SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan, "Malatya City'sini" Valiye Gezdirdi

Gürkan,
A- A+ PAYLAŞ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkileri Malatya Büyükşehir Belediyesine devredilen, belediyenin de özel bir firmaya ‘temel onarım masraflarının tamamına yakını belediyece üstlenilerek çok uygun koşullarda ve uzun süreli olarak devrettiği’ eski YİMPAŞ Binası, ‘yerlici ve millici’ söz sahiplerine ve bu konudaki tepkilere rağmen İngilizce isimle, ‘Malatya City AVM Konsepti’ olarak faaliyetlerine başlıyor. 

İnşaatı ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan merkezde, yer alacak firmaların tefrişat işleri devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Vali Hulusi Şahin birlikte tefrişat çalışmaları devam eden Merkezde incelemelerde bulunarak, müellif firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. 

“ En az 800 kişi istihdam edilecek”

Malatya City AVM’nin hem otel hem de alışveriş merkezi olarak bulunduğu lokasyonda önemli bir ihtiyacı gidereceğini dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Eski Yimpaş Binası, şehrimizin doğusunda metruk hale gelmiş, daha önce çok ortaklı bir şirket tarafından yapılmış, kısmi zamanda alışveriş merkezi olarak işlev görmüş, bütüncül anlamda 5 yıldızlı konsepti ve diğer bölümleri çalıştırılamamış daha sonra da kendi haline bırakılarak metruk hale gelmiş bir binaydı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Malatya’mızı ziyaret ettiğinde buranın Malatya için ölü olduğunu ve bu cesedin kaldırılması gerektiğini kendilerine ifade ettik, aynı Vagon Fabrikası’nda olduğu gibi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız sağ olsun bu konuda yetki ve sorumluluğu bize devrederek, buranın tekrar eski haline ve işlevine kavuşması noktasında Büyükşehir Belediyesine yetki verdi. Büyükşehir Belediyemiz tarafından da 29 yıllığına, ilgili müellif firmaya ihale edildi. 

Şu anda ihale akıbetinde alışveriş merkezi genel anlamda hazırlanmış, binanın dış cephesi yeterli hale getirilmiş, inşallah önümüzdeki Mart gibi ilgili müellif firma, buranın açılışını düşünmektedir. Açılışı ile birlikte hem alışveriş merkezi hem sosyal donatı alanları hem de 5 yıldızlı otel konsepti açılarak, Malatya’mıza hizmet vermesi ve ileriki aşamada EXPO 2028’in bu bölgede yapılacağı dolayısıyla gelen misafirlerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında bu mekanın konsept, lokasyon olarak çok doğru olduğu gözlemlenmektedir. Diğer taraftan az ileride 5 yıldızlı Polis Evi ve yaklaşık 4 bin Özel Harekât polisinin eğitileceği bunun da sürekli olacağını düşünürsek, buradaki yapı lokasyonunun hem otel hem de alışveriş merkezi anlamında önemli bir ihtiyaç giderici merkez olacaktır. En az 800 kişinin istihdam edileceği bir merkez olacaktır.  Bu çalışmaları yapan ilgili arkadaşlarımıza, bizi bu konuda yetkilendiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza ve ilgili müellif firmaya teşekkür ederim. Yapılan çalışmaları yerinde görüp ve incelemek üzere Sayın Valimiz ile beraber buraya geldik” diye konuştu.

“ Başkanımızın cenazeyi kaldırmak için çok emekleri olmuş”

Malatya City AVM’nin son halini görmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte merkezi ziyaret ettiklerini söyleyen Malatya Valisi Hulusi Şahin, “Memnuniyetle görüyoruz ki firmalar kendi iç dizaynlarını hazırlıyorlar ve zannediyorum ki çalışmalar Mart itibariyle bitip, burası vatandaşın hizmetine sunulacak. Tabii her bölümü için ayrı bir çalışma yapıyorlar. 

Eski hali çok kötü durumdaymış, fotoğraflardan gördük. Aslında 20 yıl önce kadar düşünülmüş zamanın ötesinde lokasyonu ile güzel bir projeymiş ama tamamlanamamış. Talihsizlikler yaşamış, gerçekten şehrin geleceğine damga vuracak olan proje, bir süre sonra şehre zarar veren metruk bir bina haline gelmiş. O noktadan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu cenazeyi kaldırma noktasında çok emekleri olmuş, kendisine teşekkür ediyoruz. Ortaya tekrar şehrin geleceğine katkı sağlayacak çok güzel çok özel bir vizyon proje çıkmış.

Tabii burada bir baba yiğit var, onu da tebrik etmek lazım. Yap-İşlet-Devret modeliyle bu büyük maliyeti üstlenen, TEKİNALP A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bey’e de teşekkür ediyorum. Bu kadar büyük bir yatırımı sırtlamak kolay değildir. Onu da tebrik ediyoruz, ümit ediyorum kısa zaman sonra açıldığında gerek lokasyonuyla gerek içerisindeki unsurlarla Malatyalının nefes alacağı, Malatya’ya prestij kazandıracak, bir nokta, bir merkez haline gelecektir” ifadelerini kullandı. 

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Kadife (1 yıl önce)
    Malatya’ya vizyon projelerini uygulayan tek başkan Selahattin başkandır.Malatya mezbelelik kalmasını istemiyorum yine Selahattin beyi başkan olarak görmek istiyorum tek başına bile yeterli oy alacak güçte allahın izniylen
    %37
    %63
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    Bence her nekadar eleştirilsede, yerinde bir yatırım oldu. Bu hizmet avm ortamında sosyalleşme ihtiyacını gidermek zorunda olan modern şehrin yalnız (bölge) insanları için önemli bir mekan oldu. Bir diğer faydasıda; Malatya park avm'ye gitmrk zorunda olan insanların daha az trafik yükü oluşturmasını sağlayacaktır. Tadilat nedense tamamlanmadı yan taraftan bakınca hala bazı eksşkler var. Bunun yanında şehrin girişinde yıllardır gözleri tırmalayan hizbe görüntü ortadan kaldırılmış oldu. İstihdam ve diğer faydalarıda olumlu sonuçlarındandır. Adliye olması trafiği sorunlu olan şehirimiz için sorunu içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olurdu. Ha diyenler olacaktır avm azmı trafik yükü geirecek evet o da getirecek ama tarfiğin yoğun olan nesai saati bitimi olan 17-18 saatleri aeasında polis eskortu araçlarla hareket eden yargı personeli düşünülünce avm daha mantıklı.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Özgür GÜL (1 yıl önce)
    Tam da Bölge Adliye Mahkemesi için uygun bir yerdi. Ancak her nedense olmadı.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • hakkı (1 yıl önce)
    reklam olmasın adları yazmayayım da diğer avm lerde olmayan hatta kapanan iş yerlerini açarsa bi nebze oralar yoğunlaşır amacına ulaşır geliştirebilir oraları. eğer ki diğer avm lerde olanların aynısı olursa pek bi rağbet göreceğini sanmıyorum. yalnız herkes mutlaka 1 kere bile olsa gidip meraktan bakar ne var diye :)
    %72
    %28
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    malatya city nedir türkce de isim kalmamışmı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Deniz (1 yıl önce)
    Valla güzelmiş böyle kelepir bir yer varmı bizede düşecek, güzel tadilatını yap restore et ondan sonrada al 29 yıl güle güle kullan iyiymiş.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • itiraz44 (1 yıl önce)
    O isim yakışmamış, buranın ismini Malatyalılar olarak MÜELLİF AVM koyduk başgan haberin olsun. (müellifin anlamı, bir şeyleri gizlemenin psikolojik telaffuzudur)
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    '' YİMPAŞ binasındaki çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Başkan Gürkan inceleme gezisi sırasında yaptığı açıklamada, “Çalışmaların tamamlanmasının ardından YİMPAŞ binası Malatya City ismiyle hizmet verecek. Çalışmalar kapsamında bina içindeki çalışmalar tamamlanmış durumda bina dışı ile ilgili çalışmalar devam etmekte. Yapmış olduğumuz görüşmelerde özellikle Kurban Bayramı sonrası AVM kısmının açılacağı ve diğer kısımların açılması için de çalışmalar sürdürülmekte. Çalışmalar hızlı bir şekilde sürmekte, şantiyede görevli arkadaşlarımız yoğun gayret ve çaba içerisinde çalışmaktalar. İnşallah bayram sonrası ilk AVM kısmının açılışını yapar ve daha sonra da gençlik merkezi, sanat merkezi otel konseptimizin açılışını yapar hemşerilerimizin hizmetine sunmuş oluruz'' 22 Mayıs 2022 Kurban Bayramı 9 Temmuz 2022 Söyleyeceklerim bu kadar...
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Nazım (1 yıl önce)
    Belediye başkanı boş davul çalıyor ne hizmet yapılmış malatyaya gazateciler STK lar muhahtarlar cami hocalari sizleri iyi doyuruyor siyasiler sizlerde kul hakkı yiyorsunuz doğruyu konuşun hizmet nerde var ALLAH aşkına hangi işleri adam gibi yaptılar saygilar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Günhan dursun (1 yıl önce)
    ALLAH aşkına bir günde STK lar millet in vekilleri belediyse başkanı bir tane de Kaysı entegre fabrikası kurşunlar kayısın sanayii leşmesi lazım biraz buna çaba sarfet sinler bbiraz da çiftçi kazan sın üretime dayalı olsun tüketime beton a yatırım olmasın üretici toplum dan çıkıp tüketici ol duk yeter artık hem devletimiz hem Malatya’mız kazan sın herşey artiyor kayısı fiyat ları düşüyor bir taban fiyat bile koya mıyor lar neden mi Çaykur var Fiskobirlik var tariş var ama Kays’ı yok 20 senedir bir tesis bile kuramadılar. Malatya titre gel kendine Ankara’nın halayın da bık tık bir tesis iste Kays’ı için
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    Otopark ve bağlantı yolları olmamış.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ragıp (1 yıl önce)
    Maksimum 1 dönem daha (bu halk akıllanmadığı sürece) geleceksiniz 29 yıllığına birine vermek nasıl bir ranttır.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Geçen kurban bayramında açılacağını belirten Sayın Gürkan şimdi önümüzdeki Mart Ayı diyor. Şaka gibi!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Devrim (1 yıl önce)
    Malatya olarak ne milletvekili ne başkan olarak görmek istemiyoruz artık lansman toplantısına verdiği parayı duyunca şok oldum işçilerin yemek parasını verme promosyondan halen ses yok ortada hizmet yok algı çok artık sizi istenmediğiniz tso seçimlerinde anlamışsınızdır
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Kayısı adam (1 yıl önce)
    Vah malatyam kimlerin eline kaldı . 23 hazirana çok çok çok az kaldı görüşeceğiz inşallah .
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet Can (1 yıl önce)
    Başlığı görünce 29 yıllık kira ne kadar, anlaşmaya göre tadilat edildikten sonra özel firmaya teslim edileceği için belediyeye tadilat masrafı ne kadar? Şeklinde haberde yazarsınız diye beklerdik. Ama size göre sadece ismi mi sorunlu. Geri kalan ihale süreci tadilat masrafını belediyeye ödetilmesi her şey doğru mu? 29 sonra yıl sonra bizim olacakmış ondan tadilat yapılıyor gibi düşünceler. Yazık Malatyamıza…
    %72
    %28
    Yanıtla