SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komutanlardan 2. Ordu ve 7. Üsse Ziyaret

0
Güncellendi - 2018-04-02 22:17:16
Komutanlardan 2. Ordu ve 7. Üsse Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve iki kuvvet komutanı Malatya’da 2. Ordu Komutanlığı Karargahı ile 7. Ana Jet Üssü’nü ziyaret ettiler.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 31 Mart Cumartesi günü Elazığ ve Tunceli illerindeki askeri birliklere yönelik yaptığı inceleme ve denetimlerinin ardından Malatya’ya geldi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile birlikte, 2’nci Ordu Komutanlığı ve 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı (Malatya)’nda inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur.” denildi.

Genelkurmay tarafından “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Elazığ, Tunceli ve Malatya’daki Birlikleri İnceleme ve Denetlemeleri” başlığı adı altından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte; 31 Mart 2018 tarihinde Elazığ, Tunceli ve Malatya bölgelerindeki birlik ve karargâhlarda inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur.

Bu kapsamda Orgeneral Akar, bölgedeki birlik komutanları ile bir araya gelerek devam etmekte olan terörle mücadele harekâtı ve diğer faaliyetler hakkında bilgi almış ve direktiflerini vermiştir. Orgeneral Akar denetlemeler esnasında;

- Bölgede etkin şekilde yürütülen operasyonlar neticesinde son dönemde bölücü terör örgütüne ağır kayıplar verdirildiğini,

- Ülkemizin ve milletimizin huzur ve güvenliğine tehdit oluşturan hain bölücü terör örgütü yapılanmasının yok edilmesi için operasyonlara yaz-kış, gece-gündüz demeden aralıksız devam edileceğini,

- Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin; jandarmamız, polisimiz ve güvenlik korucularımızla birlikte omuz omuza, büyük bir özveriyle terörle mücadeleyi sürdürdüğünü,

- Terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğini, şehit ve gazilerimizin tek damla kanının dahi yerde kalmayacağını, geride bıraktıkları aile fertlerinin ve yakınlarının da gözyaşlarının hesabının sorulmakta olduğunu ifade etmiştir.”

Orgeneral Akar’ın, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’den brifing aldığı öğrenildi.

Orgeneral Akar’ın, sınır ötesi harekatta görev alan 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'na yaptığı ziyarette ise üs komutanı Albay Hasan Hüseyin Kambur’dan da brifing aldığı bildirildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • mehmet (6 yıl önce)
    rabbim korusun gazanız mübarek olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (6 yıl önce)
    Rabbim her zaman yardımcınız olsun dualarımız sizinle
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Karacan (6 yıl önce)
    Allah yar ve yardımcıları olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    2.Ordu Komutanlığı'nın Malatya'da olması benim için Malatya'm bir gurur kaynağı...
    0
    0
    Yanıtla