SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı ve Karşılaşılan Sorunlar Görüşülecek

0
Güncellendi - 2018-12-19 04:46:35
Kayısı ve Karşılaşılan Sorunlar Görüşülecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Kayısı ve Ürün Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi’nin kuruluş kararını almasının ardından “Kuru Kayısı Üretimi ve Pazarlanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu bir toplantıya ev sahipliği yapılacak.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Prof. Dr. Feridun Merter ve Prof. Dr. Ahmet Harma, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Karlıdağ ile birlikte Vali Aydın Baruş’u ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Karabulut, Vali Baruş’a kayısı konusunda üniversitenin yapacağı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi vererek, “Kuru Kayısı Üretimi ve Pazarlanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu düzenlenecek olan toplantının ayrıntıları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığından üst düzey yöneticilerinde katılacağı toplantıya il milletvekilleri, mesleki kuruluşlar ve mesleki kurumların katılımı sağlanacak. Toplantıda Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kayısı ile ilgili bazı sorun ve sıkıntılara ilişkin çözüm önerileri de masaya yatırılacak, bazı konularda yürüteceği projeler hakkında da bilgilendirme yapılacak.

Bu arada, kayısı konusunda tematik alan çalışması yürütecek olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Senatosu tarafından Kayısı ve Ürün Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi’nin kuruluş kararı da alınmıştı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Rahmi Semiz (6 yıl önce)
    Ne üretirseniz üretin, ne pazarlarsanız pazarlayın yaptığınız her icraat bilime dayanmıyorsa kaybedersiniz. İlimizin geçimini sağlayan ekonomimizin lokomotifi olan kayısımıza sahip çıkan bilimi ile katkı sağlamaya çalışan başta rektörümüz prof.dr. Aysun Bay Karabulut hocama ve kayısı konusunda duayen prof.dr.B.Murat Asma hocama teşekkür ediyorum. Güzel şeylerin başlangıcı olmasını temmeni ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalımühendis (6 yıl önce)
    Kayısı başımızın tacıdır, sahip çıkalım. Cenab-ı Allah bu memlekete böyle bir nimet/cevher vermiş kıymetini bilelim. Çiftçilerimize maddi ve manevi her konuda destek olalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Özhazar (6 yıl önce)
    Öncelikle şu kükürtten dolayı işletmecilere haksız yere yazılan cezalara bir çözüm bulsunlar. Millete haksız yere 18,000 tl ceza yazıyorlar. Kayısıya kükürdü işletmeci arkadaşlar vermiyor çiftçi veriyor bunu herkeste biliyor. Kuru kayısıda izlenebilirliği mevzuattan çıkarsınlar. Yoksa emin olun çoğu işletme kapanacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Şu ana kadar kayısı ile ilgili sayısız toplantı, çalıştay yapıldı. Sonuç elde var sıfır. Neden bu gereksiz toplantılar yapılarak ilgileniyoruz havası veriliyor. Çözüm gayet basit ve herkeste biliyor. Ancak uygulamıyor. Nedeni herhalde tücarların ekmeğine mani olmamak. Kurun her yörede kooperatifleri. Kooperatiflere soğuk hava deposu kurmaları için gerekli desteği verin. Kooperatifler direkt yurtiçi ve yırtdışı satış yapsınlar. Bakın görün o zaman çiftçi nasıl kazanıyor. Ancak bu ülkede her zaman tüccarların borusu öter. Üretici ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynarlar. Fiyatı artırır çiftçi kaysısını pazara yığar sonra fiyatı düşürür, çiftçinin alın terini bedavaya elinden alır. Bu bizim çok bilmiş siyasetçilerde öyle seyreder. Neden çünkü siyasetçilerde tüccar.
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım (6 yıl önce)
    Yapılacak toplantıya bir kaç tane üretici-çiftçi getirin. Tebliğ-bildiri sunan veya diğer resmi sıfatlı görevlilerden daha net, çözüm odaklı fikir sunacaktır. Daha sonra bahsedilen problemleri çözün, olsun bitsin bu iş. Ama resmi klişelerle iş yapılmaya devam ediliyor ve sorun yerinde duruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahipsiz (6 yıl önce)
    Ne kaysıymış maşallah ... adamlar uzaya tohum ekip tarım yapar ya da mesela yakında dünyada yapay kayısı icad edilir daha burda sorunlarının biri bile çözülememiş :))
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (6 yıl önce)
    Kayısının sorunları ve çözümleri konulu 1348 tane toplantı, çalıştay, konferans vs yapıldı. 15422 tane rapor, haber, yayım yapıldı. Tüm bu çalışmaları inşallah 1349. toplantı ile taçlandırarak, tüm sorunları kökünden çözen 15423. raporla sonuçlandıracağımıza adım gibi eminim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Abuzer Yılmaz (6 yıl önce)zeki isimli kullanıcı yorumuna
    Çok zekisin Zeki. 3 aylık üniversite bu kadar sizi niye girmiş. Gerilme zeki.
    0
    0
    Yanıtla
İşlem süresi: 0.197 saniye