-
Muhammed (6 yıl önce)
İlla beylerderesi diyen, trafik olur bilmem ne diyen, yok raylı sistem diyen yarım akıllı arkadaşlara sesleniyorum; hayatınızda kaç tane üniversite gezdiniz ? Kaç tane üniversitenin şehir planlamaları ile uyumuna baktınız ? 1-2 ildeki üniversite doğu-batı, kuzey-güney hattı boyunca kurulmuş diye tüm yeni üniversiteler öyle olmak zorunda mı ? Şehrin yön değiştirmesi için, kuzey çevreyolunun yanı başında olması için, şehirlerarası ulaşım açısından kolay olması için, kuzey çevreyolu bittikten sonra havaalanı ile mesafenin 15 dakika olması, daha önceden Tacan Yerleşkesinde açılmış diğer bölümler ve bu sene bitirilen 0 gıcır gıcır binaların da kıymeti harbiyesi artsın diye, 2000 yıllık Battalgazi ile Malatya’yı birleştirmek için ve bu güzergahın da ulaşım ve altyapı sorunlarını daha kolay halledebilmek için Battalgazi’deki Tacan Yerleşkesi kararı alınmıştır. Şehrin göbeğinde üniversite olmaz bunu o kafanıza sokun. Beylerderesi’nin her yeri fabrika, dağ taş çöl; baraj kenarı, ağaçların içi varken kimse sizin fikirleriniz önemsemez doğal olarak. Battalgazinin tek sıkıntısı ulaşım; orası için de ayrı bir Trambüs projesi çizilmiş zaten ( her ne kadar Trambüs iş görmese de). Ulaşım halledilirse her şey güzel olur o taraflar (battalgazi) için. Eyvallah..
-
EROL (6 yıl önce)
2.Üniversite hayal.Sırf İNÖNÜ ismi onları rahatsız ediyor.Bu ismi kaldırmak için her türlü hileye başvuruyorlar.İNÖNÜ stadı ne oldu.Yeni stad yapıldı isim yok.Niçin İNÖNÜ ismi devam etmiyor.İnönü ne yapmış size.Malatyanın yetiştirdiği Cumhuriyetin ve Vatanın kurulmasında ATATÜRK ve Silah arkadaşlarıyla yeni bir ülke kurulmasına yardımcı olan bir vatanseverdir.Hırsızlığı yok,yolsuzluğu yok.Sırtından kimse zengin olmamıştır.
-
Mustafa Kemal Günay (6 yıl önce)
Yeni üniversite açılacakmış...ver mehteri.Carsı pazar üniversite mezunu işsizler ordusu ile dolu.Yeni üniversite açacağınıza üretime yönelik istihdam alanları açsanız daha iyi olmaz mı???Bunu tartışmanız gerekirken üniversitenin hangi bölgede olması gerektiğini tartışarak toplumdan ve toplum gerçeklerinden ne kadar uzak olduğunuzu anlamıyormusunuz...
-
Ramoni (6 yıl önce)
En uygun yer şoför okulu alanı.İdeal bir alan.Battalgazi tacan uzak ve kör bir nokta.sakın yazık etmeyin.
-
Başar Pekin (6 yıl önce)
yeni üniversite değil ki bu. mevcut olanı ikiye bölmek ne zamandır yenilik olarak algılanır oldu. yeni universite diyorsanız sivas a yapılıyor, onu inceleyebilirsiniz.
-
ESKİMALAYTALI (6 yıl önce)
olumlu şehrin altı gelişmiyo diyorlardı malatya icin hayırlı olsun
-
malatyalı (6 yıl önce)
Sivasın siyasilerini febrik ediyorum helal Olsun aldıkları oylara. Kamu bölge müdürlüklerini.toplamıslar sıfırdan yeni 2. üniversiteyi aldıar. Malatyalı siyasetçiler biz şöyle yaptık böyle yaptık diyorlar hepsi boş laf milleti aldatıyorlar.Malatyaya verilen üniversite mevcut inönü üniversiteyi bölūnerek oluştiriluyor.göstermelik gereksiz bölümler ekleniyor.Malatyaya ikiyüzlü olmayan siyasilere ihtiyacı var .Malatyaya gelen hizmetler Büyük usta Cumhirbaşkanımız sayesindedir. Malatyalı Siyasiler hiç üzerlerine almasınlar. Aldıkları oyların vebali altında kaldılar.
-
Malatyalı kardeşim; doğru demişsin; Sivas'ın bir bakanı varki, adam bakanlığı Sivaslılar Bakanlığı yaptı.
Sivas'ın bakanı var, bir biri ile uyumlu vekilleri ve teşkilatları var, seçildikten sonra Malatya'da görünmeyen 2 vekilleri yok.
En önemlisi de Sivas'ta şelale yok. Orada icraatlar ve yatırımlar Sivas'ın geleceği için yapılıyor, vakıf ve derneklerin taleplerine göre yapılmıyor.
-
Mesut (6 yıl önce)
En uygun yer battalgazi 7000 dönüm askeri alan var alt yapı uygun kuzey çevreyolu ordan geçiyor batıdaki yer ise yine askeri aln 500 dönüm artı 500 dönüm de müsait alan var toplam 1000 dönüm hangisi mantıklı.... Herkes kendine uygun yerin olmasını istiyor ama sonuçta malatya kazandı
-
Kazım (6 yıl önce)
Yeni kurulacak üniversite 30 yılda ancak İnönü Üniversitesinin altyapısına ve düzeyine ulaşır.Hastanesi dışında nasıl üniversitenin şehre gerçek anlamda katkısı ve etkisi yoksa, yeni üniversitesinde değil bugün 30 yıl sonra bile şehre,sanayiye herhangi bir katma değer üretmeyeceği açık.Maalesef üretilen bilginin katma değere dönüşmediği ve makalelerde kaldığı üniversiteler kuruluyor.Tartışmalarda üniversitenin yeri,fakülteleri ve esnafa katkısı gibi anlamsız alanlarda yapılıyor.Gelişmiş ülkelerdeki mantığa benzer kurulacak üniversitelere ihtiyaç var.
-
Bilal (6 yıl önce)
Bu arada bu haberin kaynagi nedir acaba baska hicbir yerde boyle bir haber yok...
-
Mehmet (6 yıl önce)
Aklı basında her şehir bilimci neyi nereye, neye göre yapacagını çok iyi bilir.. Beledıyesı de bilir. Kör noktalara üniversiteler ulaşım açısından asla kurulmazlar... kör noktalara mezarlıklar, havalimanları, organıze sanayi bölgeleri, pıknık alanları vs kurulur...Malatya’nın organıze sanayi bölgesi de yanlış yere kurulmuştur. Dümdüz ova yere organıze yapılmış.. ulaşım açısından yeni üniversite kesınlıkle Batı’ya kurulmalıdır.. her iki taraflı raylı sıstem çalıştırırsınız ayrıca... raylı sıstem kurulması için gerekli yoklu yoğunluğunu da yakalamış olursunuz... Battalgazi kurulması sadece nostaljık olur.. kör nokta... oraya otobüsten başka bısey çalıştırmazsınız... diğer konu da neyse yeni kurulacak üniversiteler Malatya hariç Samsun, Sivas vs Harika düşünülmüştür... bilim ve teknoloji üniversiteleri yapmışlar.. sehirlerinde var olan üniversitelerinden farklı olan bır üniversite kuruyorlar. onların vekıllerini ayakta alkışlıyorum.. bır tek Malatya iş olsun, torba dolsun dıye var olan üniversiteyi ikiye bölüp güya yenisini kuracacaklar. Halk ta bunu yıyecek... su Malatya vekılleri Malatya’yı mahvettıler... Malatya da Turgut Özal teknık üniversitesi yada diğerleri gibi bilişim ve teknoloji üniversitesi olsaydı büyük bir iş başarmış olacaklardı... ama malasef olmadı... tıpkı Malatya—Elazığ arasına uluslararası bölgesel sivil havalımanı yapmak yerine termınal büyütmeyle uğraştıkları için... malasef olmadı bölge şehir hastanesi kuracaklarına, Battalgazi’ye 300 yataklı hastane yapmakla uğraştıkları için.... Malatya değer sehırler gibi 33 bin kısılık stadyum istıyor ( Avrupa standartlarında maç olması için) bunlar 27 bin yapıyorlar.. kabul edelim bunların ufku bu kadar Malatyalılar yapacak bısey yok..halkın taleplerini duymuyorlar Cumhurbaşkanı nı da yanlış yonlendırıyorlar.. ben dıgerlerini ögrenınce Malatya’daki yeni kurulacak üniversite ye geçmiş olsun diyorum.
-
serdar aslan (6 yıl önce)
Eskimalatyada ki mevcut 2 yıllık biraz ek bina ile al sana Turgut Özal üniversitesi oldu bitti.Buna sevinenler var.Yazık secim yaklaşıyor ne yapacaklarını şaşırdılar.Ama bu sefer isiniz zor Saadetten Abdulah Gül aday olsun huzur gelecek ülkeye
-
Pirasa (6 yıl önce)
Karakaş cifligi uygun ?
-
fatih m.şahin (6 yıl önce)
Akçadağ öğretmen lisesinin yaklaşık 3000 dönüme yakın arazisi var.Burası yeni üniversite alanı için gayet uygun.Altında tren istasyonu üstünde G.Antep-Adana yolu geçiyor.
-
haco (6 yıl önce)
beyler batıya yapılsın diyosunuzda şehrin batısı pahalı bir öğrenciye uygun değil
-
bilal (6 yıl önce)
bu habere göre "ilk kuruluş yeri" diyor. büyük ihtimal ile 2018-2019 eğitim yılında Turgut özal üniversitesi adıyla öğrenci alımına başlanacağı için böyle bir karar alındı kalan diğer fakiltelerin beylerderesi tarafına inşaa edileceği kanaatindeyim. çünkü iki üniversiteyi aynı güzergahta yaparsanız o bölgede oluşacak trafiğin ve öğrenci ikamet ettirmenin güçlükleri ciddi sorunlara yol açacak...
-
Ali (6 yıl önce)
Bizim insanımız gerçekten çok ilginç. Üniversitenin niteleğini değil de üniversitenin nereye kurulacağını tartışıyor. Herkes kendini kurtarmanın peşinde. Esnaf 2 kuruş daha kazanmanın, arsa sahibi arsa fiyatını katlamanın, mülk sahibi kirayı yükseltmenin vs vs. uzar gider bu liste. Ama hiç sorulmaz bu üniversite gerçekten Malatya'ya, ülkeye ne katacak diye. İçi boş olduktan sonra her sokağa üniversite kur gitsin neye yarar.
-
Şevko (6 yıl önce)
Ayrıca malatyaya özel bir hizmet gibi algılanıyor fakat 15 yeni üniversite kuruluyor sivas trabzon samsun maras vs. bir sürü yeni üniversite kuruluyor fark ise sivas antep samsun vs. teknoloji üniversiteleri malatyada ise zaten battalgazide olan meslek yüksek okulundaki bölümlerin adı inönü degil turgut özal oldu ve adıda yeni üniversite oldu akıl almaz birsey madem tercih edilecek topluma fayda saglayacak bölümler yoktu neden böyle bir isim degisikligine gidildi anlasılması zor bir durum
-
Tekin06 (6 yıl önce)
Niye biz istiyoruz ...Zaten bütün yapılan yatırımlar batı tarafına yapılıyor bırakın bu da bu tarafa yapılsın...
-
yalçın (6 yıl önce)
ŞEHRİ İLLA BATI DOĞU YÖNÜNDE GELİŞTİRMEK YANLIŞTIR. KUZEY ÇEVRE YOLUNUN GEÇTİĞİ DE DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE EN UYGUN YER DİLEK OLUP BURAYA YAPILANDIRILMALIDIR.
-
Şevko (6 yıl önce)
Iki üniversite birden battalgazide bu fikri verenler hangi kafayla verdi acaba doğu tarafnda zaten İNÖNÜ üniversitesi var ne alaka battalgazi yerleskesine tasnmak tam bir hafta ömce yazmstm söylentilere göre eski yerleskeye bir iki bina yapılıp yeni üniversite actk deyip secim yatırımı yaplacaktı aynen gerceklesti yeni üniversite filan aclmadı yani battalgazi yerleskesine iki bina iki bölüm eklendi hepsi yine meslek yüksek okulu insanların aklyla oynamaktan baska hic birsey degil yazıklar olsun
-
Hacer (6 yıl önce)
Tek kelimeyle rezalet. Malatya'da şehrin batısına neden üniversite kurulmuyor. Bir yetkili cevaplayabilir mi? Ne Tacan yerleşkesiymiş arkadaş. Bir ilçede iki üniversite ne mana. Emin olun, açıldıktan sonra İnönü Üniversitesi'nin tüm bölümlerini bağlarlar ve İnönü'yü iptal ederler. Demedi demeyin, gidişat bunu gösteriyor. Kusura bakmasın kimse, hiçbir Malatyalı Tacan'ı istemiyor. Ulaşım sıfırın altında -100. En ideal yer, Beylerderesi! Beylerderesi! İllaki Beylerderesi!
-
Oralarda arsanız mı var:)
-
ben Malatya'liyim ve tacan'i istiyorum....ikincisi senin sadece kendi adina konuşma hakkin var başkası adina degil...kendi fikrini yaz, senin fikrin sanki tum Malatya'lilarin fikriymis gibi yazma...