SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İkinci Üniversite Çakmak Kışlası'na Yapılmalı"

0
Güncellendi - 2016-12-07 06:01:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) 2016 Yılı Başkanlar Kurulu toplantısı Esnaf Sarayı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. MESOB Başkanı Şevket Keskin başkanlığında yapılan toplantıya Esnaf Odası başkanları katıldılar.

Toplantının açılışında konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, açılış konuşmasını FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün darbe girişimine olan tepkisini dile getirerek, “Cenab-ı Allah’tan bir daha ülkemize böyle bir cunta hareketini, böyle bir soysuzluğu bu memlekete, bu millete yaşatmamasını diliyorum.” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, hem Malatya’nın hem de esnafın sorunlarına her zaman duyarlı olduklarını, sorunlara çözüm talepleriyle birlikte yaklaştıklarını belirten Keskin, Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi verilmesi, kaybolmaya yüz tutan mesleklere esnaf muafiyetine alınması, Pazar Ruhsatının kaldırılması, Ustalık Belgesi konusundaki karmaşanın sona erdirilmesi, Emekli esnafından yüzde 15 Sosyal Destek Priminin kaldırılması, SGK prim yüklerinin azaltılması, Bağ-Kur ve SSK'lar arasındaki haksız uygulama kaldırılarak peşin ödeyen esnafımızın primlerinden yüzde 5 indirimin sağlanması,  BAĞ-KUR primlerinin 568,00 TL iken, girişimler sonucu 82,00 TL indirimle 485,00 TL olması, Emeklilere seyyanen 100 TL zam yapılması, Basit usule tabi esnafın yıllık 8.000 TL'ye kadar olan kazancı vergi dışı bırakılması,  ilk defa esnaf olan gençlerin, kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için 3 yıl vergi ödememesi sağlanması, Faizsiz kredi sağlanması, Şoför esnafına ÖTV’siz araç verilmesi,  Trafik cezaları, idari para cezaları, HGS cezalarının yapılandırma kapsamına alınması gibi çok sayıda sorunları takip ederek, çözüm odaklı çalıştıklarını ifade etti.

“ÖTV’SİZ ARACI GÜNDEME GETİRDİĞİMDE HERKES TUHAF TUHAF BAKMIŞTI..”

Keskin, “Özellikle şoför esnafına ÖTV’siz araç. Bizim şoför arkadaşlarımız bilirler, 8 yıl önce kürsüde bunu söylediğim zaman, kongrede söz verdiğim zaman herkes bana tuhaf tuhaf baktı. Hatta bazıları beni çok eleştirdi. Hatta bir yetkili bana şunu söyledi;  ‘Ya başkan her şoförün cebine, özellikle taksicilerin cebine 25-30 bin TL devlet paramı koyacak, bundan vaz mı geçecek’ diye.   Gücümüz yeterse yaparız, gücümüz yetmezse yapamayız. Ama bunu her yerde ve her platformda dile getirdim. Sayın cumhurbaşkanımızı nerede gördüysem, nerede yakaladıysam ÖTV’siz araç konusun hep gündeme getirdim. Adını ise şöyle koyduk; Ömür Tüketen Vergi’yi ne zaman kaldıracaksınız? Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Başbakanımızın desteği  ile Hükümetimiz  Ömür Tüketen Vergiyi şoför esnafının üzerinden kaldırdılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Esnaf için yararlı olan tüm talep ve çözüm önerilerini her zaman takip etmeye hazır olduklarını belirten Keskin, “Sorunları hükümetimize ve sayın bakanlarımıza götürmek, çözüm aramak benim boynumun borcudur. Sayın cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz her zaman esnafın yanında durmuştur. Sayın cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize esnaf ve sanatkar camiasına verdikleri destek ve başlattıkları uygulamalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“2. ÜNİVERSİTE ÇAKMAK KIŞLASINA YAPILMALI”

Esnaf camiası olarak Malatya’ya ikinci üniversitenin mutlaka kurulmasını ve bu üniversitenin de  Çakmak Kışlası ile Askeri hastanenin bulunduğu bölgeye kurulmasını istediklerini belirten Keskin şöyle devam etti; “İkinci bir üniversite Malatya için çok önemli.  Bizim esnaf camiası olarak Malatya'da 2. üniversitenin yapılmasını istiyoruz. Bu çok önemli. Bu üniversitenin yapımı Malatya'nın ekonomisine esnafına çok büyük katkı yapacak. Bugün 30 bin  tane genç arkadaşımızı düşünün. Çarşıya indikleri zaman 30 bin yemek yenir, çay içilir, berbere gidilir, yarısı arabalara biner. Bir de bunların ailesinin düşünüldüğü zaman ayda bir 10 bin kişinin kentte geldiği zaman oteller ful dolar. Bu Malatya'nın ekonomisine tamamen katkı yapar. Ben 2. Üniversite için çakmak kışlası ile askeri hastanenin bulunduğu bölgenin olmasını arzu ediyorum. Bunu biz öneri olarak götürdük ve götürmeye devam edeceğiz.  Artık hükümetimizin almış olduğu bir karar var, askeri birlikler şehrin içinden şehrin dışına taşınacak. Neden Yeşiltepe’yi istiyorsun üniversite için? Üniversitelerin şehirle iç içe olması lazım, şehre, esnafa, millete faydası oldu. Diyelim ki aldınız şehrin 10-15 kilometre uzağına kurduğunuz. 4-5 şirket faydalanacak. Bugün sayın cumhurbaşkanımız diyor ya; dolardan, dövizden vaz geçin, Türk Lirasına dönün. O zaman yine dolara gideceksiniz.  Bu üniversitenin mutlaka Yeşiltepe'de Çakma Kışlası'nın yerine yapılması lazım. Yeşiltepe ile Malatya’nın bir biri ile kaynaşması lazım, kentin ikinci bölgesi olması lazım. TCDD 5. Bölge Müdürlüğünün ise sadece idari binaları kalsın,  diğer tüm tesis ve işletmeler Vagon Onarım Fabrikası satılmadan oraya taşınması gerekiyor. Malatya’yı geliştireceksek böyle geliştireceğiz. Orada 450 dönümlük bir arazi var.  Burayı da peşkeş çekmeden, açık söylüyorum, orayı İnşallah zaman olur, belki görürsünüz hızlı teren geldiği zaman Eskişehir, Konya ve diğer şehirlerde yapıldığı gibi küçük küçük dükkanlar yapılsın. Orada sadece yolcu indirme-bindirme peronu kalacak. Malatya büyükşehir olmuş halen kara treni getirip merkezin içinde kömür ve çimento indiriliyor. Böyle bir şey olmaz. Vagon Onarım Fabrikası’nı Sayın Cumhurbaşkanımıza söyledim; ‘Sümerbank gibi peşkeş çekilmesin sayın cumhurbaşkanım’ dedim. Açık söyledim. Vagon Onarım Fabrikasını satmayın,  TCDD 5. İşletme bölgesini büyükşehire devredin, yük indirme ve bindirme ve tesisler tamamen Vagon Onarım Fabrikasına taşınsın.  Sayın Cumhurbaşkanımızda açık söylüyorum, söz verdi ‘satmayacağız’ dedi. Ama bu konunun üzerinde milletvekillerimizin, özellikle de sayın bakanımızın üzerinde durması lazım. Büyükşehir belediye başkanımızın çok üzerinde durmalı lazım.

“YARIN GEÇ OLMADAN, ZAMAN GEÇMEDEN, TEMELLER ATILMALI”

Keskin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın bakanıma bir çağrım var; sayın milletvekillerimize bir çağrımız var, esnaf ve sanatkar camiası olarak, Malatya olarak, Malatyalılar olarak; Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci; yarın geç olmadan, zaman geçmeden, şu Onkoloji Hastanesi’nin temelini atın. Sayın cumhurbaşkanımız söz vermiş, programa girmiş, para ayrılmış, bakansınız, 10-15 milyon TL’de siz alın, hiç olmazsa bu sene temelini atmadınız, 2017’nin ilk aylarında temelini atın. İkinci üniversitenin temelini atın, çevreyolunun temelini atın. Bakınız, Sayın Cumhurbaşkanımız yıllarca beklediğimiz bir bakanlığı verdi Malatya’ya, hibe etti. Ama bunun kıymetini bilmek lazım, zaman geçmeden, geç olmadan, yarın çok geç olabilir. Bugün bir Onkoloji Hastanesi açmak demek, bölgeye ve Ortadoğu’ya hitap etmek demektir. Belki de Türkiye’de ilk defa, Karaciğer Nakil Hastanesi gibi kendi alanında özel bir hastane olacak. Bunun sözünü Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldık. Bunun en büyük şahide de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Öznur Çalık’tır. Çok destek verdi bize. Allah var şimdi; Cumhurbaşkanımıza dosyaları götüren, esnaf camiasının böyle bir teklifinin olduğunu söyleyen Öznur Çalık’tır. Yiğidin hakkını inkar etmeyeceksin. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza Onkoloji hastanesi talebini iletirken, isminin de ‘Recep Tayyip Erdoğan Onkoloji Hastanesi’ olmasını iletmiştim. Sayın Cumhurbaşkanımız da isim hakkını da satın alacağını söyledi. Böyle bir imkan varken, bu imkanı kaçırmak, dediğim gibi yarın geç olmadan, bunu yapmak lazım.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR, ESNAF YANINDADIR”

Keskin, “Sayın cumhurbaşkanımızın bir çağrısı var;  Ne diyor, ‘Yalnız kaldım’. Sayın Cumhurbaşkanım, başkomutanım;  Sizin çağrınızla ölüme koşan bu büyük millet, darbecilere karşı koyan başta esnaf ve sanatkarlar camiası olmak üzere sizi asla yalnız bırakmayacak, bu ülkenin toprağına, bayrağına, ezanına sahip çıkacak, canının son damlasına kadar. Türk Lirası; esnaf ve sanatkarlar kesiminin yıllarca yerli mala dönün, öz mala dönün, Türk lirasına dönün diyerek devamlı dert yandığı bir olaydır. Esnafın dolarla işi yok. Bazı arkadaşlar çıkmış televizyon önünde dolar bozduruyor, kimin doları var? Biz dolarla iş yapmadık. Biz esnaf ve sanatkar camiası olarak her zaman Türkiye'ye, Türk Ekonomisine, Türk Lirasına güvendik. Arkadaşlarıma soruyorum, cebinizi açın, doları olan var mı? Zengin, para babaları ellerinizi cebinize atın, dolarlarınız varsa bozdurun, Türk ekonomisine sahip çıkın. Döjvizi bırakıp türk Lirasına dönün.  Vatanınıza ve milletinize böyle hizmet edin. Alış veriş merkezleri bugün halen dövizle kiraya veriliyor. Evler dövizle kirayla veriyor. Bunlarla ilgili hükümetimizin en kısa zamanda önlem almasını gerektiğini düşünüyorum. Camiamız olarak milletin birliği ve beraberliği için, ülkemizin huzuru için elimizden geleni yapıyoruz. Her şeyi yaptınız mı, her şeyi bitirdiniz mi? Mümkün değil. Esnaf ve sanatkar büyük bir camiadır. Bir gün sorun biter, 2 gün sonra başka sorunlar gelir. Her şeyi bitirdik, her şey tamam, sorunumuz yoktur diyemeyiz. Çünkü değişim ve dönüşüme ayak uydurmak zorundayız.” İfadelerini kaydetti.

“MİLLETVEKİLLERİMİZ BAKANIMIZA DESTEK VERMELİ”

Keskin, “Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’nin Malatya’ya kalıcı eserler bırakacağına ben yürekten inanıyorum. Sayın bakana güveniyorum. Sayın bakanımızın özellikle Gümrük ve ticaret bakanı oluşu bizim için bir gururdur., büyük bir gurur kaynağımız. Milletvekillerimize sesleniyorum; Sayın Bakanımıza destek verin, Sayın Bakanımıza sahip çıkın. Sayın bakanımızda güçlü bir şekilde Malatya için yapılması gereken bu yatırımları biran önce yapması gerekir.” ifadelerini de kaydetti.

“KREDİ KARTI, ÇEK VE SENET BORÇLARINDAN DOLAYI ESNAFIMIZ KREDİ ALAMIYOR”

Toplantıda konuşan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’de “340-350’ye yakın esnaf ve sanatkarımıza 11 milyon TL tutarında faizsiz kredi verdik. Şuanda ÖTV’siz araç almak için şoför esnafımızdan yaklaşık 40 kişi başvuruda bulundu. 15 esnafımıza kredisi verildi, diğer dosyaların işlemleri devam ediyor. Kredi konusunda yaşadığımız sıkıntılar konusunda Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye ve halk Bankası genel Müdürümüze dosyayı sundum. Ancak bunu aşamadık. Bize başvuran esnaf ve sanatkarımızın dosyasını halk Bankasına iletiyoruz. Banka burada bir değerlendirme yapıyor. Çek ve senetlerine, kredi kartlarına bakılıyor. Kredi kartından dolayı takibe düşmüşsün. Ama esnaf bunu ödemiş. Burada kredi notu düşük diye  bu esnafımıza kredi verilmiyor. bundan dolayı bize kredi için başvuruda bulunan bin 170 kişiden yaklaşık 420 kişi kredisini alamadı. Üzülerek söylüyorum, kredilerin KBB notunun binden 500-600’e çekilmesi lazım. Çek ve senetten dolayı gecikme olmuşsa, sadece Kredi Kefalete mahsus değil,  diğer bankalardan da kredi alması mümkün değil. Bunu aşmamız için, piyasaların canlanması için kredi notlarının aşağıla çekilmesi ve düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Bize başvuruda bulunan esnaflarımızın en çok tıkandığı noktalar, kredi kartı ile çek ve senet meselesidir. Bu noktalarda tıkanmayan hiçbir esnaf ve sanatkarımızın dosyası ı geri dönmemiştir. Şuan itibariyle esnaf ve sanatkarlarımıza verilen kredi miktarı 48 milyon TL’dir. Takip oranı da yüzde 23’ler seviyesindedir ve takibe düşen esnaflarımız kredilerini ödüyorlar. Kredi kullanıp da takibe döşen esnaf ve sanatkarlarımız için otomatikman uygulanan yüzde 28.25 oranındaki Temerrüt faizi uygulanıyor. Temmuz ayında Gümrük ve Ticaret Bakanımıza bu konuda bir dosya sunmuştum. Bize son gelen talimatta bu oran 6 puan düşürülerek yüzde 22’ye çekildi. Esnafımız için yeni ve büyük modern siteler istiyoruz.” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

esob1

esob2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Doğan (7 yıl önce)
    Esnaf mantığıyla düşünürsen evet 2. üniversite Malatya'ya fayda sağlar. O da kısa vadede. Uzun vadede fayda sağlamaz. Neden mi? Bugün Türkiye'de sadece birkaç üniversite dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alıyor. En iyisi de 300 küsürüncü filan. İnönü Üniversitesi Türkiyede'ki yenilikçi üniversiteler listesinde ilk 50'ye bile giremedi. Üniversitede Fen Edebiyat fakültelerinin Kimya, Fizik, Biyoloji vs. gibi bölümleri kapandı, öğrenci almıyor. Mühendislik fakültesinde yine Maden mühendisliği, Kimya mühendisliği vs. gibi birçok bölüm ya kapandı ya kapanma aşamasına geldi. Mühendislik fakültesine gelen öğrencilerin kalitesi sadece Malatya'da değil Türkiye genelinde berbat durumda. Birçok öğrenci okulu bitiremeyecek kalitede. Sayın MESOB Başkanı Şevket Keskin : Hal vaziyet buyken hala esnaf kazanacak diye Malatya'ya 2. üniversite yapılsın mı istiyorsunuz? Ben size söyleyeyim. Malatya'ya 2. bir üniversite daha yapılırsa Türkiye kaybedecek! Onun yerine mevcut üniversiteyi geliştirmek, ileriye taşımak yapılacak en doğru iştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (7 yıl önce)
    Süleyman Atgül Gardaşım Ağzına Eline Sağlık . . .
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Atgül (7 yıl önce)
    Sivil toplum çok önemli diyenler, bir sivil toplum kuruluşu şehir için önemli olan üniversite konusunda konuşunca birilerinin zoruna gitmiş. Gitmesin. Eleştirdiğiniz STK başkanı mevcut üniversiteye Onkoloji Üniversitesi kurulması için önayak oldu, akademisyenler o zaman neredeydi? sizin akademisyenler 6 aydır daha projesini hazırlayıp ihaleye çıkamadı. Ne haber? STK'lardan şikayetcisiniz, Tıp Merkezi'ne MİAD hasta yakınları oteli kurdu. O zaman o akademisyenler neredaydi? Ama dert belli, küçük bir marjinal grup nerden ne şekilde kaptıkları belli olmayan akademisyen ünvanıyla İnönü Üniversitesi'ni ele geçirmeye çalışıyor. Ama orası İNÖNÜ'nün adını taşıyor, bu memleket size orasını yedirmez. FETÖ soruşturması için balon STK'ların Rektörlük Binasında açıklama yapması sivil toplum anlayışı oluyor, ama şehrin 2 yıldır geçiktirilen, unutturulmaya çalışılan 2. üniversitesini gündeme getirmek STK olmuyor. Hadi oradan sizi gidi marjinalistler sizi...2. Üniversite gelince İnönü Üniversitesini gaspetmeye çalışan küçük bir marjinal grubun şehir üzerinde kurmak istediği güç kaybolacak, planları yerlerde sürünecek. Derdiniz bu sizin. İkincisi esnaf kesimi olayın elbette ticari kısmına da bakacak. Küçük marjinal gruplara ait şirketlerinin zoruna mı gitti? Yer konusu ise şahane. Orası üniversite olmasında küçük marjinal grupcukların müteahhitlerine mi verilsin?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tengiz (7 yıl önce)
    Evet bşkan haklı bir konuyu daha dile getirelim yeşiltepedeki askeri hastane sahasındaki ağaçlar kurumaya terk edilmiş durumda acil müdahale edilmesi gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • A.DRN (7 yıl önce)
    Herkes kendi menfaati için yok benim köyüme yapalım arazim para etsin. Yok benim evime yakın yapılsın. Öğrenciye kazık fiyattan kiraya veririm . 2. Üniversite açılsın esnaf kazansın mantığındasınız sonra da ülkede eğitim neden 2003 döneminden daha kötü, 70 ülkeden 50 küsürlerdeyiz? İnönü üniversitesini hallettiniz de -bazı esnaf belediye çok güzel kazıklıyor zaten- yetmedi biraz daha sömürelim diyorsunuz. Ha bu arada ülkede o kadar işinin uzmanı akademisyen var ve kurulacak üniversitenin konumunu yapısını en iyi onlar belirler devletimiz kurar. Madem herşeyi çok iyi biliyorsunuz gidin Dekan olarak işe başlayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (7 yıl önce)
    İkinci üniversite. onkoloji hast.çevre yolu.bunlarda geç kalınıyor.hep laf hep laf yav birazda icraat yapın.konuştugunuzun yarısı iş yapsaydınz şimdi birçok iş başlanmış ve bitmek üzere idi.sayın bakan ve vekiller ellerini çabuk tutsunlar.çeneyle olmuyor.ikinci üniversite yeri için en uygun yer şoför okulu nun yeri ideal bir yer.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (7 yıl önce)
    2. üniversitenin kurulması biz esnaflara çok katkısı olacak. hadi başkanım sayende bu da olursa bakanımız da destek verirse inşallah Malatyaya yakışır. akademik birikimmiş akademik birikimi olanlar çıksın söylesin o zaman. Ancak otursunlar masa başında. Bari malatya için birşey yapacak olan insanlara engel olmayın ya. Yazıktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayati Oğuzboyu (7 yıl önce)malatyalı44 isimli kullanıcı yorumuna
    Siz üniversiteye kelle hesabıyla yenecek yemek, Alınacak bilet, traş edilecek kafa hesabıyla kısaca cebinize girecek para Gözüyle baktığınız sürece bu işten uzak durun. Noolur bari Üniversite'den uzak durun.
    0
    0
    Yanıtla
  • yılmaz kirnik (7 yıl önce)
    Ikinci universite için en uygun yer, hem ulaşım, hem gelişebilirlik hemde arazi olarak Akçadağ Anadolu öğretmen lisesi arazidir. Hem şehrin yoğunluğundan uzak, büyümeye müsait, her yönüyle dört dörtlük kampüs...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    meclisin ilk yapması gereken sivil toplum örgütlerinin seçme ve seçilme şartlarını düzenleme ,iki dönem kuralı gelmeli .gelmezse böyle olur ,her konuda güç kimde ise o yönde açıklamaları dinleriz.not :ikdidarlar bunu bildiği için bu yasa gelmez,gelirse işin rengi böyle olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysi Yüce (7 yıl önce)
    Üniversite teklifi mantıklı. En azından son yıllarda iştahla memleketin en kaliteli yerlerini betona boğan müteahhitlerin elinden kurtarmış oluruz o bölgeleri. TCDD'nin taşınması konusu da önemli. Fakat şu anki zihniyetle oraya el atılırsa, zengin tabaka orayı yağmalar haberiniz olsun. "Keşke demiryolu eski haliyle kalsaydı" dersiniz. Yüzyıllık Malatya tarihini çöpe atarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (7 yıl önce)
    İkizce Köyünde (mahallesinde) Fetullahçıların Üniversite yapacakları, hatta inşaatına başladıkları 300 dönümlük yer hazır duruyor. Tam Üniversitelik yer. Sayın Yetkililere duyurulur. Not: Arsayı hazineden kelepir aldılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (7 yıl önce)
    Kamil Bey haklı; Oldu olacak kapalı çarşının üstüne kurdursaydın... zaten çok ferah bir ortamdayız ya sıkıştır sıkıştır...
    0
    0
    Yanıtla
  • engin (7 yıl önce)
    Esnafın derdi bitti üniversite kaldı..
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (7 yıl önce)
    Niye Bu Kadar Rahatsızlık Verdi Sana 2. Üniversitenin Yeri. Kamil Ünsalmış Hayırdır . . . ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil Ünsalmış (7 yıl önce)
    Kusura bakmayın da siz hangi akademik birikiminiz ile kurulacak olan ikinci üniversiteye uygun yer öneriyorsunuz, lütfen işinize bakın. Kurulacak olan üniversitenin yeri de yapısı da, içeriği de bu işin uzmanı akademisyenler tarafından tespit edilip devlet büyüklerine sunulur. Lütfen herkes kendi mecrasında kalsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (7 yıl önce)
    Başkan Adamsın 2. Üniversite Konusu Çok Önemli . . .
    0
    0
    Yanıtla