SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul'da Malatya Tanıtım Günleri

0
Güncellendi - 2021-10-22 15:09:54
İstanbul'da Malatya Tanıtım Günleri
A- A+ PAYLAŞ

Arslantepe’den Yenikapı’ya Malatya Günleri adı altında Malatya Konfederasyonu (MAKON) ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) tarafından 4’üncüsü düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri İstanbul Yenikapı etkinlik alanında yapılıyor. 24 Ekim tarihine kadar sürecek olan etkinlik kapsamında Malatya’nın tarihi ve kültürü başta olmak üzere turistik ve doğal güzellikleri, yöresel yemekleri ve birçok ürünü misafirlere tanıtılacak.

Malatya Tanıtım Günleri kapsamında etkinlik alanında Malatya’da yapılan ve yapılacak olan projelerin ziyarete gelen misafirlere tanıtıldığı stant kuran Malatya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da yaşayan Malatyalılara ve etkinliğe katılan misafirlere yapılan, devam eden ve yapılacak olan projeleri tanıttı.

İstanbul’da gerçekleştirilen etkinliğin açılışına katılan ve İstanbul’da yaşayan Malatyalılarla bir araya gelen Başkan Gürkan, yapılan etkinlikle İstanbul’da yaşayan Malatyalıların sılayı rahim yapacaklarını söyledi. Başkan Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden misafirlerle yakından ilgilendi.

Başkan Gürkan konuşmasında, “Malatya’yı tarif ederken, insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diye tarif ediyoruz. İnsanlık medeniyetinin başladığı destan şehrimizden değişik medeniyetlere payitahtlık yapmış İstanbul’a sevgi, saygı muhabbetlerimizi sunuyoruz. Necip Fazıl İstanbul’u yâd ederken şöyle diyor; ‘Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar. Gecesi sünbül kokan, Türkçesi bülbül kokan, İstanbul, İstanbul’ diyor. Bu güzel şehirde Malatya nüfusunun iki katı nüfus yaşamaktadır. İstanbul’da 1,5 milyon Malatyalı nüfusumuz var. Dolayısıyla Malatya ile İstanbul arasında güzel bir köprü var. Malatya tanıtım günlerinin temel amacı da Malatya ile İstanbul’da kucaklaşması. Malatya’nın kültürel, sosyal, ekonomik değerlerini, gastronomi noktasında mutfak değerlerinin de bütün ülkemize tanıtılmasını amaçlamaktadır. Biz göreve Malatya insanlık medeniyetinin başladığı yer diyerek başlamıştık. Bugün UNESCO Malatya’nın insanlık medeniyetinin başladığı yer olduğunu tescil etti. Dolayısıyla Malatya Türkiye’nin parlayan yıldızıdır ve Malatya dünyanın parlayan yıldızı olacaktır. Malatya tanıtım günlerine katkı ve katılımlardan dolayı herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ilk günü gerçekleştirilen açılış programının ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, etkinlik alanında kurulan Malatya Büyükşehir Belediyesi standına gelen misafirler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Başkan Gürkan, standı ziyarete gelen Malatyalılarla sohbet etti. Başkan Gürkan ayrıca Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinde yer alan stantları da ziyaret ederek Malatyalılar başta olmak üzere birçok ilden gelen misafirlerle sohbet etti.

4.Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin açılış programının ardından protokol üyeleri Malatya Büyükşehir Belediyesinin kurduğu stant başta olmak üzere etkinlikte kurulan stantları gezdi.

ÇINAR: “KIVANÇ DUYMAKTAYIZ”

İstanbul’da ‘Arslantepe’den Yenikapı’ya’ temalı düzenlenen 4.Malatya Tanıtım Günlerinin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Köklü bir tarihe, kültüre, gastronomiye ve medeniyete sahip Yeşilyurt’umuzun var olan tüm zenginliklerini İstanbul’daki tanıtım günlerine gelen misafirlerimizle buluşturmaktan kıvanç duymaktayız.” diye konuştu.

Malatya Tanıtım Günlerinin Malatyalılar arasındaki birliktelik ve dayanışma ruhuna güç kattığına dikkat çeken Başkan Çınar, Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu tür tanıtım, fuar ve festivallerde yer almaya önem verdiklerini ifade ederken, “ UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine girmeye hak kazanan Arslantepe Höyüğümüzün yanı sıra son dönemlerdeki yatırımlarla ülke çapında isminden söz ettirmeyi başaran kayısı diyarı, huzur ve tarih kenti Malatya’mız yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağına dönüşmüştür. Malatya ne kadar tanınır ve bilinirse var olan zenginliklerimizde o denli daha fazla ön plana çıkar. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta Malatya’mızın tanıtımına ciddi katkılar sunan çok önemli yatırımlarda bulunuyoruz. Çırmıhtı bölgemizde yapmış olduğumuz restorasyon ve dönüşüm projelerimiz ve müzelerimizin yanı sıra sokak, meydan ve bina sağlıklaştırmalarımız ile yöresel lezzetlerimizin tanıtımına kadar bütün alanlarda güçlü yatırımlar yaparak ilçemizin köklü tarihini gözler önüne seriyoruz. Burada bulunan tüm misafirlerimizi de büyük ilgi gören konaklarımızı, kültürel mekanlarımızı ve müzelerimizi görmeleri, tarihi yerinde yaşamaları için Yeşilyurt’umuza davet ediyorum. Son dönemlerde gerçekleşen bu ve benzeri tüm yatırımlar neticesinde Malatya tercih edilen ve cazip bir kent hüviyetine kavuştu. Malatya’nın en büyük ilçesi olan Yeşilyurt’umuz ise nüfus artışına rağmen, planlı, sağlıklı ve düzenli yatırımlarımız neticesinde geleceğe umutla bakan bir ilçe olarak bölgede öne çıkmayı başarmıştır. Malatya ile İstanbul arasındaki gönül köprülerini daha da sağlamlaştırmayı hedefleyen bu etkinliklerin başarılı geçmesi için bizlerde elimizden gelen katkıyı sergileyeceğiz. Malatya’nın güzel ve yiğit insanlarından sizlere selam ve muhabbet getirdik. Malatya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini, yöresel lezzetlerini, sevgisini ve muhabbetini İstanbul’a taşımanın haklı gururunu yaşamaktayız. Yeşilyurt Belediyesi olarak burada sizlerle olmaktan, hemşerilerimizle sohbet etmekten, misafirlerimizi ağırlamaktan, kentimizi ve ilçemizi bu vesileyle sizlere tanıtmaktan memnuniyet duymaktayız.” diye konuştu.

GÜDER: “MALATYA’MIZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise: " İstanbul'da bu geleneğin devam etmesi Malatya’mız açısından çok önemli. Tanıtım Günleri ile Malatya’mızı ve Battalgazi’mizi İstanbul’a taşıdık. Malatya’mızı ve ilçelerimizi vatandaşlarımıza anlatıyoruz, yaşatıyoruz. Etkinliğe ilgi büyük ve bu yoğunluk bizleri son derece mutlu ediyor. Battalgazi Belediyesi olarak bizlerde bu güzel organizasyonda yerimizi aldık, standımızı kurduk. Bu kültürel etkinliklerimizin dönütlerini sonrasında çok güzel bir şekilde alıyoruz. İnşallah her belediyemiz kendi güzelliklerini iyi tanıtır ve böylelikle Malatya’ya ilgiyi daha da arttırırlar. Malatya’mız her ilçesi güzel fakat Battalgazi’nin bir farkı var. Battalgazi demek güzellik demek, Battalgazi demek saygı demek, Battalgazi demek kültür ve medeniyet demek, Battalgazi demek birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik demektir. Battalgazi tarihi bir kapının kilididir. Anahtar ile o kapı nasıl açılırsa, Battalgazi’de öyle bir ilçemiz. Tarih başkenti ilçemizden içeri girip yaşamak gerekir. Ulu camisiyle, Surlarıyla, Kanlı Kümbetiyle, Şahabe-i Kübra Medresemizle, Kervansarayıyla, İspendere Şifalı İçmeleriyle ve son olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası kalıcı listesine alınan Arslantepe Höyüğümüz ile tarihi bir kapıdan içeriye girilir. Bu ilçede yaşanılmışlık ve adanmış ömürler var. O yüzden ilçemizin tanıtımı ve tarihi eserlerin yeniden ayağa kaldırılması noktasında Battalgazi Belediyesi olarak gece gündüz elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz. Bir yandan ilçemizi vatandaşlarımıza tanıtırken diğer yandan da Battalgazi Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızı, hizmetlerimizi ve vizyonel projelerimizi vatandaşlarımıza aktarıyoruz. İstanbul’daki vatandaşlarımızın yapmış olduğumuz çalışmaları takdir etmesi de bizleri gururlandırıyor. Güzel bir organizasyon ve bizlerde bu organizasyonun içinde yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yaşar GÜZEL (2 yıl önce)
    Büyükşehir Belediye Başkanımıza ,İlçe Belediye Başkanılarımıza ,Katılım Sağlayan Degerli Protokole,İl Dışından Gelen Misafirlerimize Derneklerimize ,STK.,Sanatcilarımıza Basın Mensuplarımıza, Parti Başkanlarına Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum. Mevlâm Birliğimizi Daim Etsin.Amin "yg44 " Mastöb Anadolu Yakası Denetim Kurulu Başkanı
    0
    0
    Yanıtla