SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hızlandırılmış Tren' Güneyden Gelecek

0
Güncellendi - 2021-10-04 18:07:27
'Hızlandırılmış Tren' Güneyden Gelecek
A- A+ PAYLAŞ

NARLI- MALATYA HIZLANDIRILMIŞ TREN ETÜT PROJE İHALESİ YAPILACAK.. AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Devlet Demiryolları Genel Müdür Vekili Metin Akbaş ile görüşmesinin ardından bir açıklama yaparak, Narlı-Malatya Hızlandırılmış Tren Proje Etüt İhalesinin yapılacağını duyurdu.

Tüfenkci, ulaşım ağlarının çeşitlendirilmesi ve daha konforlu hale getirilmesi noktasında AKP iktidarları döneminde önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, "Göreve yeni başlayan Devlet Demiryolları Genel Müdürümüz Sayın Metin Akbaş'a gerçekleştirdiğimiz hayırlı olsun ziyaretinde Narlı - Malatya Hızlandırılmış Tren Proje Etüt İhalesinin de müjdesini aldık.

İnşallah çalışmalara en kısa sürede başlanacak. Demiryolu ulaşımının konforlu hale getirilmesi konusu Malatya'mız için oldukça önem taşıyan bir konu. Sayın müdürümüz ile genel durumu etraflıca konuştuk. Malatya için uzun süredir gündemde hızlı tren artık olmazsa olmazımız. Türkiye'nin kesişim noktasında yer alan ve ticari olarak önemli bir geçiş özelliği taşıyan Malatya'mız hızlandırılmış tren ile va rolan ekonomik ve sanayi gücünü arttıracaktır. İnşallah Narlı - İskenderun aksındaki hattın iyileştirilerek hizmete alınması planlanıyor. Malatya Organize Sanayi'de üretilen ürünlerin hammaddelerin bu projenin hayata geçmesi ile birlikte yaklaşık dört saatte limana ulaştırılması söz konusu olacak. Ayrıca 5. İşletme Müdürlüğünün bütün işletmeleri içinde en fazla hammadde taşınan işletme olan Hekimhan Cevher İşletme Fabrikaları ve buradaki maden cevheri de dikkate alındığında ne kadar önemli olduğu bir kez daha görülecektir." dedi.

"AKP iktidarları döneminde önemli çalışmalar yapıldı"

Tüfenkci, ulaşımdaki yatırımlarla ilgili de konuşarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Ulaşım ağlarının çeşitlendirilmesi ve daha konforlu hale getirilmesi noktasında AKP iktidarları döneminde önemli çalışmalar yapıldı. Ulaşıma yapılan yatırım ekonomik göstergeye anında yansıyan, önemi göz ardı edilmemesi gereken bir yatırımdır. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'na teşekkür ediyorum."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

51 yorum yapılmış

  • PÍRASA (2 yıl önce)
    Hızlı tren derken yanlış anlıyorsunuz raybus ile Narli ya yolcu taşıyacaklar Tren Antep treni bir onbesyilda narlı hızlı treni hikayesi dinleyeceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (2 yıl önce)
    Raylar Yer altına alınacaktı ne oldu bakan Malatya ziyaretinde talimat vermişti
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    Canınızı sıkmayın, seçimde bunun gibi beş milletvekilini götürürler gene. Hızlı, çevre vs.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    fıkra gibi aklımızla alay ediyorlar dalga geçmeye devam çalık kaç sefer hızlı tren getirdi çok hızlı olduğu için malatyada duramadı sıra bülent tüfekçide birazda o dalga geçsin ama vatandaşın tokatı acı olur
    0
    0
    Yanıtla
  • murtaza (2 yıl önce)irfan isimli kullanıcı yorumuna
    malatya kimseye tokat atamaz... çantada keklik malatya seçmeni...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bizi kandırmayın. Malatyalının aklıyla dalga geçmeyin. Malatyalı sizi ilk seçimde gönderecek zaten. Hızlı trenin ne olduğunu Malatya lı iyi biliyor. Ne kadar beceriksiz olduğunuzu da Malatyalı artık çok iyi biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyadan (2 yıl önce)
    Bırakın narlıyı, önce batıya doğru insanların konforlu seyahat yapmaları için vekiller olarak ağırlığınızı koyun sivas malatya yht hattını gündeme taşıyıp yatırım programına aldırın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANONĞLU (2 yıl önce)
    öncelikle terimler üzerinden bilgilenelim Yüksek Hızlı Tren (YHT=280km/saat ) Hızlı Tren (160km/saat) Geçen yıl açılacağı açıklanan Ankara -Sivas YHT tren hattı ramazan bayramı ardından kurban bayramına açılacağı vaadinden sonra 4 eylul sivas kongresine atfen 4 eylülde Cumhurbaşkanımızın sivasa Ankara dan YHT ile gitme sözü kaç tane üst düzey müdürü yedi ayrıca net 1 yıldan öncede üst yapı çalışmaları bitmez lütfen gerçekçi olalım biraz... 2 genel seçimdir YHT vaadi veriliyor Ayrıca Sivas - Malatya YHT hattı Malatyaya girmeyecek Elazığ lobisi sayesinde Arguvan Keban Baskil üzerinden Elazığ a geçecek inanmayan Googla baksın hatta ve hatta güzergah zemin etud sondajları bile yapıldı geçmiş olsun Malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen öyle... YHT malatya merkeze girmiyor.. yazıhan dan elaziga ayrılıyor.. oznur çalık malatya yapılması yol durumundan dolayı zor dedi... eskisehir de metro gibi Eskişehir şehir geçişini yer altına almislar yht nin... demek ki yapılıyor muş... tohuma köprüsü tren yolu yenisi yapılmadı sizce? Fırat köprüsü yada komurhanda niye tren yolu yok yada cift yol sizce? Beylerderesi köprüsünde niye tren yolu yok... sen bunları yapmazsan yht malatya ya nasıl gelecekti ki çalık hnm?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (2 yıl önce)
    İnsan aklı ile dalga geçiyorlar 10 yıldır zemin etüt yapılıyor ihaleye çıkıyor orta hiç bir şey yok garı merkez gara bağlıyor hangi akılla sölüyorlar anlamadık hiç gidip mevcut etrafına baktılarmı oradaki yoğunluk ne diye insanlar sabah 5 dk lık yolu 40 dk da gidiyor birde mevcut gara bağlantı yapılacak mış elin adamı 50 yıllık 100 yıllık proje düşünür bizimkiler günlük anca ama şuç toplum olarak bizim bunlar bizi yaymak da haklı
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir ÇANAK (2 yıl önce)
    Malatyayı ilgilendirmeyen hususları müjde. gibi sunmak yalnış ve Malatyamıza haksızlıktır hızlandırılmış diye bir tren olmaz hızlandırılmış tren çalıştırıldı pamukova da 42 vatandaşımızın ölümüne sebep olundu,Malatya ya hiç bir zaman yüksek hızlı tren de düşünülmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat gülez (2 yıl önce)Bekir ÇANAK isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya kandırılmaya devam ediyor. Malatyalının aklıyla dalga geçip kelime oyunu yapıyorlar. çok güzel bir cevap olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (2 yıl önce)
    Hımmm. Hızlı trenimiz olacağı için çok çok sevindik. Artık Sivas gibi biz de Ankara'ya 2 saatte gidebileceğiz (!) demek ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • fondaş (2 yıl önce)
    NARLI diye gogıl amcama sordum, nar bahçesi mi demek istediniz dedi,Narlı google da bile çıkmıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bozkurt (2 yıl önce)
    Malatya Narlı iskenderun hızlı tren projesi yok hızlandırılmış tren sonuçları facia ile bitiyor bu proje hayata geçmez ek 3600 doz verip ocakta ısıtır önümüze getirilir sonu fiyasko
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (2 yıl önce)
    sayın tüfenkçi, akp mkyk üyesi ve akp m.vekili ve eski akp genelbaşkan vekili öznur çalıktan rol çalmış,yht yerine hızlanmış tren geliyi nası hızlıysa 15 senedir gelmedi Allahınıza gurban malatyalılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Z.A. (2 yıl önce)
    Milleti aldatmayın,hızlı tren veya hızlandırılmış tren nedir?Herkes kendi şehrine Yüksek Hızlı Tren (YHT)getirmek için sıraya girerken siz hala hızlı tren gelecek diye milleti oyalamaya çalışıyorsunuz,yazık..Malatya halkının beklentilerini Millet vekilleri olarak karşılayamıyorsunuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • mümtaz (2 yıl önce)
    bizim önce ankaraya getmemiz lazım. hem de hızlı trenle, hızlandırılmış yük treniyle değil:)))))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • muhammed (2 yıl önce)
    Hani Sivas-Malatya hattı gelecekti. Yalan oldu ellam. Anca seçime yakın zamanlarda aslı olmayan sözler ile bu milleti kandırmayın. 10 yıldır bitmeyen ama her 2 yılda bir dillerde olan bir Kuzey Çevre Yolu vardı. Şimdi de bir 10 yıl hızlı tren muhabbetini duyarız. Önceki 5 yılı saymıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Cb uzaya seyahat vaad ediyor, vekili hızlı tren. Önce sehir içinden gecen sehirlerarasi yolcu otobusu ve nakliye tasiyan tir/kamyon şoförlerinin sitemlerini bir dinleseniz. O kadar nezih sitemleri var ki, inanın hemen cozum ureteyim dersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (2 yıl önce)
    kara tren gecikiyordu, hizli tren hic gelmiyooo
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Şimdiden Hayırlı Uğurlu Olsun İnşAALLAHU TEALA
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (2 yıl önce)
    Hızlandırılmış yılan. Bir yılan hikayesi de (Yamadağ Kayak Merkezi) var dı ne oldu acaba? Hızlıandırılmış tren gibi uçup gitti mi o kadar masraf.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (2 yıl önce)
    Ağam bizle eğleniyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yördem (2 yıl önce)
    Bu habere sevindim bende narlı,ya nasıl giderim diye kara kara düşünüyordum
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Hızlı tren gecikir de belki hiç gelmez, seçim meydanlarında söylenir de halimizi bilmez...
    0
    0
    Yanıtla
  • BÖRTEÇİNO (2 yıl önce)
    Önce bi şehir içi toplu taşımayı konforlu hale getirin.Sabah saat 7.20 den sonra Bostanbaşı na çalışan özel halk otübüsleri tıklım tıklım dolu.Hepsi de yarım otübüs.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Sayın tufenkci yeter artık bu halkı kandıramazsınız...devir teknoloji devri herkes nereye nelerin yapıldığını biliyor... demir madeni taşımak için hat iyileştirme nedir... malatya halkı hızlı tren istemiyor.. malatya halkı hızlandırılmış tren de istemiyor... yüzde 70 oy vermiş bu halk Sivasa kadar yapılan ( YUKSEK HIZLI TREN İSTİYOR 300 KM HIZ YAPAN ANLADINIZ )
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara Tren ? (2 yıl önce)
    O Tren sizin bakanlığınız döneminde gelemedi, şimdi mi gelecek. Haritaya bile baktığınızda ulaşım ağı olarak Malatyanın kavşak noktası olduğunu ilk okul çocukları dahi bilir. Malatyamıza bunu lütuf olarak sunabilirsiniz ama ne zaman YHT (Yüksek Hızlı Tren) getirirseniz o zaman müjde verirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Biz çocuktuk bu hızlandırılmış tren masalı anlatılıyordu biz 55 yaşına geldik aynı masalı anlatıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Oy icin 20 yildan beri hizli tren gelecek dediniz durdunuz oy icin yeni tren hatti ciziyorsunuz en guzel hat uzaydan gelen hat Millet artik uyandi bos sozlere itibar etmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Bu adam bize şaka yapı Sivas Erzincan Erzurum Bingöl Elazığ Malatya narlı istikameti daha mantıklı geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet (2 yıl önce)
    sivas getirdi malatya 20 yıldır gelecek ne trenmiş bu ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (2 yıl önce)
    Ablamızın her seçim öncesi ihaleye verilecek dediği Ankara hattı önemliydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (2 yıl önce)
    20 yıldır hızlı tren diye diye Malatya halkına yalan söylediniz. 2053 yılında hızlı trene kavuşuruz. 40 yıldır kuzey çevre yoluna kavuşamadık. hayırlısı artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (2 yıl önce)
    Narli hattinida ilk kez duydum. Simdi Bakan Bey Narli uzerinden mi Ankara Istqnbul yapacagiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Dalga geçmeyin. Hızlı tren değil. Biraz hılandırılmışşş. Sivas, Erzincan da hızlı tren in ne işi var. Olması gereken Adana, Maraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır. Nufus buralarda, hareketlilik buralarda. Sivas, Erzincan da kim var. Siyasiler kendi memleket lerine kıyakçılık yapıyorlar. Ama Malatya sahipsiz bir şehir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Demir İpekyolu (2 yıl önce)Gerçek bu isimli kullanıcı yorumuna
    Kimin finanse ettiği ile alakalı bir durum. Sivas-Erzincan-Erzurum-Tiflis-Bakü derken o hat Londra'dan Şangay'a Pekin'e uzanacak bir hat olarak kredi buluyor. Kalanı içinse kim takar Yalova kaymakamını oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (2 yıl önce)Gerçek bu isimli kullanıcı yorumuna
    istanbulun 5te 1 inin sivaslı olduğunu unutuyorsunuz galiba.2013 te sivasa gelecekti hızlı tren , hala oraya bile gelmedi.benim bildiğim bu işler genel müdürle değil bakanlarla konuşulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Hızlı tren için Narlı hattı mantıklı, Bir an önce ihale ve çalışmalara başlanması Malatya için güzel olacak. Çevre yolu çalışmalarının tamamlanması ile Malatya ulaşım kalitesi olarak rahatlayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer balci (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    De vallah narlidan adana mersin Konya Niğde Aksaray Ankara çok zekisin çok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben zaka değerlendirmesi yapmıyorum. Haritaya baksan güzergahları çok iyi görürsün. Yorum yazmak ayrı bir kültürdür. Bu yatırımı yapacak devletimiz her türlü alt yapı ve zemin etüdlerini yapıp doğru olan güzergahı da çıkarır. Haritaya bile bakmadan ezbere bu işler olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunun oyalama olduğunu anlamayacak kadar safsın. Aslolan YHT'dir. diğerleri makyajlama ve günü kurtarma söylemleri, en önemlisi seçim vaadinden öteye geçmeyen, oltaya ne kadar takarsam mantığıyla söylenen sözden oluşan, icraat olmayıp, safsatadan ibarettir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yapacağız diyorlar. Bunu bile sindiremeyen bir zihniyetin Malatya ve Ülke sevgisinden ciddi kuşku duyarım. Keşke bu kadar gözü yatırıma düşman olacağına az sevgi ve saygı olsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende yapacağım diyorum. Ama bir türlü olmuyor. Asıl düşmanlık milletin duygularına oynayanlara destek vermektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben utanıyorum (2 yıl önce)
    4 yıl ben bakandım. Koca 4 yıl. 20 yıldır ben iktidardayım. Hala çevreyolumuz yok. Elazığ’ın 3 tane. Hızlı tren her sene vaad. Şimdi narlı(10 bin nüfusu yok) ile Malatya arasına hızlandırılmış tren ilerde yapacaklarmış. Allah’ını seven bana aklıma mukayyet olacağım bir nasihat versin. Bu gidişle haber okuyamayacağız. Utanıyorum bu vekille hemşeri olduğum için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya-Narlı arası hızlı tren seferi değil. Narlı güzergahı kullanılarak Ankara hattına bağlanacak diyor. Ayrıca Elazığ da hızlı tren seferi yok. Malatya hattına ilerde entegre edilerek Diyarbakır istikametine gidecek. Bu yüzden Malatya hattı çok önemli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne dediğini sen de anlamamışsın. Kalkmış bir de açıklama yapıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sırf eleştiri olsun diye yorum yapılmaz. EĞİTİM ve KÜLTÜR çok önemlidir.. Anlama kabiliyetin yoksa veya kültürün yetmiyorsa benim yapacağım bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    bıırraaaaakkk yaaaa
    0
    0
    Yanıtla