SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'da Bir Saklı Cennet: Girmana Kanyonu

0
Güncellendi - 2019-04-30 03:38:16
Hekimhan'da Bir Saklı Cennet: Girmana Kanyonu
A- A+ PAYLAŞ

Girmana Kanyonu doğal güzellikleriyle saklı bir cenneti andıran Malatya'nın Hekimhan ilçesi, rengârenk görüntüsüyle tabloları aratmayan manzaralar oluşturuyor.

Malatya'ya 70 kilometre uzaklıktaki Hekimhan ilçesi, bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine tabloları aratmayan bir manzara yaşatıyor.

Engebeli ve dağlık bir bölgeye sahip olan 1050 rakımlı ilçe tarihi Taşhan, kanyonları, dipsiz gölü, Yama Dağı gibi ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Bu özellikleriyle dikkati çeken ilçe, kış mevsimi öncesi misafirlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Mesire alanları, yürüyüş yolları, doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbeden ilçe, baharın bütün renklerini barındıran manzarasıyla adeta doğal stüdyo imkânı sağlıyor. Serin, temiz havası ve eşsiz doğa manzarasıyla yıl içerisinde yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan Girmana Kanyonunun doğal güzellikleri bir arada. Kanyon, yılın bu zamanında coşkulu akan Kuruçay'ıyla, renk cümbüşüne dönen tabiatıyla, ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor.

Büyükşehir yasası ile kapanan Girmana Beldesinin son başkanı Kaya Akgül ile kanyonda incelemelerde bulunan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, ilçenin terk edilen değil tercih edilen ve özlenilen bir yer olduğunu belirterek, ilçedeki tarihi ve doğal güzelliklerin tanıtılması için yoğun çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Karadağ, "Hekimhan, doğanın tüm renklerini bünyesinde barındırıyor. 7 rengin ana kuşak olarak bilindiği renklerden fazlasını doğal olarak koruyor. İlçede ilkbahar ve sonbahar aylarında ortaya çıkan görüntüler görülmeye değer. Malatya’ya 55 km. Hekimhan’a 20 km olan Girmana Kanyonu’na tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ali (4 yıl önce)
    oralara harcanan paralarla arazilere su çıkarın da üretime katkınız olsun. o bölgenin arazilerinin çoğu susuz.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Haluk (4 yıl önce)
    Kaya Başkanın emeğine sağlık. Onun eserleridir bunlar. Devamı getirilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Zamanın valisi Ulvi SARAN ın buraya bir çok yatırım yaptıgını biliyorum. Ancak yapılacak daha bir cok iş var. Bu alan bir avrupa ülkesinde olsa cennet olurdu. Ancak yolu çok kötü, içme suyu problemi var, cevre düzenlemesine ihtitacı var. Hadi bakalım KARADAĞ yap bu eksikleri, herkes bu güzelim yeri görsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet bey (4 yıl önce)
    Kesinlikle görülmesi gereken bir yer hem ulaşımda çok kolay gerçekten doğanın güzelliklerini sadeliğini yaşıyorsunuz hem 70 kmde değil daha yakın 50 km falan
    0
    0
    Yanıtla
  • mevlut (4 yıl önce)
    yapın güzel bi restaurant cafe köy kahvaltisi mangal malzemesi olsun .kayalara şekil verin boya yapın otları temizleyin bi bekçi güvenlik çalıştırın çiçekler ağaçlar olsun sayın karadağ yakından takip ediyoruz sizi hekimhani siz düzeltebilirsiniz. bizde bayramlarda cenazelerde değil her hafta sonu geliriz misafir getiririz .girmanaya 2 sene önce geldik aynı şekilde ise bi anlamı yok.cevre düzenlemesi hiç yok.daha yeni başladınız çok iyi gidiyorsunuz başarılar. istanbul ankara izmir gibi illerde düzenleyeceğiniz gecelerden Hekimhana otobüs kamyon çöp arabası grayder kepçe asfalt makinesi silindir....temin edebilirsiniz. her iş adamından olacağınız hizmet sözüne yaptığı hizmete ismini verebilirsiniz.destek zamanı bunları siz yapında 5 yılda hekimhan gerçek kimliğine kavuşsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kardelen (4 yıl önce)mevlut isimli kullanıcı yorumuna
    Kayalar boyamsinmi? Kanyonda mangal mi ?pesss yani siz dogal guzellli bozun diyosunuz resmen bu nasil bi zihniyet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dulkadir (4 yıl önce)
    Bırakın saklı kalsın birileri birilerini zengin etme ayağına çevre düzenlemesi,cazibe merkezi gibi göz boyayan kavramlarla beton transferi yapmasın oraya da
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (4 yıl önce)
    Harika bir yer. Henüz bir çok insan tarafından keşfedilmemiş bir yer. Sakin, mis gibi bir alan. Ulaşım problemi var. Yol çok kötü.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (4 yıl önce)
    Ağustosta rafting yapak mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • adı kuruçay olduğuna göre ağustosta akacağını zannetmiyorum
    0
    0
    Yanıtla