SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ilıcak'ın Şirketi Türkiye 1'incisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamı Erman Ilıcak'ın sahibi ve yönetim kurulu başkanı olduğu  Rönesans Holding, Fortune Türkiye dergisinin hazırladığı, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin sıralandığı “Fortune 500” listesinde, Rönesans İnşaat ile Türkiye’de istihdama en çok katkı sağlayan şirket oldu.

Ulusal ve uluslararası arenada sürdürülebilir iş modeliyle lider konumda faaliyet gösteren Rönesans Holding'den yapılan açıklamaya göre, yurt dışındaki yatırımlarıyla büyümeye devam eden ve gelirlerinin yüzde 70’ini yurt dışındaki projelerden elde ederek, ülkeye döviz girdisi sağlayan Rönesans İnşaat, 2019 yılında 40 bin olan çalışan sayısını, 54 bine taşıyarak liderliğe yükseldi. Rönesans İnşaat, listede kendi sektöründe de 1. olurken, Türkiye’deki en büyük 500 şirket arasında ise 10. sırada bulunuyor. Ankara merkezli şirketler arasında 1. olan Rönesans İnşaat, ihracat listesinde ise Türkiye’nin en çok ihracat yapan 4., özkaynak karlılığında 7., FVÖK’ü en yüksek 50 şirket arasında ise 16. sırada bulunuyor.

Endüstri tesisleri, gayrimenkul, altyapı, üst yapı ve medikal inşaat alanlarında global çapta önemli projeler hayata geçiren Rönesans, 2019 yılında dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde 33. sırada yer alırken, Avrupa’nın da en büyükleri arasında 9. sırada bulunuyor.

Türkiye’nin uluslararası arenada en hızlı büyüyen şirketlerinden olan Rönesans, 2019 yılı itibarıyla toplam 5,4 milyar dolar global ciro elde etti. Dünyanın 28 farklı ülkesinde faaliyet gösteren Rönesans, hayata geçirdiği projeler, ülkeye yurt dışından getirdiği döviz ve tüm dünyada sağladığı istihdam ile Türkiye’ye ve dünyaya değer katmaya devam ediyor.

Rönesans, dünyada yeni bir enerji hattı açılmasını sağlayan Yamal LNG Üretim Tesisi, dünyanın en uzun demir yolu Gotthard Base Tüneli, Avrupa’nın en yüksek binası Lakhta Center gibi geniş yelpazedeki projeleriyle, uluslararası arenada başarılarını sürdürüyor.

İstanbul, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • çakırrr (3 yıl önce)
    ülkemizde istihdam sağlayan kim varsa Allah razı olsun.malatya yada izmir ne farkeder.
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    Malatyada..var olan fen lisesini kendi adini verip binayi yenileyecek...faydasi bu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni Malatyasporlu (3 yıl önce)KOVID44 isimli kullanıcı yorumuna
    kovid 44... ne yapsın senin adınımı versin çogu malatyalı iş adamı çoktan unutmuş bile malatyayı
    0
    0
    Yanıtla
  • Korkmaz (3 yıl önce)
    Görüş yazanlar Futbol ne işe yarar fabrika baş taci ne bu boş beleş futbol futbol ingiltere vatandaşa morfin verir adı futbol
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Allahtan korkun adam gibi adam gurur kaynağımız bir fen lisesi yapıyor İnan öyle özel üniversite yok hiç olmasa taktir edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Hem vergiden düşüyor, hem de marka olan bir okula adını veriyor. Gerçek Malatyalı ise okulun adı MFL olarak devam eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • mamoş (3 yıl önce)
    Malatya'da, Malatya'lı kalmamış ki Malatya'lı gençlere iş imkanı sağlasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    malatya spora faydası yoksa boş bizim için
    0
    0
    Yanıtla
  • Congar (3 yıl önce)
    Alsın Y. Malatyaspor u versin ismini. Yoksa zenginliği kendine. Ben Malatyalıyım diyorsa Y. Malatyaspor a destek olur. Yoksa Malatya da kimse tanımaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başarılı bir iş insanı, takdir etmek lazım. Allah yolunu açık eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    ya sahi arkadaş malatyaya ne faydası olmuş yeni bir fabrika açmışda gençlere iş mi sağlamış ronasans dünya birincisi olmuş çalık hoidinğ dünyada ilk ondada malatyaya ne yapmışlar gerçekten açıklayında bilelim her hangi bir holdinglerinin merkezini malatyaya kurmuşlarda gençlerimize iş mi sağlamışlar lütfen zengin büyüklerim bu yazdıklarımı bir düşünün malatya gençleri sizlerden malatyaya yatırım yapıp iş vermenizi bekler saygılar. bakın sanko holding tüm iş merkezlerini antepte yapıyor üretim üsleri anteptir
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    malatyaya ne faydası var. malatyada benzin istasyonu ve araba satış yeri var. fabrikasımı var yok. türkiyede 1.ci olmuş çoktta tındı. kendi memleketine yatırım yapmayan kişi bizden değildir
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşiyurtlu (3 yıl önce)
    Tabiki birinci olur... Arkasında koskocaman hükümet var, adamlar her ihaleyi alıyorlar... O birinci olmayacak ta biz garibandan mı birinci olacağız ??!!..
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Allah daha da çok versin, bereketlendirsin ama Allah rızası için, ananız babanız hayrı için şu şehre de bir çivi çakın, bir fabrika açın, Türkiye'nin her yerine şehir hastanesi yapıyorsunuz bir tane de Malatya'ya yapın, Malatyaspor'a en azından sponsor olun. Bu şehre hiç mi vefa borcunuz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni Malatyalı (3 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    pasa 44... Sen Malatya da yaşamıyorsun sanırım şehir hastanesi ni görmedin sanırım diş hastanesi, kadın dogum ve çocuk hastanesi egitim ve Araştırma hastanesi ni bilmiyorsan malatyalı degilsin
    0
    0
    Yanıtla