SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hangi İlçede Hangi Ürüne Destek Verilecek?

0
Güncellendi - 2017-08-25 03:26:22
Hangi İlçede Hangi Ürüne Destek Verilecek?
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen "Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli" kapsamında Malatya'da havza bazında desteklenecek ürünler belirlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bitkisel üretim faaliyetlerinin planlanması, toprakların boşa ekilmemesi, üretilen ürünlerin elde kalmaması ve arz talep dengesizliğinin yaşanmaması için hayata geçirilecek bu modelle belirlenen 941 tarım havzasının ürün listeleri, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Havza bazlı destekleme uygulamaları kapsamında, ülkede arz açığı bulun​​an, stratejik ve bölgesel önem arz eden, insan beslenmesi, sağlığı ve hayvansal üretim açısından önem arz eden buğday, arpa, çavdar, çeltik, dane mısır, tritikale, yulaf, mercimek, nohut, kuru fasulye, pamuk, soya, yağlık ayçiçeği, kanola, aspir, çay, fındık, zeytinyağı, patates, soğan (kuru) ve yem bitkilerinden oluşan 21 ürün bazında değerlendirme yapıldı.

Söz konusu ürünlerle ilgili istatistiki veriler, ekim nöbeti, iklim, toprak ve topografya, su kısıtı verileri, il ve ilçelerdeki kamu, STK ve üniversitelerin teklifleri dikkate alınarak 1 milyardan fazla verinin yer aldığı Karar Destek Sistemi sonucunda 941 havza, ilçe bazında dağılımı belirlendi.

Bu sezonda uygulamasına geçilecek bu model kapsamında desteklenecek ürünlerin dağılım listelerinin kooperatiflere, birliklere, odalara ve üreticilere duyurulmasıyla ilgili, il ve ilçe müdürlüklerine talimat gönderildi.

Malatya'daysa arpa, aspir, ayçiçeği (yağlı), mısır (dane), patates, buğday, mercimek, nohut, yem bitkileri,  kuru soğan, kuru fasulye gibi ürünlere destek verilecek.

Malatya'da ilçe ilçe havza bazında destek verilecek ürünler şunlar:

AA- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • kartal (5 yıl önce)
    belirtmiş olunan ürünlerin çoğunun malatya da fazla geçim kaynağıyla alakası yoktur geçim kaynağı kayısı üzerine kurulmuştur ona da destek çok az
    0
    0
    Yanıtla
  • halatlı vinç (6 yıl önce)
    Malatyanın geçim kaynağı kayısıdır. Dönüm başı verilen ücretler yetersizdir bunun arttırılması tarımcılıkla uğraşı arttırır
    0
    0
    Yanıtla
  • nice otomasyon (6 yıl önce)
    üretici ve tüketiciye gereken destek sağlanmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Logo Destek (7 yıl önce)
    Üretici ve tüketici dengesi korunmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (7 yıl önce)
    Kayısı üreticisi olarak sulama suyu zorluğu , ürünün piyasada ucuz gittiği, ağaçların hastalıktan susuzluktan kuruduğu , bahçeyi sistematik biçimde kesmeyi düşünmek zorunda bırakıldığımız , borç batağında olduğumuz bir dönemde adamların yapmaya çalıştığı müslüman mahallede saylangoz satmaya çalışmaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (7 yıl önce)
    Bu desteklemeyi hazırlayan sözde ziraat uzmanları, öz Türkçesi diyorlarki : Kayısı ağacını kes yerine soğan Nohut ek bu tarımsal kumpasçıların önerdikleri hiç bir ürünün dış pazarı yoktur yine köylü açlığa sefalete mahkum.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (7 yıl önce)
    Malatyalı kayısı üreticisini yok etmeye yönelik bu sözde destek, vicdanlarda yer bulmayacaktır bunu hazırlayanlar Malatyaya ihanet etmişlerdir Malatyanın tarımsal anlamda tek kurtuluşu sulama suyu temini ve dekar başı karadenizli fındık üreticisi kardeşin aldığı alan bazlı 200 tl destektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAKAN (7 yıl önce)
    KARDEŞİM DESTEKLEMEYİ BIRAKIN TEMİZ SU GETİRİN HEM ÜRETİCİ HEMDE TÜKETİCİ ZARAR GÖRÜYO LAGIMLI SUYLA VERİM DÜŞÜKLÜĞÜ OLUYO ÜRÜN SULANSADA SUSUZLUĞU GİDERİLMİYO ARTI FARKLI HASTALIKLAR ÇIKIYO
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahsen (7 yıl önce)
    Anlamadım insan beslenmesinde çay bitkisi önem mi arz ediyormuş ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (7 yıl önce)
    Yukarıdaki ürünlerin hiçbirinin malatyaya alakası yok.Malatya için önemli olan kayışıdır ve dönüme 200 lirayla dedteklenmelidir
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Maalesef tutmadı pütürge meyve sebze ve tahıl et ürünleri süt ürünleri En yüksek oksijeni yüksek ve en temiz hava zengin minorijik toprağa sahip bölge elde edilecek ürünlerin sağlık üzerinde yapacağı faydaları bilgileri farmakolojik verileri almadan sıradan bir tanım yapılması beni derinden özmüştür hatta bütün malatya atmuserisinde natürel dahi olsa sağlık konusunda ilaç kadar faydaları anlaşılacaktır sağlıklı çalışma deyil pütürge şiro dere alüvyon Ları tam bir çeltik ekim alanı ve elde edilecek pirinçleri dönyada örnek olacak değerleri göz ardı edildği nettir yani zirai çalışma yapılmamış ilgili makamlara ve yetkili kişilere duyurulur
    0
    0
    Yanıtla
  • Allahtan kork oznurun yaptığı o kadar şey var oraya. Yollarınız 10 numara. Hekimhan Arguvan Arapgir rezil
    0
    0
    Yanıtla