SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamu Başdenetçisi Malatya'da

0
Güncellendi - 2020-02-11 02:43:33
Kamu Başdenetçisi Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem nedeniyle incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi.

İlk olarak Vali Aydın Baruş’u ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç burada yaptığı açıklamada; “Depremin büyüklüğüne ve coğrafyasının genişliğine bakıldığında ülkenin yaşadığı önemli depremlerden birisi olduğunu anlatan Malkoç, "Deprem anından itibaren halkımız, kurumlarımız, Cumhurbaşkanımız, devletimizin bütün organları çok kısa süre içerisinde olay mahaline intikal ettiler. Her kurum, herkes ne yapacağını biliyordu. Bu memnuniyet verici, organizasyon açısından de fevkalade önemli. Bunlar belki not edilip, ders olarak okutulması gereken çalışmalar. Bundan daha önemlisi tedbirlerin zamanında alınıyor ve alınmış olması. Geçmişte kurumlar arası organizasyonun zafiyetinden, eksikliğinden Türkiye tecrübe kazanmış. Sivil toplum örgütlerinden Kızılaya, AFAD'a, jandarmadan polise varıncaya kadar bu tedbirlerin alınması fevkalade önemli. Bizler de bu tedbirleri yerinde görmek için Malatya'dayız.” Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerini tamamladı.

Vali Aydın Baruş ise konuşmasında: “Deprem olur olmaz vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına gayret sarf ettik.  Vatandaşların acil ihtiyaçları gidermeye çalıştık ve yardımlar hala devam ediyor. Doğanyol, Pütürge, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin depremden olumsuz etkilendiğini belirterek, "500 civarında yıkık, 260 civarında acil yıkılması gereken, 6 bin 500 civarında da ağır hasarlı bina var. Mağdur olan vatandaşlarımızın sayısı şu an 7 binler civarında, tespit çalışmaları devam ediyor. Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde teknik ekiplerimiz çalışıyor. " ifadelerini kullandı.

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Malatya Büyükşehir Belediyesini ayrıca deprem nedeniyle büyük hasar alan Pütürge ve Doğanyol ilçelerini ziyaret etmek üzere valilikten ayrıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET..

Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç ve beraberindeki heyet Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Başdenetçisi Şeref Malkoç ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Gürkan, “Kamu Başdenetçimiz Şeref Malkoç ile çok eskilere dayanan bir hukukumuz bulunmaktadır. Malatya’yı her ziyaretlerinde bizleri de nezaketen ziyaret etmeleri bizleri mutlu etmektedir. Kamu denetçiliği gibi çok kutsal bir görevi ifa etmekteler. Temennimiz bu tür kurumlara ihtiyaç duyulmaması ama ihtiyaç duyulduğunda da objektif bir kurulun olduğunu bilmek hem vatandaş hem de kurum adına bir güvencedir. Şeref beyin orada olması engin tecrübelerini kamuya yansıtması, gerçekten hem kamu adına hem de ülkemiz açısından sevindiricidir.

Şeref bey ve beraberindeki heyet 24 Ocak tarihinde yaşanan deprem nedeniyle geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunuyorlar. Bu ziyaretlerin ardından da sahada gezi ve incelemelerde bulunacaklar. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Yerel Yönetim alanında çok tecrübeli olduğunu belirten Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Sayın Başkanımız uzun yıllar ilçe Belediye Başkanlığından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tecrübelerini Malatyalıların hizmetine sunmuştur. Sayın Başkanımıza başarılar ve hayırlı çalışmalar diliyorum” dedi.

Malkoç, “Malatya’ya ziyaretimizin asıl amacı yaşanan deprem sonrası geçmiş olsun dileklerinde bulunmak ve yapılan hizmetleri görmektir. Deprem sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Hükümetimizin, Belediyelerimizin özellikle AFAD, KIZILAY ve diğer Sivil Toplum Örgütlerinin ortaya koyduğu hizmetler takdire şayandır. Allah deprem ve benzeri afetleri göstermesin.

Deprem anından itibaren Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Valilerimiz ve Belediye Başkanlarımız olay yerine intikal ederek vatandaşın yanında olarak sıkıntılarını paylaşmışlardır. Türkiye geçmişte yaşananlardan ders çıkarmış ve tecrübe kazanmış olduğunu burada gösterdi. Ayrıca milletimiz zor zamanda dayanışma ve birlik içerisinde olmanın güzel bir örneğini sergiledi. ‘Acılar paylaşıldıkça küçülür, sevinçler paylaşıldıkça büyür’ biz bu depremde bunu yaşadık. 85 milyon Malatya ve Elazığ’ın acısını paylaştı. Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kemal kaya (4 yıl önce)
    Rabbim bir daha ülkemize böyle büyük felaketler le bizi imtihan etmesin diyorum. Önce devletimize sonra hayır yapan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Saygılarımla,
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (4 yıl önce)
    Kamu denetçisi adı var kendi yok khk mağdur ları için kılını kıpırdatmadı boşuna maaş ödenmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Bu kamu denetciligi kurumu hikayedir .gözumle gordum...verdikleri karari
    0
    0
    Yanıtla