İngiliz bilim adamları, kanserli hücrelerin tümör dışına nasıl çıktıklarını ortaya koyarak, kanserin yayılmasını önlemede yeni ilaçlar üretilmesine yönelik ipuçları buldular.
Çağın tehlikeli ve yaygın hastalığı kanserin yayılmasını engellemek için yeni bir umut keşfedildi. İngiliz bilim adamları, kanserli hücrelerin tümör dışına nasıl çıktığını bularak kanserin yayılmasını önlemede yeni ilaçlar üretmeye yönelik ipuçları ortaya çıkardılar.
İngiliz Kanser Araştırmaları’nın kanserin yayılmasının engellenmesinde yeni bir anlayış sağladığı bir araştırmasında, kanserli hücrelerin hareket etmesini sağlayan JAK adında bir protein belirlenerek, kanserin yayılmasını önlemek amacıyla yeni ilaç üretmeye yönelik yeni ipuçları bulundu.
BBC’nin yansıttığı araştırmada, metastaz olarak bilinen kanserin yayılmasının ikincil tümörler daha agresif olduğu için tedaviyi zorlaştırdığı belirtilerek, kanserle ilişkili ölümlerin yüzde 90’ının metastazdan sonra meydana geldiği vurgulandı.
Cilt kanserinin tehlikeli bir türü olan melanomada kimyasal içeren hücrelerin nasıl yayıldığını araştıran Kanser Araştırmaları Enstitüsü bilim adamları, kanserli hücrelerin iki yoldan ilerlediğine dikkat çektiler.
Söz konusu tümörlerin ya iterek ya da kendilerine bir koridor açarak ilerlediği belirtilen araştırmanın lideri Profesör Chris Marshall, iki sürecinde JAK adındaki aynı kimyasal tarafından kontrol edildiğini söyledi.
Profesör Mashall, “Bizim araştırmamız bazı ilaçların kanserin yayılmasını durdurabileceğini ortaya çıkardı” dedi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.