SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayat Kurtaran Sistem

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:05
Hayat Kurtaran Sistem
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye, karayollarında seyreden araçlardaki yolcuların güvenliğini sağlamayı amaçlayan HeERO Projesi'ne dahil oldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, AB tarafından desteklenen HeERO Projesi'nin (Harmonised eCall European Pilot) Türkiye'deki uygulamaları, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nce yürütülecek.

ASELSAN AŞ ile telekomünikasyon (Türk Telekom, Turkcell) ve otomotiv sektöründen firmalar (Tofaş, Renault), İçişleri Bakanlığı'nın alt yüklenicileri olarak projede yer alacak.

Projeyle, 112 acil çağrı numarasına bağlı çalışan araç içi acil çağrı sistemi aracılığıyla, yardıma ihtiyaç duyan ya da kaza yapan araçlardaki yolcularla anında iletişim kurularak, ekiplerin olay mahalline en kısa sürede sevk edilmesini hedefleniyor.

Bu sisteme sahip araç, kaza yaptığında, sistem otomatik olarak devreye girip 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arıyor. Merkezi arayan aracın konum bilgisi araçtaki GPS aracılığıyla belirlenip, araçtaki sensörler sayesinde de hasar miktarı yaklaşık hesaplanabiliyor.

Manuel ya da çarpmayla devreye giren sistem sayesinde, araçtaki kişiler ile 112 Acil Çağrı Merkezi'nde bulunan görevliler (polis, jandarma, ambulans, itfaiye) karşılıklı görüşebiliyor. 

Yolcular bilincini kaybetse dahi ''eCall'' sinyali alındıktan sonra acil yardım ekiplerince kaza yapan araca ulaşılıp, kazazedelere gerekli müdahale yapılabiliyor. Sistem sayesinde yüzlerce kişinin hayatının kurtarılabileceği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız