SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İngiliz'e Yine 'ÇED Gereksiz!..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:05:45
İngiliz'e Yine 'ÇED Gereksiz!..'
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan’ın Akmağara Köyü bölgesinde altın ocağı işletme projesi bulunan İngiliz firmaya ikinci kez “ÇED gerekli değildir”  raporu verildi.

PEŞ PEŞE ÇED RAPORLARI…

Londra merkezli Starex İnternational'ın Akmağara Köyünde planladığı Altın Ocağı için Malatya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Ekim 2013 tarihinde  “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” raporu verilmişti.

Altın Ocağı alanına genişleten İngiliz firmaya Malatya Valiliğince ikinci kez Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” raporu verildi.

“GEREKLİ DEĞİLDİR”

Çevre ve şehircilik Müdürlüğünün yaptığı duyuruda, “Malatya ilindeki Akmağara Köyü mevkiindeki Stratex Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Altın Ocağı Alan Genişletilmesi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Altın Ocağı Alan Genişletilmesi Projesi’ne Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir” denildi.

“ALTIN VAR” DİYOR…

İngiliz firmanın ÇED Raporunda, “Sahada yapılan arama çalışmaları ve alınan numunelerinin analiz sonuçları değerlendirildiğinde görünür rezerve esas olan cevherli zonların altın tenörü ortalaması 0,74 gr/ton olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda sahada bulunan ekonomik yönden isletilebilir kalite ve miktarda altın cevherinin gerekli izinler ve çevre ve insan sağlığına zarar vermemesi açısından gerekli önlemler alınarak ülke ekonomisine kazandırılması planlanmıştır” denildi.

MTA HARİTALARINDA YOK!

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınladığı haritalarda Malatya’da altın madeni olduğuna dair herhangi bir bilgi ve veriye yer verilmiyor. MTA sitesindeki “Türkiye altın ve gümüş cevherleşme sahaları” adlı haritada “Altın ve gümüş yatakları”, “Gümüş yatakları”, “Potansiyel altın ve gümüş sahaları” ve “Altın ve gümüşün yan ürün olarak bulunduğu bazı metal cevherleşme sahaları” bölümlerinde Malatya yer almıyor.

FOTO: Akmağara'daki maden arazisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız