SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görmek İsteyen Yazıhan Ovasına Gitsin"

0
Güncellendi - 2019-09-14 05:13:07
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “AK Partinin yaptığı barajların suladığı arazileri görmek istiyorlarsa gelsinler Yazıhan’daki Recai Kutan Barajı’nın suladığı alanları görsünler. Yazıhan’da 200 bin ton şeker pancarının üretildiğini ve Malatya Şeker Fabrikası’nın da yaklaşık yüzde 40 şeker pancarı ihtiyacının karşılandığını görsünler.” dedi.

Malatya Şeker Fabrikası’nın pancar alım kampanya açılış töreninde konuşan Milletvekili Çalık, “Bizim şekere ihtiyacımız var, pancardan üretilen şekere ihtiyacımız var. Fakat dünyanın şeker politikasına baktığımızda özellikle pancardan üretilen şeker yerine sağlık için çok ciddi mana da komplikasyon oluşturan nişasta bazlı şekerlerin ülkelere girdiğini görüyoruz. Özellikle 2001 yılı öncesi özelleştirmelerin başladığı dönemde üçlü koalisyonlar döneminde başlayan süreç nişasta bazlı şekerinde ülkemize girişini ve o dönemde bakanlar kurulu kararıyla kotalarının 2 katına çıkarılabileceği kararı verilmişti. Karar da yüzde 5’denyüzde 10’a kadar nişasta bazlı şeker üretimi için izinler verilmişti, Bakanlar Kuruluna yetki verilmişti. Biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde önce insan sağlığı dedik ve nişasta bazlın şekerleri yüzde 10’dan önce yüzde 5’e ve son kararla da yüzde 2.5’a düşürdük. Özellikle çocuklarımızın şekerli gıda tükettiğini düşünürsek sağlıkları için gerek ve şart olan bu düşüşün bütün Türkiye’nin kamuoyunun takdirle karşıladığını biliyoruz. Ben Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha sağlıklı beslenmek için nişasta bazlı şekerin kotasının yüzde 2.5’a düşürülmesi talimatı vermesinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İkinci bir teşekkürümüzü ise özellikle şeker pancarı alım fiyatının 235 TL’den 300 TL’ye çıkarılması çok büyük ve çok güzel bir tavırdır, ben bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Yüzde 27.7’lik bir fiyat artışı vardır. Bu konuda şeker pancarına verilen 300 TL’lik rakam çok önemli bir rakamdır. Türkiye için bu alım fiyatı üreticilerimizin bu konuda kendilerini daha iyi hissetmesine ürettiklerinin karşılıklarını almasına ve buradan da fabrikada ki çalışanlarımıza yansıyacak çok önemli bir politika olmuştur.” diye konuştu.

Çalık, Malatya Şeker Fabrikası’nın işlediği pancarın yüzde 40’ını bugün Yazıhan bölgesinden karşılandığını belirterek şöyle konuştu:

“Malatya Şeker Fabrikası 7 ilde Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman, Antep, Maraş ve Sivas olmak üzere 7 ilden şeker pancarı geliyor. Şimdi çok önemli bir iş yaptık. Ben çok açık ve net söylüyorum; 17 yıllık AK Parti iktidarı döneminde gururla ifade ettiğim barajlarımız ve bu barajlarında suladığı alandaki ürettiğimiz ürünler, bugün Yazıhan bölgesinde, kıymetli belediye başkanım burada ilçe başkanım burada Yazıhan Recai Kutan Boztepe Barajının gövdesinin tamamlanmasından sonra kanallarının da tamamlanmasını da sağladık ve o sapsarı bozkırı sarı ovayı yem yeşil hale getirdik. Bu barajların suladığı yerleri görmek isteyenlere ben özellikle Yazıhan Belediye başkanımın davet etmesini istiyorum. AK Partinin yaptığı barajların suladığı arazileri görmek istiyorlarsa gelsinler Yazıhan’daki Recai Kutan Barajı’nın suladığı alanları görsünler ve gelsinler orada modern tarım uygulamalarının, damlama sulama sisteminin nasıl işlediğini görsünler ve gelsinler oraya Yazıhan’da 200 bin ton şeker pancarının üretildiğini ve Malatya Şeker Fabrikası’nın da yaklaşık yüzde 40 şeker pancarı ihtiyacının karşılandığını görsünler. Bu Malatya üretimine Malatya ekonomisine ve Türkiye ekonomisine çok önemli bir katkıdır. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz, biz şeker gibi hizmetleri şeker gibi kardeşlerimle beraber yapmaya devam edeceğiz.”

Fabrika içinde incelemelerde bulunan çalık, öğle yemeğini ise işçilerle birlikte yedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • DURUCASULU (5 yıl önce)
    Yazıhan halkı hak ediyor Atalarımızın güzel bir sözü.. '''Havanda su dövmek'' tamda burada söylenecek söz imiş.. Durmadan bir birini öven ve adeta paslaşan ekip acep yazıhanın ne halde olduğunu biliyormu suyun nereye nasıl aktığını kimin değirmenine su taşıdıklarını yerinde görseler iyi olur. AHKAM KESMEKLE OLMUYORRRRR..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Ataturkun ve ismet Pasanin kurmus.Oldugu Fabrikalari.kapatiniz.satiniz.ozelestirdiniz Simdide.seker.pancarini.fabrikayi.ovuyorsunuz. Tarimda.bazi.urunlere.ekme.kotalari.koydunuz. Bu.unutmayin yazihan.ovasi.sizin.hukumeti. Doneminde.sulanmadi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (5 yıl önce)
    Her gelen iktidar ülkeye mutlaka bir şeyler yaparlar yapmak zorundadırlar başka illerle kiyaslarsak on yedi yıl ak parti iktidarında en az yatırım alan büyük şehirlerde ilk sıradayız hep hizmete yönelik yatırımlar yapıldı keşke önce uretime yönelik yatırımlar yapılsa ordan elde edilen paralarla hizmete yönelik yatırımlar yapılsa idi bizim gibi ülkelerde karma ekonomi olsa daha iyi olur ama biz devlete ait işletmelere çalışması gerekenin üzerinde işçi alırsak ordada yan gel yat. gelsin maaş dersek ve zarar ediyor diye kitleri yok pahasina satarsak sonuç iyi olmaz ekonomi kötüye gider diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Ah be bir makasta bana verselerdi kurdele kesmek için.. baksana izdiham oluşmuş kurdele kesmek için.. inşallah hepsi objektif lerde çıkmışlardır
    0
    0
    Yanıtla
  • Kml (5 yıl önce)
    10 yıl önce bitmesi gereken barajı ve halen düzene girmemiş haliylemi yaptık diye övünüyorsunz. Hergün su kesik çiftçi perişan oluyor kimsenin umrundan değil. Yeşil yazıhan dediğiniz yere kaç defa geldiniz seçimde zora geldnizmi geliyosunz başka uğrayan yok dert dinleyen yok esnaf ziiyaret eden yok. Yazıhanda iki yıldır yapımı süren 1 km yol halen bitmemiş halk rezillik içinde tozdan dışarı çıkamıyoruz bunları görmüyorsunz bide üretilen pancarı görmek isteyen yazıhana gelsin diyorsunz tozdan önümüzü bile göremiyoruz. Akşama kadar koltukta oturyosunz herşey ayağınıza geliyo halkın ne çektiğini bilmiyonsz. Nerde bi yeme içme programı var ordasınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Bir doğru bir yanlışı ortadan kaldırmaz sayın vekilim söğüt köyüne hangi mühendisler gölet yapılabilir raporu verdi veya o göletin su kaçırmaması için başka yapım teknikleri uygulanmazmiydi önemli olan bu diyorum bir zamanlar üç evin yanına bir okul yapılırdı bu okulların hepsi harebe durumda kamu kaynaklarıni kullanırken titiz olunmasını ve yerli yerince kamu yatırımlarının yapılmasını arzu ediyoruz saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lvt (5 yıl önce)
    Satılan fabrikalara neden dur demediniz burda şekerin öneminden bahsediyorsunuz .şeker önemli ise neden sattınız onca fabrikayı sayın vekil
    0
    0
    Yanıtla