SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Canlı Hayvan Varlığı 500 Bin Baş

0
Güncellendi - 2019-12-14 04:46:38
Malatya'nın Canlı Hayvan Varlığı 500 Bin Baş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası ve yem üreticileri işbirliğiyle "Hayvan Beslenme ve Bilgilendirme" konulu sektör içi eğitim semineri düzenlendi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, borsa binasında düzenlenen eğitim seminerinin açılışında, hayvancılık sektörünün kendi içerisinde et ve gıda gibi kategorilere ayrıldığını söyledi.

Borsa olarak, hayvancılık sektörünün sorunlarının çözülmesi noktasında eğitim programlarının düzenlenmesini desteklediklerini anlatan Özcan, "Sıkıntıları doğru teşhis ederek, uygun ortamlarda dile getirerek çözmeye çalışıyoruz. Sektörle ilgili sorunların çözülmesi içi gerek siyasi iradeyle gerekse de kamuyla paylaştık. Kısmen sonuç aldığımız konular oldu. Malatya hayvancılık sektöründe son zamanlarda bölgenin yükselen değeri konumuna geldi. Önemli yatırımlar yapıldı." dedi.

Üretim maliyetlerinin yükseldiğini, bu maliyetin et fiyatlarına yansımadığına işaret eden Özcan, şöyle devam etti:

"Tarım Şurası'nda, Tarım ve Orman Bakanlığı gerçekten önemli kararlar aldı. İnşallah bu şurada alınan kararların önümüzdeki dönemde sektörü daha iyi noktaya taşıyacağını ve bir taraftan üretim maliyetlerini düşürerek, bir taraftan da vatandaşın daha uygun fiyata kırmızı et tüketimini gerçekleştireceği bir noktaya götüreceğini düşünüyoruz. Resmi rakamlara göre kentte 500 bin büyük ve küçük baş hayvan yetiştiriliyor. Bu rakamın yaklaşık 200 bini büyük baş."

Yazıhan ilçesinde 3 bin dönüm üzerine Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Özcan, "Orta ve büyük ölçekli yetiştirme alanlarıyla 15 bin başlık hayvan kapasiteli organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Bu bölgeye yapacağımız yatırım Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığında onaylanmasının ardından 3 etap halinde yapılacak. İlk etap için ön görülen kaynak 17 milyon lira." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız