Garanti Bankası ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin 5'ncisi Malatya’da başladı.
Avşar Otel’de düzenlenen eğitim, KOSGEB’in “Girişimcilik Destek Programı” kapsamında 20 Eylül’e kadar sürecek. Eğitim sürecinde hazırlayacakları iş planıyla KOSGEB’e başvurabilecek katılımcılar, onay almaları halinde, 27 bin TL’ye varan hibe ve 70 bin TL’ye varan faizsiz kredi imkânlarından faydalanabilecek.
İş dünyasına yeni girişimciler kazandırmak amacıyla başlatılan eğitimlerde, TOSYÖV tarafından seçilen girişimci adayları, uzman eğitmen Fatoş Demirel’den ücretsiz ders alıyor. Eğitimler, girişimcilik, iş fikri geliştirme, pazar araştırması, pazarlama, üretim ve yönetim planlaması, finansal planlama konularında veriliyor. Girişimci adayları, sınıf içi eğitimlerin yanı sıra atölye çalışmalarını da içeren 60 saatlik ders programı sonunda, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Sertifikası” almaya hak kazanıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “TOSYÖV ve KOSGEB ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde, KOBİ’lerin yeterli bilgi birikimine ulaşmasını sağlamayı ve ülkemizdeki girişimci sayısının artmasını amaçlıyoruz. Ülke ekonomisinin canlılığı ve büyümenin sürdürülebilirliği açısından son derece önemli olan bu projede yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Girişimciliği desteklemeye yönelik eğitimler, yeni teşvik yasasının getirdiği bölgesel ve sektörel teşvikler sayesinde, KOBİ’lerimizin ekonomiyi canlandıracak yatırımları daha da artacak. Biz de, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayarak işletmesini kuran girişimcilere desteğimizi esirgemeyeceğiz. Girişimciler, KOSGEB aracılığıyla sağlanan 70.000 TL üst limitli sabit sermaye desteğini alabilmek için gereken teminat mektubuna, uygun koşullarla Garanti Bankası’ndan başvurabilecek.”
Fotoğraf : Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.