Malatya'da Süt Üreticileri Birliği tarafından "Kardeşlik ve Süt Kupası" projesi kapsamında futbol turnuvası düzenlenecek.
Konuyla ilgili olarak Dede Korkut Parkı'nda Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Başkanı İhsan Akın, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Veteriner Hekimler Odası Malatya Şube Başkanı Ertuğrul Özdemir ve Malatya İli Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Kabakaş'ın da yer aldığı toplantı sonrası bir basın açıklaması yaptı.
Kurtoğlu, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği ve Malatya İli Süt Üreticileri Birliği olarak ortaklaşa "Kardeşlik ve Süt Kupası" futbol turnuvası düzenleyeceklerini belirterek, şunları söyledi; "Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği organizasyonunda, Türkiye genelinde üçüncüsü ilimizde ise birincisini düzenleyeceğimiz "Kardeşlik ve Süt Kupası" futbol turnuvasını yapacağız. Program kapsamında ayrıca Malatya İli Süt Üreticileri Birliği yeni hizmet bürosun açılışını gerçekleştirecektir. Programa
Türkiye'nin birçok ilinden birlik başkanları katılacaktır. Öte yandan 12 ve 13 Eylül günleri futbol turnuvası düzenleyeceğiz. Yeşiltepe Stadı'nda Pazartesi ve Salı günleri saat 15.00'de düzenlenecek olan futbol maçları sonrasında dereceye girenlere kupa ve çeşitli hediyeler vereceğiz."
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da tarım ve hayvancılık konusunda çeşitli sorunların olduğunu ve bu sorunların çözümüne uygulanan projelerin katkı sağlayacağını ifade eden Kurtoğlu, "Aldığımız verilere göre, destekler kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bir Balıkesir etmiyor. Malatya'mıza tarım ve hayvancılıkla ilgili tahmini olarak 25 milyon TL destek gelmesi gerekiyor. Malatya olarak daha yüzde 10'luk bir desteğe ulaşabildik. Eksiklerimiz var. Bu kardeşlik projesinin özellikle Malatya'mızda Doğu ve
Güneydoğu Anadolu'daki sorunların çözümüyle ilgili bu projesinin ilk adım olacağını düşünüyoruz" dedi.
Üreticilere de bir çağrıda bulunan Kurtoğlu, "Malatya'daki süt üreticilerinin Malatya Süt Üreticileri Birliği'ne güvenmelerini istiyoruz. Malatya Süt Üreticileri Birliği olarak sahada süt topluyoruz ve süt hizmeti veriyoruz. Süt üreticilerinin bizi desteklemesi ve elimizde süt gücünün olması gerekiyor ki, üreticinin hem zamanında süt paraları ödensin hem de bakanlığımızın verdiği desteklerden yararlanabilsin. Malatya'daki üreticilerde bir birliktelik olmadığı için sorunları aşamıyoruz. Özelikle bu
sorunları aşabilmek için üreticinin bize sütüyle destek vermesi gerekiyor. Hükümetimiz gerekli destekleri veriyor fakat biz bu destekleri alamıyoruz. Eksikler var ve desteklerin biraz daha verilmesini istiyoruz. Ancak verilen bu destekleri Malatya olarak yeterince alamıyoruz. Özellikle burada üreticilere çok büyük görevler düşüyor. Üreticilerin destekleri alabilmesi için birliklere üye olmaları gerekiyor" diye konuştu.
Kurtoğlu, Malatya'da kaçak sütün çok olduğunu kaydederek, "Malatya'daki sütümüz yeterli ama kayıt dışı sütümüz var. Tahmini Malatya'da 250 ton süt üretimi var. Aylık kayıtlara giren 400 ton süt bulunuyor. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.