SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kapasite 14 Bin, Üretim 3 Bin!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:09:04
Kapasite 14 Bin, Üretim 3 Bin!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da alabalık üretim kapasitesinin 14 bin ton olmasına rağmen, 3 bin ton civarında üretimin gerçekleştiği bildirildi. 

Özellikle Karakaya Baraj Gölü üzerinde ağ kafeslerde alabalık üretmek için birçok şirket başvuru yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 2011 yılı rakamlarına göre alabalık üretimi için 40 firma başvuru yaptı, 37 firmanın ön etüdü yapılıp 29 firmaya ön izin verildi. Proje aşamasında ise 18 işletme bulunduğu bildirildi. Alabalık üretimi yapan 78 tesisin bulunduğu Malatya’da, 2011 yılında 3 bin ton üretim yapıldı.

Tesislerin yıllık üretim kapasitesinin 14 bin ton civarında olmasına rağmen, 2011’de 3 bin ton üretim yapılmasına anlam verilemediği kaydedilirken, alabalık işletmelerinin tamamının üretim yapması durumunda yılda 14 bin tona yakın alabalık üretiminin gerçekleşmesinin beklendiği vurgulandı. Alabalık üretimi için 2011 yılında üreticilerin 3 milyon TL teşvik de aldığı belirtildi. Üretim kapasitesinin yüksek olup, üretimin düşük olması ise, üreticinin teşvik aldıktan sonra işi sürdürmemesine bağlanıyor.

Malatya’nın önceki Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, 17 Temmuz 2011’de verdiği demeçte, alabalık üretimi konusunda şu bilgileri vermişti: "Alabalık üretimi konusunda oldukça önemli bir noktaya gelerek Türkiye'deki ilk 9 il arasına girmiş bulunmaktayız. Dünya alabalık üretimi son beş yılda toplam yüzde 30 oranında artarken, Türkiye üretimi yüzde 157 oranında artmış, Malatya üretimi ise yüzde bin 72 oranında artmıştır. Şu anda toplam üretim kapasitemiz 6 bin 800 tona ulaşmış olup, 4 bin ton civarında fiili üretim gerçekleşecektir. Hedefimiz 2015 yılında 20 bin ton fiili üretim yaparak, il ekonomisine 100 milyon lira gelir sağlamaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız