SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değilse.."

0
Güncellendi - 2020-12-21 01:47:53
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM’de yaptığı konuşmada 2021 yılı bütçesini sert sözlerle eleştirdi. Konuşmasında “Bir Bütçe İki Türkiye gerçeğini” anlatan CHP’li Ağbaba, “AKP’nin kurduğu çiftlik düzeninde inekler, horozlar yok; beş maaş alan danışmanlar, ballı ihale alan Bakan yardımcıları, eski milletvekilleri ve yalılarda yaşayan pelikanlar var” dedi.

Üniversiteye ‘fuhuş yuvası’ diyen sapıklar var!

CHP’li Veli Ağbaba’nın konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

“Bu bütçe ‘bir bütçe iki Türkiye’ bütçesidir. Birinci Türkiye’de şatafat var, savurganlık var, gösteriş var, israf var, yolsuzluk var, kayırmacılık var, liyakat yok. İkinci Türkiye’de yoksulluk var, işsizlik var, açlık var, günlük 33 TL’ye mahkûm esnaf, günlük 39 TL’ye mahkum işçi var. Birinci Türkiye iktidarı ele geçirenlerin babasının çiftliği gibi yönetiliyor. Bu çiftlikte horozlar, tavuklar, inekler, kuzular yok. Bu çiftlikte eski vekiller var, beş maaş alan Pergoleci var, bankadan maaş alan güreşçi var, eski Bakan var, eski Meclis Başkanı var, vekil oğlu, FETÖ’cü eskileri var. Bu çiftlikte büyükelçiler, aile boyu bakan yardımcısı, milletvekili olan aileler var. Bu çiftlikte milletvekili olamıyorsan saraya danışman oluyorsun. Belediye Başkanı olamıyorsan, Banka Yönetim Kurulu üyesi oluyorsun. Bu çiftlikte eskiden etkili bir politikacı iken, konuşmasın diye Banka Yönetim Kurulu Başkanları yapılanlar var. Bu çiftlikte, politika kurullarına atanıp, salla başı al maaşı olan profesörler, gazeteci dönekleri var. Bu çiftlikte, üniversiteye ‘fuhuş yuvası’ diyen sapıklar var. En büyük kıblesi yeşil dolarlar olan dönme gazeteciler var. Bu çiftlikte, yalılarda parayla öten pelikan kuşları var. Fakir fukaranın alın terinden kesilen vergilerle, çoluk çocuğun rızkı ile bu danışmanlara verilen paralar, yiyenlerin gözüne dizine dursun, zehir zıkkım olsun.”

Maybach’ı Merkel üretiyor, araca bizim fukara hazretleri biniyor!

Bazı verilerle Türkiye ile Almanya ve Fransa’yı karşılaştıran CHP’li Ağbaba, “Size üç ülke göstermek istiyorum: Almanya, Fransa ve Türkiye. Almanya’nın milli geliri 3 trilyon 780 milyar dolar Fransa’nın milli geliri 2 trilyon 550 milyar dolar Türkiye’nin milli geliri 650 milyar dolar. Dünyanın en önemli araç üreticisi Almanya makam aracı sayısı 9 bin Türkiye’de makam aracı sayısı 125 bin. Audi, Mercedes, BMW, Maybach’ı Almanya üretiyor, araca bizim fukara Erdoğan biniyor. Ey Merkel’in makam aracı değeri 650 bin lira, bizim fukaranın makam aracının değeri 5 milyon lira. Merkel alışverişe minibüsle gidiyor. Bizim fakir 3 bin kişiyle Cuma namazına gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Komşusu açken tok yatan bizden değilse Diyanet İşleri Başkanı kimden?

“Şatafat savurganlık her yere yayılmış. Herkese örnek olması gereken Diyanet İşleri Başkanlığı Bodrum’a 100 milyon liralık Külliye yapıyor. Komşusu açken tok yatan bizden değilse bu adam kimden? İmam Saray yapar da iktidar sahipleri durur mu? Ey Allah’tan korkmazlar, yılda sadece 1-2 gün geçirmek için Ahlat’a 200 milyon TL saray yapmak, beş-on gün tatil yapmak için Marmaris’e 500 milyon liraya Saray yapmak, hangi ahlaka sığar? Fakir fukara aç, bizimkinin ayranı yok içmeye, Kıbrıs’a 7 uçakla gider pikniğe. Ankara’da bedeli 750 milyon dolara Ankapark çalışmıyor. Fakirin fukaranın parası sokağa atıldı. Eğer ahlak olsa bu trol, ‘Ankara’nın ergeni’ sokağa çıkamaz. Ama o tivit atıyor, Saray’da ağırlanıyor.”

İktidar yedi başlı ejderhaya küçük esnafı yedirtiyor!

Ağbaba, “OECD ülkelerinde asgari ücretle çalışanların tüm çalışanlara oranı İspanya’da yüzde 1, Slovakya’da yüzde 3 Bulgaristan’da yüzde 9, Portekiz’de yüzde 13, Türkiye’de yüzde 43” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Asgari ücret olmuş olağan ücret. Milliliği yerliliği ağzından düşürmeyen iktidar esnafa nasıl bakıyor? Bu iktidar döneminde en çok büyüyen ve Türkiye’yi adeta ahtapot gibi saran bir zincir market gerçeği var. Üç harfli olan bu zincir marketlerin en büyük destekçisi hiç kuşkusuz AKP. 7 başlı ejderha bu marketler eskiden mahallede vardı, şimdi her sokakta 3-5 tane var. Küçük esnafı yok ediyor. 7 başlı ejderha girdiği yerde bakkalı, kasabı, şarküteriyi, manavı yiyor. Bu zincir marketlerin ismine zincir market terörü diyebiliriz. İktidarımızda bunları da düzenleyeceğiz.

Almanya esnafına 15 bin Euro, Fransa 10 bin Euro, Türkiye ise 3,5 Euro ödedi!

İkinci Türkiye’de esnaf mağdur, çalışan açlığa mahkûm. Bakın iki gün önce esnaf paketi açıkladılar. Ne çıktı? Esnafa günlük 33 TL’yi layık gördüler. Yandaşların 9,5 milyarı vergisini tek seferde silenler, 2 milyon 200 bin esnafa sadece 5 milyarı layık gördü. O da 5 esnaftan 1’ine günlük 33 TL verdi. Günlük 33 TL aylık 1.000 TL ile esnaf ne yapsın. Primini mi ödesin, kirasını mı versin, elektriğini mi ödesin. 9 aydan beri evine ekmek götüremeyen esnaf ne yapsın. Bakın başka ülkeler esnafa ne vermiş. Almanya bir esnafa 15 bin Euro, Fransa bir esnafa 10 bin Euro, Türkiye’de ise esnafa aylık 1000 TL yani günlük 33 TL, 3,5 Euro. ‘Beka beka’ diyorsunuz ya en büyük beka meselesi esnafın ayakta kalmasıdır.” şeklinde konuştu.

Biz, bu halkı, bu cehennemden kurtaracağız!

CHP’li Ağbaba, “İkinci Türkiye’de aylık 899 TL ile geçinen 11 milyon 641 bin kişi var. Aylık 763 TL ile geçinmeye çalışan tam 2.6 milyon dul ve yetim var. Nüfusu 103 ülkeden büyük 10 milyon 287 bin işsizimiz var. Günlük 39 TL ile geçinmeye çalışan tam 2 milyon 164 bin ücretsiz izne çıkarılan var. Sokaktan geçimini sağlayan ve bir kuruş destek vermediğiniz sokak esnafı var. Katar nüfusunun 2 katı 5.8 milyon işsiz gencimiz var. Evini ısıtamayan 15.5 milyon insanımız var. Borç yükü altında ezilen 49 milyon 600 bin insan var. Ambleminiz ampul ya elektriği kesilen 2 milyon 600 bin ev var. Bu düzende; adalet yok, eşitlik yok, utanma yok.” dedi.

Ahlat Sarayı’nı ilaç ve aşı geliştiren kurumlara devredeceğiz

Ağbaba konuşmasının sonunda; “Biz İkinci Türkiye’nin hakkını sizden alacağız. Makam aracı saltanatına son vereceğiz. Sarayları paylaştıracağız. Yazlık Sarayı, Ahlat Sarayı’nı ilaç ve aşı geliştirmek için kurumlara devredeceğiz. Üç beş maaş alan danışman düzenini bitireceğiz. Pelikanların yalılarını dağıtacağız. Bu memleketin fakir fukara çocukları için liyakati esas kılacağız. Biz belki cenneti getiremeyeceğiz ama, bu halkı, bu ülkeyi cehennemden kurtaracağız.” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Ahmet İlbey (3 yıl önce)
    Veli ağbabayı tebrik ediyorum bir ak partili üyesi ve yönetiminden birisi olarak doğruya doğru ama namaz konusunda katılmıyorum şuda bir gerçek ki rahmetli mevlüt aslan Oğlu ve veli ağbaba ikisi de malatyamız işin güzel şeyler yapmak için uğraşıyorlar ama partiniz parti değil keşke bağımsız olsaydınız hiç düşünmeden bütün kalbimle ve çevremle sizin için çalışırdım.
    0
    0
    Yanıtla
  • my (3 yıl önce)
    ülkedeki muhalefet anlayisi kapicilar krali filmini hatirlatmiomu adam bakkalcidan pay alir ondan koparir bundan biriktirir sonunda binayi alir ama parasi guzel diye devam eder isine turkiyede iktidara gelmek kadar kolay bisey yok para olsun yeter o da chp de fazlasiyla var ben anlam veremiyorum insanlar chp mhp iyi partiye sicak bakmiosa bagimsiz bi adama destek verin gitsin:) hani su secim zamani aday adayi olup dalga konusu olan kisiler bile iktidara gelir emin olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Bir parti yönetimi düşünün, dava adamıyım diye kendini gösteren..Bu dava adamı örneğin esnafsa ürününü satmak için bu partinin arkasına sığınan veya bir kaç yandaş kurumdan iş almak için bu partinin arkasına sığınan ve işsiz bir vatandaş düşünün iş ararken tek tek bu insanları dolaşan ve bizi takmıyorlar, bu iş bizde bitmiyor, bizim sözümüz geçmiyor diye cevap alan bir vatandaş. Ama seçim öncesi bir oyunuz çok önemli diye düne kadar kapımızdan ayrılmayan ve seçimden sonra senin bir oyunlamı diye cevap veren bir yönetim..Yani neymiş, Allah buna razı olmaz, bu devran da böyle gitmez...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bozuk saatte günde iki defa doğruyu gösterir. Bak boş işlerke uğraşmasanız aslında iyi mualefet yapabilirsinizin güzel bir örneği...
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak Burak (3 yıl önce)
    Gerçekten çok iyi konuşmuş seviyoruz seni ama chp nin tek sıkıntısı içindeki din düşmanları İslamiyete değer verseydi çok rahat iktidar olur du
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Sayın vekilim söylediklerinizin hepsi doğru tesbitler. Ağzınıza sağlık, yüreğinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (3 yıl önce)
    çok saçmalamış malatyalı olduğuna üzülüyrum bir şeyede doğru veya iyi de o zaman anlarız
    0
    0
    Yanıtla
  • Söylediğinde bi yanlış görmedim. Yanlışları söyleseydin de bizde aydınlanaydık. Sevmiyebilirsin bende sevmem ama doğru doğrudur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğruları üstüne basa basa, eğip bükmeden söylemesi zoruna mı gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (3 yıl önce)
    Söylediklerinin altına imza atarım sayın vekil. Ama bu akp partisi de zamaninda bunları yapacağım diye gelmişti.şimdi noldu zengin hükümeti oldu. Bu ülkenin düzlüğe çıkması için Hz. ÖMER lazım Allah bir daha gonderirmi bilmem ama millet olarak artık siyasete güvenimiz kalmadı. Ha bide asfaltin karın doyurmuyor olduğunu sanırım anladık. ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Salldın ha salladın. 3000 kişi ile cuma namazına gidiyormuş, yahu gittiği caminin içi en fazla 800 kişi alıyor. Bu kadarına da pes yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • 3000 değilsede 800 de değil. Hepsi namaza durmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeş bu kadar da cahil olma.3 bin kişinin hepsi namaza durmuyor.bu kadar da kafan basmıyormu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    tolga sende chp lisin galiba sen çok biliyorsun chp 'nin yaptıklarını çabuk unutuyorsunuz galiba yada yasin ufak bi geçmişe bakta nerelere geldiğini gör vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    CHP 1950 den bu yana toplam kaç yıl iktidar oldu. Sen inceledin mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Doğruya doğru denmeli. Adam çok doğru konuşmuş. Halkından bu kadar kopmuş ve bihaber bir iktiadar var ne yazık ki. Halk yoksulluktan inim inim inlerken yöneticilerde ki bu şatafat bu makam arabaları neden?
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (3 yıl önce)
    Helal olsun sana bir MHP li olarak taktir ediyorum helal olsun helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolgahan (3 yıl önce)
    Sayın Veli Ağbaba çok doğru konuşmuş. Esnaf bitmiş durumda. Ihaleleri yandaşlarına veriyorlar. Kulun bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Bunlar mahşer günü nasıl hesap verecekler. Gerçi AKP'liler ahiretlerini fani dünya ya değişen insanlar. Bunlar hiç ölmeyeceklerini zannediyorlar.
    0
    0
    Yanıtla