SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Irak Vatandaşı Olan 13'üncü Şehit Ülkesine Gönderildi

0
Güncellendi - 2021-02-22 19:33:25
Irak Vatandaşı Olan 13'üncü Şehit Ülkesine Gönderildi
A- A+ PAYLAŞ

Terör örgütü PKK tarafından çeşitli tarihlerde kaçırılarak rehin tutulan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde gerçekleştirdiği operasyon sırasında şehit edilen 13 kişiden biri olan ve Iraklı olduğu saptanan şehidin cenazesinin ailesine teslim edildiği ve toprağa verilmek üzere Irak'a götürüldüğü bildirildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI..

Şehitlerden daha önce kimlikleri saptanan ve ailelerine teslim edilen 12 kişiden sonra, Malatya Adli Tıp Morgu'nda tutulan 13. şehidin Irak vatandaşı Jotyar Muhsin Hussein olduğu saptanmıştı.

Bu kişiyle ilgili olarak Malatya Valiliği'nden şu açıklama yapıldı:

"10 Şubat 2021 tarihinde Kuzey Irak’ın Gara Bölgesinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen ve otopsi işlemleri Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılarak kimliği belirlenen 12 vatandaşımızın kimlik bilgileri daha önce kamuoyuna açıklanmıştır.

Malatya Adli Tıp Kurumu’nda devam eden teşhis ve tespit çalışmaları neticesinde, daha önce kimliği belirlenememiş olan 13’üncü şehidin Irak Vatandaşı JOTYAR MUHSIN HUSSEIN olduğu tespit edilmiş olup naaşı Irak’tan gelen ailesi nezaretinde defnedileceği ülkesine nakledilmiştir."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız