Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nda hedeflenen amaca ulaşıldığını söyledi.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, 11-14 Nisan tarihleri arasında Mişmişpark fuar alanında gerçekleşen 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı ile ilgili değerlendirme de bulunarak, “Malatya’mız ve ülkemiz adına tarihi bir milat oldu. Bu yıl fuarı organize ederken, sadece Malatya’yı değil, Anadolu kavramını da yavaş yavaş işlemeye başladık. Bu fuarın kesinlikle Anadolu Tarım Fuarı olması noktasında çalışmalarımızı yapmıştık. Bölgedeki 30 ilimizin tamamını, Ticaret ve sanayi Odalarını, Ziraat Odalarını, Ticaret Borsalarını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerini ziyaret ederek, o illerdin büyük tarım firmalarının fuara katılmaları noktasında çalışma yapılmıştı. İl dışında 42 firmanın fuara katılması, Malatya Tarım Fuarı’nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yavaş yavaş oturduğunu ve bu da uluslararası bir fuar anlayışına doğru gittiğinin bir işareti. Fuar organizasyonunun verimli olduğunun kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.
Malatya’nın fuarlar şehri olması noktasında çalışmalar yapmaya devam edeceğini belirten Nalçacı, 30 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Anadolu Kitap Fuarı’na yaklaşık 200 yazarın Malatya’ya geleceğini aktardı. Nalçacı, kitap fuarına da yaklaşık 50 etkinliğin düzenleneceğini belirtti.
Nalçacı bu yıl 3. İnşaat, Yapı, Mobilya Dekorasyon Fuarı’nın da düzenleneceği ve bu fuarında yavaş yavaş uluslar arası boyuta doğru ilerlediğini kaydetti.
Belediye Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Malatya’daki tül sivil toplum kuruluşlarından destek gördüklerini söyleyerek, herkese teşekkür etti.