SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hikmet Karaman Yine Umut Pompaladı!

0
Güncellendi - 2020-07-26 02:23:42
Hikmet Karaman Yine Umut Pompaladı!
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'in 34. ve son haftasında Gaziantep Futbol Kulübü'ne 1-0 yenilerek küme düşen BtcTurk Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, "Düşen takımlara ve düşme potasındaki takımlara bakın inanılmaz ekonomik kriz içerisinde mücadele etmişlerdir. Ligde kalsaydık diğer takımlar adına çok şey konuşacaktık. Çok üzücü bir durum. Malatya, Kayseri, başkent Ankara'nın burada büyük şanssızlıkları olmuştur." dedi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, yaşadıklarının kolay olmadığını ifade etti.

Oynadıkları 90 dakikanın kendilerine, atan ile tutanın iyi olması gerektiğini gösterdiğini anlatan Karaman, "Bugün 3 tane direkten dönen top var ama o kadar net pozisyon ki bunlar, birini içeri atmamız gerekiyor. Yediğimiz gol de barajın arasından geçen bir top." diye konuştu.

Karaman, salgın sürecinde 8 maç oynadıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu 8 maç içerisinde buna benzer maçlar yaşadık. Beşiktaş maçı ikinci yarı başladı penaltı yaptırdık. Sadece kalecimiz 3 tane penaltı yaptırmış, düşünebiliyor musunuz. Bunu söylerken suçlamak için söylemiyorum. Beşiktaş maçının ilk devresinde en az iki net pozisyonumuz var. İçeri galip girmemiz gerekirken mağlup bitirdik. Aynı şekilde Kasımpaşa maçında 1-0 galipken inanılmaz hatalar yapıp golleri yedik. Fenerbahçe maçında 90 dakikada 2-1 galipsin uzatmada 3-2 mağlup bitirdik. Şu var; bazı oyuncu arkadaşlara pandemi döneminde önemli görevler düşüyordu maalesef onlar bu mücadele içerisinde yer almadı. Bizim açımızdan çok önemliydi. Mesela bir kalecimizle 34 maçta oynamışız. Farnolle 34 hafta oynamış, bu kolay değil. Ufuk da feshedip gittikten sonra tamamen yalnız kalmıştır.  Formsuz oyuncuları değiştirebiliyorsun ama kalecide böyle bir şansınız olmuyor."

Takımın depremin ardından salgın yaşadığını anlatan Karaman, şunları kaydetti:

"Yabancı oyuncuların huzursuz olduğu dönemler var ama kulüpler de bir yerden gelir alıyor, gelir alamayınca oyuncuya ödeyemiyor. Bu bizi inanılmaz etkiledi, diğer takımları da etkiledi. Düşen takımlara ve düşme potasındaki takımlara bakın inanılmaz ekonomik kriz içerisinde mücadele etmişlerdir. Ligde kalsaydık diğer takımlar adına çok şey konuşacaktık. Çok üzücü bir durum. Malatya, Kayseri, başkent Ankara'nın burada büyük şanssızlıkları olmuştur. Dolayısıyla inşallah yetkililerin bu pandemi döneminde futbol takımlarının yaşadığı hem ekonomik hem ruhsal...Testler yaptırdık, pozitif çıktığında antrenmanları iptal ediyorsun, oyuncu maça gelmiyor. Bunları küme düştükten sonra dile getirmek biraz farklı bakış açılarından da değerlendirildiğinde olumsuz gözükebilir ama biz mücadelenin içerisindeyiz. Bu mücedele içerisinde inanılmaz şeyler yaşadık. Dolayısıyla şehre karşı sorumluluğumuz vardı. Biz bu sorumluluk içinde asla bırakmadık. Pandemi sürecinde biz de gelmeyebilirdik. Bir takım şartlar öne sürebilirdik ama bütün zorlukları göz önüne alarak buraya geldik, mücadele ettik ve bu mücadele içerisinde var olduk. Onun için fevkalade üzgünüz ama elimizden bir şey gelmiyor. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde federasyonumuz bu konuyu iyi bir şekilde değerlendirir. Diğer takımlar da düşen takımların empatisini yapar, herkes sonra mutlu sona ulaşır."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

55 yorum yapılmış

  • Kemal (3 yıl önce)
    Eğer bir klüpde her şey değişiyorken,(bu başkanı olur,klübün hangi kümede oynadığı olur,T.direktörü olur)Eğer birkişi hiç değişmiyorsa bilinki bu kişi sıkıntının kaynağıda olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • mete kara (3 yıl önce)
    ALİ RAVCI DA Gitsinn..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (3 yıl önce)
    En sonunda kovaladı lar Keşke 3 maç önce olsaydı
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Bütün gelen hocaların, taa ikinci ligden belli,Mustafa Uğurdan bu yana NE KADAR HOCA geldiyse Hikmet Karaman a kadar hepsinin altını oyan ALİ RAVCI BIRAKMADI GİTTİ
    0
    0
    Yanıtla
  • sezer (3 yıl önce)
    her yenilgide bahane her yenilgide laf cambazı hadi ordan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bir yıllık sözleşmesi ve tazminatı var yoksa takımdaki manzarayı gören hikmet hoca şimdiye kadar yüz kere istifa etmişti tazminatını almadan gitmez Hoca'dan ricam artık takım calistirmasin hem kendisine hemde takımlara yazık diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Yav bu adam yine lafontende masal anlatmış. Bal yapmayan arı gibi vız vız vız çok bal yok. Bu takımın başında sen ve Gevşek Adil olmasaydı inan takım küme düşmez di.
    0
    0
    Yanıtla
  • rauf (3 yıl önce)
    Hikmet hoca tarihini hatırlamıyorum daha öncede Efsane Malatyaspor u ligin 1 nci haftasında Elazığa 3-0 yenildiği için son verilmişti bu senede bizi küme düşürerek intikamını aldı.Fazla söze gerek yok .Basiretsiz yönetimide unutmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Konuştukça batiyorsun hoca sana tavsiye ediyorum 2.3 lig play-off maçlarını seyret takımların nasıl onurlu mücadele ettiklerini gör senin oyuncuların ne yazikki bu takımı sattılar mücadele bile etmediler sende bu takımın düşeceğini çok iyi biliyordun herhalde tazminatın var sen gitmek istemiyorsun başkan tazminat vermek istemiyor bakalım kim kazanacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Tek suçlu ilk yarı 24 puan toplayan takımı ve hocayı durduk yere dağıtıp küme düşüren adil gevrek ve yönetimidir. ikinci yarı ilk yarı topladığımızın yarısı yani 12 puan toplasaydık şimdi düşmeyecektik. Kayseri 2. yarı 20 puan topladı. biz 8 puan topladık. Bu utanç sadece hikmet karaman ve futbolcuların değildir. Bence asıl sorumlu takımın en iyi futbolcularını ve ligin en iyi hocalarını gönderip yerlerine boş beleş isimleri alan adil ve yönetiminin eseridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    hadi ordan
    0
    0
    Yanıtla
  • Cirmikti li (3 yıl önce)
    Arkadaşlar.ne olursa olsun.sanki birileri.son mac da.oyle kadarıyla ciktiki biz bunu hak ettik gibi mücadele.ankaragucu.sanki şampiyon olacakmış gibi mücadele etti.onurlu ve hasiyeti ile mücadele etiler.buravove alkışlıyorum.hikmet hoca hâlâ piskolok gibi nasiyat çekiyor.bune piş kinlik.bas istifani çek git onurlu insan bunu yapar.gokan töre gezip durdu.hangisini sayalım.insallah küme düşme devam eder öyle mama Yok hak yerini bulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Denizli Bosch (3 yıl önce)
    Biz alıştık eski taraflardan biri olarak Yeni Malatyaspor küme düşmesinde sonraki süreçide az çok tahmin ediyoruz Yaşasın MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYESPOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    14 yıl süper ligde oynadık düştük çıktık bunlar olağan şeyler biz bu yillarda altyapı tesislesme ve kurumsallaşma adına ne yaptık yani biz günümü kurtardık kuluplesme adına ne yaptık 1.altyapi varmı varsa a takıma kaç oyuncu verdi altyapıdan yetişen kaç oyuncu profesyonel liglerde oynuyor altyapı yetenekli genclerimi alıyor adamı olanların alındığı bir yermi 2.spor toto teskilatinin yaptığı bina olmasa bu takım hala otelde kalıyordu kulüp tesisleşme adına öz kaynaklari ile ne yaptı tesisler yeterlimi kaç tane çim sahamız var 3.kulube azda olsa sürekli gelir getiren kurumsal bir yapı varmı kulübün harcamaları geli ve giderleri şeffaf mi kulübü yönetenler bu kulübü sürekli neden borç batağına batiriyorlar transferler genellikle bonservisi elinde olan futbolculardan yapıldığı ve 10 yakın futbolcuyu satmamiza rağmen neden 80 trilyon civarında borç var.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    federesyon salı günü süperlig 21 takım oldu demez inşallah veya düşme kaldırıldı demez umarım. adil gevrek ve yönetimi akabinde hikmet karaman futboldan resmen soğuttular. malatyasporla yatıp malatyasporla kalkan biri olarak. adil gevrek sayesinde malatyaspor sevdalılığna son verdim.adil gevrek gidiyomu kalıyomu. hikmet karaman gibi armut hoca kalıyomu gidiyomu veya efsane malatyaspor gibimi oluyor. çokta tındır. o stadı da alın. kolonların boyaları kalkmış güzel bi boyayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali ravcı yı da unutmamak gerek herkes gidiyo o kalıyo belkide asıl sorun onda adil gevrek ile beraber.
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    Korona sadece Malatya yi etkilemis ...kovid44
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (3 yıl önce)
    kume düşme yok. salı gunu acıklayacak spor bakanı ve nihat özdemir. ama sonucta bu basarısızlıgın bir bedeli olması lazım. ve malatya siyasetcilerinin milletvekillerinin adil gibi ne oldugu belirsiz süper lige yakısmayan bir baskana söz gecirememesi şaşırtıcı. adam açıklamayı bekliyor kume dusme olmazsa yine bırakmayacak baskanlıgı. adamla bu iş yurumez
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz Özel (3 yıl önce)
    Küme düşen Malatyaspor değil yönetimdîr dere gecerken at değîştirilmez Gulivve Jehoviç satılmada en kotü 6.bitirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nabi Şavata (3 yıl önce)
    Takımımızın küme düşmede baş sorumlusu Sayın Başkan, Adil Gevrektir. Muhakkakki Yeni Malatyaspor’umuza çok büyük hizmetleri olmuştur. Tarih tekerrürden ibarettir, sayın Başkana bu köşeden defalarca yazdık. Zirvedevimen, hayırla anılırken , çok yoruldun , bu işi bırak, süper Lig’de devamlılık sağlamak için, çok kuvvetli bütçen ve gelir kaynağın olacak, ama sayın Başkan inat etti, ilk yarıda çok iyi giden takımın dengesini bozdu. Zira yeni Bir , iki futbolcu alacağına, maddi sıkıntıdan takımın en iyi oyuncularını sattı, aldığı oyuncular takımı sırtlıyamadı. Takım ilgin en zayıf takımı oldu. Bugün Gaziantep’i yenmiş olsaydık. Kümede kalacaktık. Yok gücümüz yok, Adil Gevreğe bu güne kadar yaptığı hizmetler içinde . Fedakarlık içinde teşekkürlerimizi sunarız , Allah yolunu açık etsin. Hepimize geçmiş olsun. 1 Lig’de takımımıza başarılar diler, tekrar süper lige çok ak ümidi ile camiamıza sevgi ve saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (3 yıl önce)
    Sen git yoluna şovmen bırak bu hikayeleri senin icraatin belli her maç sonu futbolcuları suçlarsın sen türkiye futboluna zarar veriyorsun git tv yorumculuga yap
    0
    0
    Yanıtla
  • Liderim (3 yıl önce)
    Maalesef öyle kardeşim elbirliği ile hazırlanmış bir senaryo. İçinde yönetim, futbolcu, antrenör geçmişte gördüğümüz senaryonun aynısı. Bütün şehri, bütün katmanlarını, bütün sevdalıları yasa boğdu gittiler hesabını Allah'a versinler inşallah. Evet biz yine bu şehrin ve takımın sevdalısı vede mütayiz. Lütfen dışarıdan devşirmeler gelmesin. Yalakası da gelmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    geldiğinden beri boş boş konuşup, ancak vaat veriyorsun insanlara icraate gelirse hiçbirşey yok. pandemi tüm takımları etkiledi sadece malatyada pandemi varmış gibi konuşuyorsun. hiç yoktan diğer teknik direktörler onurluc davranıp beceremedik diyerej istifa etti. sende maşallah hiç üstüne alınma yok. sütte leke var sende yok. hiç kendine toz kondurmuyorsun. bana göre senden teknik direktör olmaz, buradaki yorumlara baktığımda herkes benimle aynı fikirde, herkes yanılıyor olamaz. biran önce tasını tarağını topla malatyayı terket, zaten gezilecek yerde kalmamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram akgeyik (3 yıl önce)
    gidin alt geçitte çalışın ruhsuzlar
    0
    0
    Yanıtla
  • denizli bosch (3 yıl önce)
    Biz bu filmin tekrarını Malatyasporun 1989-1990 sezonunda küme düştüğünde izledik her gün görüş gazetesi alırdık haber varmı federasyon bizi birinci lige alacakmı umuduyla yıllar geçti..Bırakın fedarasyonun muhabetini ülkede futbol iflas etmiş Yeni Malatyaspor süper ligde olsa ne değişecek bu kafalarla bu kadar olur...
    0
    0
    Yanıtla
  • Krsinlikle 1989 -1990 değil sadece aynı senaryo 2006 da da oynandı
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    yönetim ve hikmet karamanın başarısı bizi buralara getirdi. hikmet apoletine yani rütbesine yeni bir yıldız taktı malatyayı kümeye düşürmekle
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen adam küme düşürme şampiyonu
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN ATICI (3 yıl önce)
    Maalesef...sahada olan,yönetimde olan,divan da olan ,siyasiler,milletvekilleri,belediye başkanları bunların suçu yok...Maalesef suç malatya halkında.. suç malatyaspor taraftarında...bunun böyle olacağı belli iken stadda başkan diye bağıranlar hatalı gol yemiş kaleciyi tribune çağıranlar, sahasında rezil oynamış takımı tribune çağıranlar,yıllardır malatya da milletvekili seçilmiş malatya ve malatyaspor a hizmet etmeyenleri alkışlamaya devam edersek olacağı buydu..boşuna dogunmeyin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    takımı Sergen bu hale getirdi.Yarı yolda bırakıp kaçtı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan kardeş bilip bilmeden yorum yapma buraya. sergen yalçın kaçmadı. istediği transferi yapılmamasına rağmen gitmedi. yönetim sergen yalçın başarısız diye kapı önönüne koydu. yönetime söylenecek çok laf varda neyse
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (3 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Kadir bence ramazan kardeş doğru yazmış
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Ramazan sen nerde yaşıyorsun ? Yada hakikaten kouşmak için mi konuşuyorsun ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Emin (3 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Yakında açıklanır lig 21 takımla devam adacek
    0
    0
    Yanıtla
  • Birader sen ne içtin? sergeni de erol bulut'u da irfan buz'u da transfer istediler diye senin başkanın gönderdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan sen bunu bize değil,Klüp yönetimine söyle..belki onları teselli etmiş olursun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sergen neden birakti birde onusorun adam sayesinde 24 puan aldik.yonetimin beceriksizligi yuzunden dustuk ama yonetimden kac kisiyi ihya ettik ilerki zamandada onu gorecegiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • BORA BARUT (3 yıl önce)Ramazan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu başkan ve yönetim önce Erol Bulut sonra Sergen Yalçın ı resmen yedi. Sergen hocaya başarısızsın dediler. İlk yarı 24 puan aldık.İkinci yarı Sergen hoca ile alınan puanın yarısını alsak kümede kalıyorduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Düştük düştük hocam malatyayla birlikte sende küme düştün daha hiç bir takım seni t.d olarak cagirmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökmen (3 yıl önce)
    Boşuna hocaya saydirmayin suçun tamamı kurumsallaşmamış yönetim de ,bu saatten sonra tutulacak yas yok başkan Gürkan olaya el atıp Çakır'ın kolladığı yönetimi debikleyecek iyi bir oluşumla düştüğü yerden çıkacak yoksa tepe takla iniş başlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Ligden düşme olmayacak bakın göreceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen öyle, amaç şampiyonu belirlemekti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    İnşallah, bende öyle düşünüyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Lamek (3 yıl önce)
    Sevgili Malatyalılar sakin olalım, öfke ile kalkıp zarar ile oturmayalım, sabredin biraz bu yıl ligde düşme olmayacak, yakın zamanda açıklayacaklar, lig 21 takım ile devam edecek, her hafta bir takım bay olacak, yani dinlenecek, onun için çok rahatlar, ağlayan sızlayan, üzülen gördünüz mü. Sabredin lütfen, cumhur başkanının iki dudağı arasında açıkladı açıklayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)Lamek isimli kullanıcı yorumuna
    Yine bir yönetim trolü yine konuşuyorr
    0
    0
    Yanıtla
  • C.G (3 yıl önce)
    Giderken sayın baskani da yanina almayi unutma
    0
    0
    Yanıtla
  • 44_44 ferdi (3 yıl önce)C.G isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru müthiş ikili
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (3 yıl önce)
    Çakma imPARAtor ne oynattın ki konuşuyorsun,bırakın da bilenler yapsın bu işi,ama bizde bu yönetim varken anca sizler gelirsiniz,paranı alır başkasını düşürürsün,vizyonu olan adam transfer isterse başkanın işine gelmez Ertuğrul kaçtı,Bayram Bektaş niye gitti,bi Erol’u bulduk onuda adil yedi denize düşenler hep sizlere sarıldı sizlerde hep ısırdınız ya anca laf onuda kimden öğrendiği açık
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Senden hoca olmaz. Geldiginden beri boş boş konuşuyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    Hikmet Karaman senden teknik direktör olmaz olsa olsa tiyatrocu komedyen olur adil gevrek tiyatrosunun komedyeni
    0
    0
    Yanıtla
  • Olan oldu (3 yıl önce)
    Boş boş konuşma sen hocamısın kaliten ney seni seningibiler getirdi akıllarında neşeytanlık geçiyor birde utanmadan çıkıp konuşuyorsun paraya bakarsınız Başkanı al elele gidin evinize kimse yok adilbeye hesap soracak herkes kuzu gibi dernekler vs nereye kaboldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakırrr (3 yıl önce)
    Bugün mucize dediğimiz olay,kendi sahanızda Antepi yenemediğimiz için gerçekleşmedi.Diğer takımlar resmen malatya için oynadı,bir siz malarya için oynamadınız.Porselen takımıda alıp kaybolun.Maçtan sonraki tavırlarıda,sanki dersin şampiyonlar ligi finalini kaybetmişler.Sizin düşüşünüz beş hafta önce kesindi zaten.Timsah gözyaşları döküyolar güyaa.Allahtan korkmaz,kuldan utanmazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (3 yıl önce)
    Senden hoca moca olmazmış
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Bunu hoca diye umut bulutu oyuncu diye getirenler bu kulübün ipini çekenlerdir.Hala hikaye okumaya devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer mor (3 yıl önce)
    Kişinin kendisine ettiği kötülüğü başkası edemezmiş .birde çıkmış konuşuyor yarından tezi yok hepiniz defolup gidin
    0
    0
    Yanıtla