SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gözümüz Yükseklerde' Projesi Kapsamında Dron Eğitimi

'Gözümüz Yükseklerde' Projesi Kapsamında Dron Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen ‘Gözümüz Yükseklerde' Projesi kapsamında, Malatya'da dron eğitimi devam ediyor.

MAFSAD (Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) tarafından organize edilen eğitimler, Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin katkılarıyla, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı'nda gerçekleştiriliyor.

Dron pilotluğu eğitimi, kursiyerlere uçuş pratiği yapma imkânı sunarak tamamlanıyor. Projenin amacının gençlere dron kullanımında güvenli ve profesyonel eğitim vermek olduğunu ifade eden MAFSAD Başkanı Yılmaz, "Gözümüz Yükseklerde Projesi kapsamında, Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle, 20 genç arkadaşımıza dron pilotluk eğitimi veriyoruz. Bu eğitim, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü denetiminde gerçekleştiriliyor" dedi.

Eğitime katılan kursiyerler, dron eğitiminin faydalı ve öğretici geçtiğini belirterek, alınan eğitimin günlük yaşamda dron kullanımını daha güvenli hale getireceğini ifade ettiler. Kursiyerlerden Furkan Işık, "Dron eğitimini çok faydalı buluyorum. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Dron ehliyeti alacağımız için çok heyecanlıyım," dedi. Zeynep Akçelik ise, "Eğitim çok güzel geçiyor, hocalarıma teşekkür ederim. Daha güvenli bir şekilde dron uçurmak için çok şey öğrendik." diye konuştu.

Bu eğitimlerle birlikte, Malatya'da dron kullanımına olan ilginin arttığı ve katılımcıların profesyonel düzeyde eğitim alarak, bu alandaki becerilerini geliştirdiği bildirildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız