SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İş Sorunundan Ziyade İş Beğenmeme Var"!

0
Güncellendi - 2017-10-31 05:25:13
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da proje kapsamında Roman, eski kadın mahkum ve terör bölgesinden gelerek Malatya’ya yerleşen 200 kişiye 8 meslek dalında eğitim verildi ve İşkur bunları işe yerleştirme taahhüdünde bulundu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hazırlanan ‘Malatya’da Dezavantajlı Üç Grubun Uyum ve Mesleki Becerilerini Geliştirerek, İşgücü Piyasasına Dahil Olma ve İstihdam Oranlarını Artırma Projesi’ tamamlandı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen projenin tamamlanmasına ilişkin kentteki bir otelde toplantı düzenlendi.

267 bin Avro’luk proje kapsamında Roman, eski kadın mahkum ve terör bölgesinden gelerek Malatya’ya yerleşen 200 kişiye 8 meslek dalında eğitim verildi. MTSO, ilk etapta 80 kişiyi iş gücü piyasasına kazandırmayı amaçlasa da İşkur Malatya İl Müdürlüğü, 200 kişiyi işe yerleştirme taahhüdünde bulundu.

“GÜÇLÜ BİR EKONOMİYE SAHİP OLMAK İÇİN ÜRETİM VE İSTİHDAMI ARTIRMALIYIZ”

Toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Hasan Hüseyin Erkoç, MTSO olarak sosyal sorumluluk içerisinde, Malatya’nın iş gücüne katkı sağlamak amacıyla yüzde 95’i Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yüzde 5’i de MTSO tarafından finanse edilen 267 bin Avro’luk ‘Malatya’da Dezavantajlı Üç Grubun Uyum ve Mesleki Becerilerini Geliştirerek, İşgücü Piyasasına Dahil Olma ve İstihdam Oranlarını Artırma Projesi’ni gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Erkoç, Romanlar, göçerler ve terörden dolayı yerini yurdunu terk eden Malatya’ya gelen kişilere ve eski kadın mahkumlara yönelik bir proje olduğunu belirterek, “200 kişiye 8 meslek dalında eğitim verildi. Bunların eğitimi neticesinde de 80 kişiyi istihdam edeceğiz. 80 kişinin istihdamında MTSO’nun da katkısı olduysa, biz kurum olarak kendimizi mutlu addedeceğiz” diye konuştu.

Bu tür projelerin devam edeceğini kaydeden Erkoç, şunları söyledi: “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın asli görevi Malatya’daki ticaretin, sanayinin önünü açmak, altyapısını geliştirmek ve istihdamı artırmaktır. Cumhurbaşkanımızın İstihdam Seferberliği programı dahilinde, biz ‘Malatya’da 10 bin kişiye istihdam sağlarız’ diye bir ifade de bulunmuştuk. Şuanda bu rakama da yaklaştık, buda bizi il olarak gururlandırıyor. Çünkü Türkiye’nin, bölgede ciddi sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçtiğimizi unutmamamız, bu sorunların üstesinden gelebilmek içinde güçlü bir ekonomiye sahip olmamız gerekiyor. Güçlü ekonomiye sahip olmak içinde üretim ve istihdamı artırmamız gerekiyor. Bunun yanı sırada bu tür sosyal sorumluluk projeleri dahilinde de bu görevimizi yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Bundan böyle de bu tür çabalarımız devam edecek.”

“200 KİŞİNİN İŞ GÜCÜ PİYASASINA KAZANDIRILMASI SEVİNDİRİCİ”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ise Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesinden dolayı tebrik etti.

Mumcu, Türkiye’nin özellikle kamu ve özel sektörün ciddi manada nitelikli ara elemanlara ihtiyaç duyduğu bir üretim sürecinden geçtiğini belirterek, “Bu anlamda Malatya’da Dezavantajlı Üç Grubun Uyum ve Mesleki Becerilerini Geliştirerek, İşgücü Piyasasına Dahil Olma ve İstihdam Oranlarını Artırma Projesi’ önemli. Değişik kategorilerdeki dezavantajlı hemşerilerimizin iş gücü piyasasına dahil edilmesi, 200 kişiye mesleki eğitim verilmesi ve 80 kişinin de istihdam edilmesi ilimiz açısından güzel bir hedef. Avrupa Birliği’nin (AB) birçok hibeleri var. 200 kişinin 4 aylık eğitimle iş gücü piyasasına kazandırılmış olması sevindirici” dedi.

“MALATYA’DA İŞSİZLİK SORUNUNDAN ZİYADE, İŞ BEĞENMEME VAR”

İşkur İl Müdürü Vahap Toman da, Malatya’da geçen yıl 24 bin tane açık iş almalarına rağmen, sadece 9 bini karşılayabildiklerini ifade ederek, “15-16 bin açık iş kapanmış oldu. Malatya’da ciddi anlamda konfeksiyonda, tekstilde çok ciddi açık var. 6 değişik firmada 250’ye yakın bay bayan vasıflı ve vasıfsız eleman talebi almış bulunmaktayız. Bunu karşılamakta son derece zorluk çekiyoruz. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu projesi bize bir nevi can simidi oldu. Malatya’daki konfeksiyon açığını kapatmakta bize yardımcı oldular. Büyük bir firmayla protokol imzaladık, 300 kaynakçı yetiştirip, Malatya’mızın açığını kapatma noktasında sözleşme aşamasına geldik. Malatya’mızda şuana kadar 13 bin 700 açık iş almış bulunmaktayız, bunun 9 binini karşıladık. Yine 5-6 bin arasında açık işimiz devam ediyor. Malatya’da işsizlik sorunundan ziyade, iş beğenmeme ve artı birde vasıfsız işçi çoğunlukta olduğu ve vasıflı eleman bulunamadığı için açık iş talebi kapanamamaktadır. Elbirliğiyle bu konuya ciddi anlamda eğilmek gerekiyor. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın projesi kapsamında biz 80 kişiyi değil de 200 kişiyi işe yerleştirmeyi taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • ilyas (6 yıl önce)
    Malatya' da 2 organize san.var..hatta 3 oldu. İş beğenme-beğenmeme mesele olmamalı...Bunu her tür insan söyler...Kamuoyunda zaten böyle bir algı oluşturulmuş. ..Biz ne yapıyoruz? Nerede hatamız var? Haberde 5-6 bin kişi kaldı deniyor..Bu doğruysa hemen bütün oda-işkur-Malatyada ne kadar-duyarlı yönetici varsa bir araya gelip gerekirse 1 ay oturup bu kişilere çağırıp hemen işe sokacak çözüm üretmeliler. Patronlarla beraber...Günde 300 kişi ile görüşülsün... Malatyamızda işsizlik (0 )SIFIR-olsun...Yoksa bu tür toplanmalarla ve haberlerle bir yere varılmaz....milleti kandırmayalım..Kurs ise kurs -açılmalı..ÇÖZÜM ÇOK.....ucundan tutan yok...gibi.....
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    tabi tabi..iş sorunu yok..iki üniversite bitiren mühendise 1600-1700 tl teklif edin..sonra çıkıp iş beğenmeme var diyin o paraya kim çalışır? ..arkadaşların yazdığı gibi..kendi çocuklarını yağlı kapıya sokarlar millete geldi mi iş beğenmeme var ..
    0
    0
    Yanıtla
  • alparslan (6 yıl önce)
    beğenmediğimiz işlere kendi çocuklarınızı gönderin böylece işçi açığı kapanır
    0
    0
    Yanıtla
  • kapadokya (6 yıl önce)
    yaptığınız torpillerın haddi hesabı yok kaliteli temiz işlere kendi adamınızı 12 saat angaryalı işlere çiftçi memet efendinin oğlu veya kızını gönder sonra deki iş beğenmiyorlar. zaten tekstilciler işçi değil köle arıyorlar. 12 saat çalış sonra maaşında kesinti 3 ayda bir sözleşmeli iş çıkışı, vergi kaçakçılığı , neden karayolları, ddy, hastahaneler üniversite vb. resmi kurumlara vasıfsız eleman alırken ilana çıkmıyorsunuz. çünkü oralar sizin ve torpiili insanların ambargosunda off hangisini yazayım ki. tek gerçek özelde memleketime genelde ülkeme yazık oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    Tabiii sizin tuzunuz kuru is beğenmeme de moda oldu 1400 tl ye buyrun siz çalışın o û bile hile yaparak işçiye vermemek için kırk bahane bulan köle gibi çalıştıran patronlar var iş güvencesi yok en ufak hatada kapının önüne koyuyorlar tabiki insanlar kamuda mevsiminde olsa çalışmak ister beyler işçiye karın doyurucu bir maaş verseniz is güvencesi olsa kim kanunu da calisir
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayba4s (6 yıl önce)
    Yahu Seni kıskandıgini soyledigin batı da ki iş sistemini bu ulkeye getir Multecileri din kisvesi ile bu ülkeye geçirme... Oturduğunuz yerden millete sallamayin merak etmeyin o zmn İşsizlik düşer bu ülkede Günlük 8 saat Haftada 40 saat Calisma süresi olmali bu sureden fazla çalışanlara senin gavur dediğin Batı saatlik ücretin 2.5 katinı isciye ödüyor. Şuan yaşam standartlaei bakımından ülke ecevit doneminden bile kotu halde ve milli sektör satıla satila sözde 5 milya4 dolar imf borcu denerek satılan milli sektor... Yahu yeni Türkiye begenmedim ben eskiden şehid olmazdı komsularla düşman degildik ulkede dinciler öyle Cennet satamazdi. Suç oranı azdı Sapıkca olayların oranı azdı Bir işçi kolayca ev yapabiliyordu Bu gün ku 1 Kilo et parasına o gün 4 Kilo et aliniyordu Ve o gün en kötü maaş ile alınan lâ bile Bu günkü asgari ücret ile alinabilenin 3 katıydi ya ben Eski Turküyeyi istiyorum... Barış kardeşlik dolu Türkiye. Elin arabinin işaretinin halka zorla dayatıldigi ülke degil... Ne Mutlu Türk'üm Diyene
    0
    0
    Yanıtla
  • acayip saçmalamışsın keşke karşı karşıya gelseydikte sana herşeyi ispat etseydim 1- senin milletin söyleyse ne yapsın hükümet o beğenmediğin patronlar bizden milletten çıktı 2- suç oranını yine milletin cahilleri yapıyor hükümet değil 3- sapıklık yapan suç işleyen adam dinini imanını bilmeyen adamlardır bu hükümeti dindar diyede eleştiren sizsiniz herkes islamı yaşasa bu sorunlar olmaz. 4-sallama eskidende et pahalıydı şimdi inanıyormusun et 10 tl olurmuydu sence 1 kilo kayısıyla ne zaman hangi zaman 1 kilo et aldın be yalancılar 5- eskiden memur maaşı işçinin 3 te biriydi asgari ücrette memurun 3 te biriydi herkesin bir tabakası vardı asgari ücretli köle gibiydi.Şimdi ise eşitlik geldi ben memurum asgari ücretlide neredeyse memur gibi yaşayabiliyor . 6- barış kardeşlik mi hahaha ya kargalar güler bu dediğine o günlerde sen sokakta bilya oynuyodun galiba çünki ülkeyi biz bile yönetmiyorduk sahi sen kaç yaşındasın. biz sadece düşüncemiz yönünden bile ikinci sınıftık 80 sene boyunca şimdi millet seçilmiş başkana bile diktatör diyecek kadarözgür. 7-İşte burda kendini ele verdin arap türk kürt yok müslüman var ezilen müslümanlar var kardeş kusura bakma şu son maddede senin zihniyetini ortaya koyuyurum
    0
    0
    Yanıtla
  • tabiki ne mutlu müslümanım diyene ve ben türküm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (6 yıl önce)
    AKP İktidarı milleti fakfukfondan maaş bağlamış niye çalışsın çalışırsa 1.400 alacak çalışmadan 750 alıyor yan gelip yatıyor tek çalıştığı gün seçim günü gidip oy kullanmak diğer zamanlar kahvede oy'un oynamak kimse ağlamasın sağlık bedava kömür bedava makarna bedava su bedava daha ne olsun bunlara hayat bedava sen çalış biz yiyelim diye bir nesil türedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (6 yıl önce)
    Ayda alabilirse o da 1400 lira paraya, haftada 6 bazen 7 gün, günde 10-11 saat çalışacak köle arıyor bu zatlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • SEZER (6 yıl önce)
    Yanılıyorsun başkan sen Mühendisi odacı yaparsan iş beğenmeme değil adama küfür etmiş olursun...Burdaki ince ayrıntıyı bilmeden algı oluşturmayın..
    0
    0
    Yanıtla