SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halkımız Cevabını 31 Mart'ta Verecek"

0
Güncellendi - 2019-03-26 04:34:47
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi’ni karalamaya çalışanların olduğunu vurgulayan Marasalı, bunu yapanları sert bir dille eleştirdi. Marasalı, “Hiç şüpheniz olmasın Türkiye 31 Mart akşamı yeniden gerek Sayın Cumhurbaşkanının gerek muhalefet liderlerinin hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz, beraberiz, birlik çağrılarına sahne olacaktır. Fakat bugün yapılan germe operasyonlarının gereksizliği ortadadır. Neden giriyoruz, neden yalana, algı operasyonlarına muhalefeti maruz bırakıyoruz bunun halk tarafından incelenmesi, irdelenmesi gerekmektedir. Bunun en net cevabını 31 Mart akşamı halkımızın sandıklarda vereceğine inancımız tamdır. Saadet Partisi'ni PKK ile bir göstermek beraber göstermek en başta bu millete yapılmış büyük bir ihanettir, gaflettir, dalalettir. Saadet Partisi meşru bir partidir, PKK gibi gayrimeşru bir organizasyonu getirtip meşru olan bir partiye eklemlenmesi 50 yıllık devletçi bir geleneğe eklemlenmesi PKK'ya meşruhiyet atfetmektir ve bu da memleket için çözüm sürecinden sonra yapılmış en büyük ihanettir.” diye konuştu.

AKP adayı Selahattin Gürkan'a da eleştirilerde bulunan Marasalı, Gürkan'ın kendisinin yaptığını söylediği birçok projenin aslında devletin başka kurum ve kuruluşlarının yatırımı olduğu, yine bazı yatırımlarla ilgili açıklamalarda da doğru bilgi vermediği iddiasında bulundu. Marasalı, yol açma- yol yapma konusunda da eleştirilerde bulunarak, "Yol açmak ayrı şeydir yol yapmak ayrı şeydir. Yol yapmak açılı olan, zaten var olan mevcut yolun tamirini, asfaltını yapmaktır. Fakat yol açmak şehri imar açmaktır, şehri büyütmektir. Bununla ilgili Sayın Osman Güder'in ifadesi 'Malatya'da imar problemi çözüldü fakat Battalgazi'de imar problemimiz halen devam etmektedir' diye söylemişti. Ben Sayın Selahattin Gürkan’a buradan sesleniyorum açmış olduğun bir tek yol varsa imara açmış olduğun tek bir 10-15 metrelik yollar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Bunu dikkatinize sunuyorum ben yaptım dediği 7 metrelik yok kaç tane açmış onu göstermesini kendisinden rica ediyorum.” dedi.

İmar konusuna da değinen Marasalı, Battalgazi hastanesinin o bölgede yapılmaması gerektiğini yineledi. Marasalı, “Belediyesi binası ve hastane yeriyle ilgili eleştirilerim vardı bunu sadece ben değil Sayın Osman Güder'de eleştirdi Şehirgösteren'den sonranın da imara açılması ve Battalgazi'nin büyümesi lazımdı ama maalesef Battalgazi 40 yıl önceki Battalgazi gibi yerinde sayıyor, Çöşnük'te başlıyor Sıtmapınarı'nda bitiyor. Halbuki bizim haritamız Yaygın'dan başlıyor Sıtmapınarı'nda bitmiş olması lazım. Buraların imara açılabilmesi yollarım ve alt yapının yapılmasıyla mümkündü ve belediye binasının alt merkezde yapılması ile mümkündür. Eğer sizin 'Malatya'yı büyüteceğim, alt merkez yapacağım' diye bir hedefiniz varsa o zaman belediye binasını ve Devlet Hastanesi'nin o bölgede yapılması o bölgenin imar açılmasını kolaylaştıracaktı, nüfus yoğunluğunun o bölgeye kaymasını kolaylaştıracaktı. Ama siz Battalgazi yerinde tutayım küçük Battalgazi kalsın derseniz yeriniz doğrudur, hastanenin de yeri doğrudur. Selahattin Gürkan'ın Türkiye'nin örnek belediyesi olduğu ile ilgili bir ifadesi var. Buna tek bir cümleyle cevap vereyim. Örnek belediye nüfus çeker nüfus artışı sağlar. Yarısına yakınının kanalizasyonu olmayan bir ilçe nasıl Türkiye'nin en iyi 5 Belediyesi'nden biri olabilir. Şehirgösteren'den Hacıhalil olduğuna kadar bizim kanalizasyonumuz halen yok. Dolayısıyla hem nüfus kaybı yaşanmasından hem kanalizasyonun olmayışından, hem imara açılan yeni yolların olmayışından dolayı en iyi 5 Belediyesi olsa olsa parayla satılan bir unvandan başka bir şey değildir.” diye konuştu.

Marasalı, halkın gereken cevabı 31 Mart’ta sandıkta vereceğini söyledi ve şunları ekledi:

“Bir de sosyal entegrasyon ve sosyal katılımcı belediyecilikten bahsediyor sayın büyükşehir belediye başkan adayımız. Ben bu ifadeleri şiddetle reddediyorum şöyle ki sosyal entegrasyon yabancılık çeken iki yabancının bir arada yaşamasını sağlayan bir meseledir. Eğer bu meseleyi siz Fransa'da, Almanya'da, Amerika'da kullanacak olursanız bir anlamı vardır. Fakat Malatya'da zenci yoktur, Malatya'nın zencisi olan bir halk kitlesi yoktur. Malatya'da yabancılaştıracağınız, zencileştireceğiniz, ötekileştireceğiniz kimdir? Malatya zaten kurulduğu günden bugüne barış ve huzur içerisinde yaşayan Türkiye'nin en güvenilir illeri arasında olan bir memlekettir, öyle kalmaya devam edecektir. Sosyal katılımcı belediyeciliği ifade ediyor, Kent konseyleri oluşturacağını ifade ediyor. Kent konseylerinin zaten var olduğunu, fakat Kent konseyini atamalarının bizzat Parti ve Belediye Başkanı tarafından yapıldığından, atanan insanlarının oğlunun, gelinliğinin, kızının belediyede iş başı yaptırıldığından, hatta ve hatta Kent Konseyi başkanının belediye avukatlığına alınmasından dolayı Kent Konseyi'nin gerçek görevini yapamadığını huzurlarınızda takdim ediyorum, belirtiyorum ve inşallah bu durumun bizim Belediye Başkanlığımız döneminde tersine döneceğine, Kent Konseyi'nin eleştirel görevinin yerine getireceğini ifade ediyorum.Milli iradeye saygısızlık ve 'ceketimi atsam kazanırım' anlayışının Malatya Kent Müzesi'nde Sayın Selahattin Gürkan'ın henüz seçim olmamışken, henüz seçime bir hafta gibi bir zaman varken fotoğrafının son belediye başkanı olarak asılıp, 2019 tarihinde göreve gelecek belediye başkanı olarak yansıtılması en hafifiyle milli iradeye saygısızlıktır, ceketimi assam kazanırım anlayışıdır. Bu ifadeye kim başvurduysa tarihin derinliklerinde kaybolmuştur. Umut ediyorum halkımızda bu ifadenin cevabını 31 Mart'ta cevabını verecektir.” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cihat (5 yıl önce)
    Senin bilgin sana kalsın bir gün başkan olursan yaparsın ama oda olmayacağına göre boşuna uğraşma hastanenin yeri eski yeri ve doğru bir karar rant için başka yerde olmasını istersen ayrı mesele
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)Cihat isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten senden bilgi birikim fışkırıyor , adam birşeyler yapmaya çalışıyor rant akpnin işidir karıştırma bunlarla.Hem akp ye oy verir yarında sızlanır tipik Malatyaa kp seçmeni işte
    0
    0
    Yanıtla