SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İmar İznini Veren Belediye Başkanları Ceza Çekmiyorsa.."

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’na katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya (üstteki fotoğrafta) Yeşilyurt Belediyesi’ndeki arsa yolsuzluğu, gri pasaport skandalı, Mehmet Çınar’ın eşinin istisnai kadro ile memur yapılması ve belediye bünyesinde yapılıp satılan binaların yıkılması ve hasar görmesi durumu da anlatıldı. 

Ağbaba, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Yeşilyurt Belediyesinin yapıp da vatandaşa sattığı yeni binaların depremde ağır hasar görüp yıkılması ve kullanılmaz hale gelmesi durumunu da anlatarak, “Kim bu yaptığı işin bedelini ödemiyorsa, sorumluluğunu yerine getirmiyorsa bunları yaşamaya daha çok devam ederiz. Bu insanlara bu Yeşilyurt'taki yıkılan konutlar için de muhtemelen bir ödül verilir.” dedi.

“Bir yolsuzluğu açığa çıkarsak, işte “Kur’an” diyorlar, efendime söyleyeyim “FETÖ” diyorlar, “PKK” diyorlar, “bayrak” diyorlar”

İçişleri Bakanlığı Bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Yeşilyurt Belediyesi’ndeki durumu anlatarak, “Şimdi başka bir şey daha söyleyeyim: Yine, Türkiye'de olmayan bir uygulama. Biliyorsunuz, yapay zeka diye bir şey var. Şimdi artık bütün gündemimizi o meşgul edecek herhâlde, yapay zeka. Yapay zekayı Yeşilyurt Belediyesi nerede kullanmış? Sayın Bakan, Yeşilyurt Belediyesi yolsuzluk ve sahte belediye meclisi kararıyla gündemde. Yeşilyurt Belediyesinde yapay zekayla sahte belediye meclisi kararı oluşturulup belediye arsalarının satıldığı ortaya çıktı, işlem yapan 4 personel açığa alındı. Belediye Başkanı Çınar bu konuyu gündeme getiren gazetecilere ve bizlere saldırıyor. Bakın, nasıl zeki bir insan ki yapay zekayla sahte belediye meclisi kararı oluşturarak belediyenin arsaları satılıyor. Sayın Bakan, bunun dikkatle incelenmesi lazım. Yapay zekanın nerede kullanıldığını da sizin dikkatinize sunuyorum. 

Bu Belediye Başkanımızı ileride siyasetin önemli yerinde kullanabilirsiniz; yetenekli ve üretken bir arkadaşımız, onu da söyleyeyim; yapay zekayla arsa satıyor. Belediye Başkanına bir şey olur mu? Vallahi bir şey olmaz. Aslında açığa alınması gereken bir şey bu. Yapay zekayla bir arsa satıyorsa mutlaka onun açığa alınması lazım. 

Şimdi bir de bir konu var: Biz ne zaman bir eleştiri de bulunsak, ya da bir yolsuzluğu açığa çıkarsak, işte “Kur’an” diyorlar, efendime söyleyeyim “FETÖ” diyorlar, “PKK” diyorlar, “bayrak” diyorlar. Ya bu Türk bayrağı, bu Kur’an, dinimiz hepimizin kutsalı, kimsenin pisliğini örtmek için bir alet değil, hepimizin kutsalı. Bir şey söylüyoruz Yeşilyurt Belediyesiyle ilgili efendim, hemen “bayrak” diyorlar, “vatan” diyorlar. Ya, bunlar sizin pisliklerinizi örtmek için kullanılacak aletler değil ki, bunlar bizim hepimizin kutsalı. Ya da bir şey söyleyince “FETÖ” diyorlar, “PKK” diyorlar, bilmem ne diyorlar. Yani biraz bunların üzerine gitmek lazım” ifadelerini kaydetti.

"Dünyada kim icat edecek böyle bir insan kaçakçılığını?”

Yeşilyurt Belediyesi’ndeki gri pasaport skandalını da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya anlatan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Çok yetenekli bir siyasi hareketle karşı karşıyayız. Yeni icatlar buluyorlar, yeni insan kaçırma şekilleri. VIP insan kaçakçılığı yapıyorlar, mehter takımını gönderiyorlar. Yani ama bunlara ne oluyor? Örneğin bu Yeşilyurt Belediyesi Sayın Ankara Milletvekili Orhan Yegin soruyor, “Niye bu konuyu bir daha gündeme getiriyorsunuz?” Bunlara ne oldu biliyor musunuz? Ne oldu? Bunlara yılın belediye başkanı ödülü verildi İçişleri Bakanı tarafından. Yılın belediye başkanı ödülü verildi. Hak etti mi? Vallahi hak etti. Yani dünyada kim icat edecek böyle bir insan kaçakçılığını? Belediye başarısı konusunda verdiler bunu icat etti ya. Şimdi, bu gri pasaport ayrı bir mesele. Özel kalem müdürüyle ilgili... Eşini, özel kalem müdürü yapmış, ben bunu çok gündeme getirmiyorum eşi olduğu için. Makam odasına dünya para harcıyor, bunu da gündeme getirmiyorum. Ama fakir fukara devletin ismini görünce hâlâ güveniyor, bir belediyenin ismini görünce hâlâ güveniyor.” İfadelerini aktardı.

 “Bir şey yapılacak mı? Vallahi bir şey yapılmayacak. Ödül verin!”

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan 5 yıllık binaların ağır hasar görmesi ve 6 aylık binalarında kullanılamaz hale gelmesi ile ilgili olarak ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Ağbaba şunları anlattı: 

“Yeşilyurt Belediyesi depreme dayanaklı konutlar yaptı. Fakir fukara gitti oradan konut aldılar. Malatya Topsöğüt bölgesi var. Şöyle tarif edeyim, Sivas yolunun üzerinde, şehir merkezine de yakın bir yer. Topsöğüt ve Yeşilyurt Belediyesi depreme dayanaklı konut yaptı. 6 Şubat depreminde daha insanlar tapuyu almadan oturmadan, Topsöğüt konutları ağır hasarlı oldu. Bir şey yapılacak mı? Vallahi bir şey yapılmayacak. Şimdi, buradan söyleyeyim Sayın Bakan, bu depremi yaşadık. Eğer müteahhit suçluysa cezasını çeksin, mühendis suçluysa cezası çeksin ama örneğin Malatya Yeşilyurt'ta Bostanbaşı'nda o imar iznini veren belediye başkanları ceza çekmiyorsa daha çok bu olayları yaşamaya devam ederiz. CHP'li olsun, AK Parti’li olsun, MHP’li olsun, başka partili olsun, İYİ Parti’li olsun kim bu yaptığı işin bedelini ödemiyorsa, sorumluluğunu yerine getirmiyorsa bunları yaşamaya daha çok devam ederiz. Bu insanlara bu Yeşilyurt'taki yıkılan konutlar için de muhtemelen bir ödül verilir.”

Binaların hasar durumunu da anlattı 

Ağbaba, “Bir de bu depremin en başında Malatya'da büyük bir rezalet yaşandı. Önce “Binalarınız ağır hasarlı.” denildi, insanlar nakliye parasına, 15 bin liraya, 20 bin liraya evdeki kapısını, penceresini sattı, sonra onlar “Az hasarlı, orta hasarlı.” denildi, insanlar aynı o kapı, pencereyi şimdi 500 bin liraya, 1 milyona yapamıyor. Özellikle Bostanbaşı ve Fahri Kayahan bölgesinde, yeni konutların olduğu bölgelerde hasarlı olan ve boşaltılan evlerin kapıları, pencereleri, klozetleri, parkeleri, muslukları, banyo ve mutfak dolapları, hatta elektrik tesisatına kadar hırsızlar tarafından çalınıyor; Malatya'da büyük bir güvenlik problemi var. Sadece konutlar değil, iş yerleri, siyasi partiler de hırsızların gazabına uğramaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • ne dedi? (5 ay önce)
    Bakan Bey ne dedi? Keşke onu da yazsaydınız.. Fotoğraf içeriği yansıtmıyor. Veli Bey zaten sürekli feryadımızı dile getiriyor..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mümtaz 44 (5 ay önce)
    Adam itirafcı olmuş herkesin haberi vardı diye ve araştırın kesinlikle 10 arsayla kalmayacak fazlası vardır ama ne hikmetse başkan koltuktan alınacağına ödül alıyor yapılan yolsuzluklardan sonra
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adalet şart (5 ay önce)
    Geciken adalet adalet degildir yapılan yanlışlara yaptırım olmayınca hatalar zincir olur böyle devam eder ilk yanlışta koltuktan alıp devlet kulagını çekseydi ibret olurdu şehirdeki diger kurumlara herkes ayagını denk alır yapanın yanına kalır olmuş yanlış yaptıkça ödül alan tek insandır heralde
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatyalı mücadele (5 ay önce)
    Yeni İç İşleri bakanından memnunuz. suç örgütlerine karşı tutumu ve mücadelesini takdir ediyoruz. Aynı şekilde talebimiz deprem bölgesinde yolsuzluk yapmıs buna göz yummus insanların özellikle büyük başların adil şekilde yargı karsısında hesap vermesidir. Hakkında bu kadar iddia olan bir belediye başkanının derin kapsamlı şekilde sorgulanması ve bu sorgu sürecinde görevinden uzaklaştırılması gerekmiyor mu ? Mehmet Çınar fetö diyor pkk diyor. Eğer böyle bir durum varsa gel seni detaylı kapsamlı bir sorgulasınlar. bu sorgu sürecinde açığa alın. eger dedigin gibi kusursuz yeşilyurta hizmet ettiysen usulsuzlük yapmadıysan görevin iade edilsin ve bizlerde senden özür dileyelim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 ay önce)
    Allah'ına kurban
    %94
    %6
    Yanıtla
  • hacı (5 ay önce)
    CHP li değilim ama sizi takdir ediyorum..diğer vekiller aman ha bu magdur Malatya halkını güüllük gülistanlık içinde göstermeye devam edin.aman susun akşama kadar belediye başkanlarıyla omuz omuza geziyosunuz ayıp olur...haklının yanında değilde güçlünün yanında olanlar,güc nerdeyse oraya döner,,döne döne fırıldak olurlar
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hakan (5 ay önce)
    Sayın Ağbaba büyükşehir ve Battalgazi belediyesinde yapılan yanlışları da dile getirseydin keşke. İşe alımlardaki torpilleri. Yüksek lisans için yapılan torpillileri. Boykot yalanlarını. İsrail malı satmayanların İsrail mallarını sattıklarını. Tüm pislikleri dile getirin. Sizden bu süreçte gerçekten Malatya milletvekilliği bekliyoruz bir ak partili olarak artık bu düzenden bizlerde bıktık. Şehir elden gidiyor.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (5 ay önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    bir ak partili olarak hiç bir şeyden şikayet etme hakkın yok. gidip çatır çatır oyları basarken düşünecektiniz. bizim gibi vermeyenlerin içi rahat, bu rezillikte hiç bir payımız yok. siz düşünün. şehir elden gidiyorsa sayenizde gidiyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (5 ay önce)
    Agbaba bunları anlatırken ,geriye kalan 5 vekilimiz şaşkınlık icindelermis ..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Halil (5 ay önce)
    Malatyali olarak bu Yeşilyurt belediyesindeki olaylardan dolayı bıktık usandık. Helal haram Allah korkusu olacak. Ama nerede.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Haşim (5 ay önce)
    Elaziga gidin memleket görün vekiller ordan öğrenin isi arternatif yollar düzen biz daha bir adım ilerleyemedik
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Arkadaş o dediğin burda olmaz buraya adıyamanlılar hakim biat kültürü var adamlarda hepsí şark kurnazi hepsi köşeyi döndü din iman ayağına etrafına bak görürsün şekerci vekil vardı şimdilerde sesi soluğu çikmiyo örneği
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sami Yıldırım (5 ay önce)
    Ağzına sağlık sayın vekilim
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mert (5 ay önce)
    Veli Ağbaba ile ne fikir birligim var nede zihniyetine yakınlığım var lakin sevmemde kendisini lakin bu durum adamın doğru söylediği gerçeğini değiştirmez Ak parti bu mehmet çınarın neyinden vazgeçemiyor anlamış değilim
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Sayın Veli, Dediklerinde haklısın. Peki CHP belediyelerindeki yolsuzluk,taciz ,tecavüz haberlerini neden paylasmiyorsun? Sanki arsaları belediye başkanı satmış gibi algı oluşturuyorsun. Mehmet Çınar ,haberi olunca görevden el çektirip,suç duyurusunda bulunmuş. Adam ne yapsın?
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Veli Ağbaba Malatya milletvekili..CHP li Arapgir, Hekimhan, Arguvan ilçelerindeki yolsuzlukları mı söylüyorsun. Haberi olunca eşine de görevden el çektirmiştir...!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan (5 ay önce)
    Sayın ağbaba güzel özetlemiş. Yalnız Malatya sanki sadece Yeşilyurt muş gibi özetlemiş. Battalgazi ilçesinde yıkılan yada ağır hasar alan binaları yapanlar, denetleyenler, ruhsat verenler tamamen masummu? Battalgazi belediyesi, Büyükşehir belediyesi dört dörtlükmü çalışıyor. Oradakiler sütten çıkmış akkaşıkmı? Ben buradan şunu anlıyorum. Sayın ağbaba ve sayın çınar bulundukları mevkiinin kendilerine verdiği topluma hitap etme avantajından faydalanarak her her fırsatta birbirlerine verip veriştiriyorlar. Olayları biraz kişiselleştirmişler. Benim tavsiyem kısır döngüyü bırakıp büyük resmi görmeleridir.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Ağbaba olmasa bu yanlışları kim dile getirecek acaba? Vekil dediğin böyle olur. Bu şehrin sorunlarını dile getirir.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Tahir (5 ay önce)
    Gündüzbeyde yazlık evlere dadanmış hırsızlar, yükte hafif pahada ağır ne buluyorsa alıp götürüyorlar... Soyulanlar da nasıl olsa hırsız yakalanmaz bu çalınanlar geri gelmez umutsuzluğu içinde şikayette bulunmuyor... Bu ülke niye bu hale geldi, Allah sonumuzu hayretsin, gerçekten batıyoruz...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet 44 (5 ay önce)
    Zehir zıkkım olsun iki cihanda çeksinler milletin yetimin hakkını yiyenler bakana söyleyin malatya lı yöneticiler depremde bile rant peşindeler yıkımıda yapımıda bakanlık yapsın yaptırsın belediyelere bırakmayın yarın milletin evini arsasınıda satar bunlar hepsi akbaba gibi gözünü büyükşehir e dikmiş rantın büyügü orda tabi şu hale bak kasap et koyun can derdinde
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mülayim (5 ay önce)
    Sn Agbaba adam dünyayla entegre olmuş tarihte örnegi olmayan işler yapmış Bi dönem daha gelirse ki kesin gelir se çırmıhtı uzay seferleri yapılacak muhteşem başkan diyorum burda harcanıyor devlet bu adamı daha kritik işlerde kullanması lazım
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bülent (5 ay önce)
    SAHİPSİZ MALATYA! Güzel memleketim hırsızın,zalimin yuvası olmuş,rant için bitirdiler Malatya’mızı doymadılar!
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bu adamların hiç biri Malatyalı değil Malatya nin çocukları ötekilendi hor görüldü şehri terk ettik bizim gibi uzman kalifiye elemanlar i değil de Malatyalı olmayanların baş üstünde tutulduğu bir şehir e dönüştü uzaktan seyrediyoruz rezillik leri
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Bizim gibi uzman kalifiye eleman yazmışsın ama 2 satırlık cümlende 5 tane yazım hatası saydım ne uzmanısın acaba merakımdan soruyorum
    %15
    %85
    Yanıtla
  • uzman olması ya da kalifiye olması için doktor bilgisayar müh ya da avukatmı olması lazım kaldıkı bunlarda yazım ya da imla hatası yapabilir sanayiye giitiğinde senin arabanın beyin arızasını gideren ama ilkokul mezunu bi kardesimiz veya bir fabrikada usta başı olarakonlarca işçiyi yöneten bir kardeşimiz uzman ya da kalifiye bir eleman değilmi senin gözünde ..ufkunu genişlet biraz kardeş insanları hakir görme yazım hatasından
    %100
    %0
    Yanıtla