yıl önce)
    O konutlar bedava mı verildi? Herkes parasıyla alıyor. Betondan övünmek marifet değil acziyettir. Milyonlarca genç işsiz var, mühendisler asgari ücretle iş bulamıyor. Yandaşlara dağıtılan teşvikler fabrika kurmak için harcansaydı bu gün Malatya Kayseri ve Antep gibi şehirlerle yarışıyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    madem gelsinler görsünler diyorsunuz da, 20 yılda ne kadar deprem vergisi toplantı, ne kadarı depremzedelere harcandı onu da söyleyin bir zahmet. hadi buyurun şeffaflığa.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (2 yıl önce)hasan kaçan isimli kullanıcı yorumuna
    Ağzına sağlık üstat...☝️?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tebrikler. Ayrica bedava mi yapildi bu soru cok onemli. Birde imar affi malum bu yil sonuna kadar uzatildi. Malatya'nin sokaklarini yetkileler hic gezmedigi icin gorduklerini hic sanmıyorum ama, kacak kat cikan vatandas oldukça gayretli. 3 kat cikmis 5'e. Ornegin; C.zade mah.Bal sk. Bu vebalin altindan nasil kalkacaksiniz demeyecegim, kadere baglayip butun pis işlerinizi kurban olduğum Allah'ı ortak edeceksiniz. Ya nasil hesap verilecek cok merak ediyorum?
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (2 yıl önce)Cihan isimli kullanıcı yorumuna
    Düşündüğünü yazabilsen,ne güzel olurdu.
    0
    0
    Yanıtla