SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taş Ocağına Tepki Gösteren Köylü Yol Kapattı

0
Güncellendi - 2021-05-29 02:07:45
Taş Ocağına Tepki Gösteren Köylü Yol Kapattı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesine bağlı Karagöz Mahallesi’nde (köyünde) vatandaşlar mahallede bulunan taş ocağının kapatılması için yol kapatıp eylem yaptı. Mahalleliler, jandarmanın uzun uğraşları sonucu eylemi sonlandırıp yolu açtılar.

Karagöz Mahallesi’nde bulunan taş ocağı, ekinler ile çevreye verdiği zarardan dolayı mahalle sakinlerini bıktırdı. Taş ocağına giden yolu kapatıp kamyon ve araçların geçişine izin vermeyerek eylem yapan mahalle sakinleri, ocağın faaliyetlerini sonlandırmasını istedi. Taş ocağı dolayısıyla ekili ürünlerinin zarar gördüğünü, hayvanlarını dağda otlatamadıklarını ileri süren mahalle sakinleri, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini dile getirdi. Mahalle sakinlerinden Ahmet Kandemir, “Biz artık dışarı çıkamıyoruz, hayvanlarımızı dışarı çıkaramıyoruz, ekinlerimiz hep zarar gördü. Burada resmen katliam yapılıyor. Çok sıkıntıdayız. Yetkililer bize yardım etsin artık. Usandık” dedi.

Bir başka mahalle sakini de, “Biz çok mağduruz. Bu taş ocağını istemiyoruz. Biz gariban insanlarız. Burada ekinimiz var hayvancılık yapıyoruz. Bu taş ocağı her şeyimize zarar verdi. Bize yardım etsinler artık” şeklinde konuştu.

Mahallelilerin eylem yaptığı bölgeye gelen jandarma ekipleri, vatandaşlardan eylemi sonlandırmalarını ve yolu açmalarını istedi. Jandarma ekiplerinin uzun uğraşları sonucu mahalle sakinleri eylemi sonlandırarak yolu açtı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • erol (2 yıl önce)
    Seçimde iki vatan, millet, ikide Allah, Kitap kelamı oy vermenize yetiyor. Rahmetli özalı 2 dönem zor desteklediniz.4 dönemdir Akp yi sorgulamadan desteklerseniz sonu bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (2 yıl önce)
    Taş ocağı, coğrafi işaret belgeli banazı karası üzümünün yetiştiği tescilli sınırları içerisinde yer almaktadır. Ve buradaki üzüm bağlarına ciddi zarar vermektedir. Bölge halkı, tarım ve muhtarlıklar yetkili mercilere başvurarak bu tescilli ürünün korunması yönünde taş ocağının ruhsat iptalini sağlayabilirler bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Mutlu (2 yıl önce)
    Allah'tan korkmaz , kuldan utanmaz adamlardan memlekete bir hayır gelmez. Doğaymış, insan sevgisiymiş hikaye ! Hiç biri samimi değil! Beydağını öyle tahrip ettiler ki şehirden görünmüyor ama gidip görenler bilir yarın birgün şiddetli bir yağmur yağsa şehri sel alır götürür. O zaman da herkes birbirini suçlar. Suçlu aramaya gerek yok. Bugünün yetkilileri ve onlara destek veren herkes bunun vebaline ortaktır. Bu taş ocağından dolayı kaç can gitti. İnsanlar, bağlar, bahçeler, otlaklar, hayvanlar zarar gördü, kimin umurunda! Ateş düştüğü yeri yakıyor. Her yere başvuruldu, maalesef verilen sözler tutulmadı. Biliyor musunuz Hz. Adem'e ilk inen ayet şöyle diyor: Kendin için istediğini başkası için de iste, kendin için istemediğini başkası için de isteme! Acaba adalet bundan başka bir şey midir ki? Allah bu musibetten sorumlu olanları kendi bildiği gibi cezalandırsın. Başka da söyleyecek bir söz bulamıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Bu sitede Beydağı ile ilgili bir haber geçse ucundan köşesinden tutup bu taş ocağının o bölgeye verdiği zararı her fırsatta dile getirdim.... Bir Malatyalı olarak, bir doğa sever olarak, bir Beydağı aşığı olarak bu çevre katliamı benim içimi sızlatıyor.... Demekki bunlara onay veren bunları görmezden gelenlerin içini sızlatmıyor.... Her fırsatta Malatya biz gözbebeğimiz diyenler hadi buyurun gelin buraları bir görün eğer içiniz sızlamıyorsa bize bundan sonra demeyin Malatya bizim gözbebeğimiz... Keşke o bölgenin yemyeşil halini ve şuanki halini buradan paylaşabilsem bir çok Malatyalı bana hak verecektir.... Sayın Valim lütfen bu işletmeyi durdurun, çevreye vermiş olduğu zarar artı TOKİ yolundaki bu taş ocağından gelen kamyonların ağır tonajlı rampa aşağı inmeleri büyük bir tehlike... daha önceden bu yolda bir kaç üzücü kamyon kazaları hadisesi de yaşandı... Şehrin uygun yerlerinde bir sürü ıssız dağ tepe var yani bu işletmeler neden buralara kurulmazda gelip gider Beydağımızın tam orta yerine kurulur akıl alır gibi değil... Bir Bursa Uludağ, Bir Erzurum Palandöken gibi yarın buralara tesis yapılırsa bu delik deşik edilen yer ne kadar çirkin gözükecek yani bunları hiç mi bir idareci düşünemiyor...böylemi şehir plancılığı yapılıyor... Sayın Valim, Sayın Bld. Bşk.nım lütfen bu işletmeyi durdurun. Not: Kesinlikle bu bölgede ne bir arazim nede bana menfaat sağlayacak bir yerim var...Sadece ve sadece Malatya aşığı Beydağı sevdalısı biriyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)Malatyasporlu isimli kullanıcı yorumuna
    Civar yerler zaten talan edilmiş, 1-Toki Yavuz Selim Mah. 2 nci etap kocamannnn dev bir çukur. (Kireç ocağı-Kapatıldı) 2-Toki Karagöz Konutları ve Basın Sitesi arkası kocamannnn çukur. (Kireç ocağı-Kapatıldı) 3-Karagöz Mah. (Köyü) burdada kocamannn devasa bir oyma delme işlemi yani güzelim Beydağı'nın kalbini delik deşik ediyorlar. (Taş ocağı-Son sürat devam).
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabiatin doğasını bozma (2 yıl önce)
    Taş ocakları yerleşim yerlerinden uzak ,ağaç olmayan alanlarda doğaya zarar vermeden yapılsa iyi olur ama o zaman maliyet artar bu durum birilerinin işine gelirmi elbette gelmez o alanda taş ocakları işletilmesi o bölgedeki hayvancılığı.uzum bağlarını ve arıcılığı olumsuz etkiler elinizi köylerimizin güzel dogasindan lütfen çekiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    Nerede gariban halk varsa onun üzerine biniyorlar.Destek versen hemen terörist ilan ediliyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Köyde yaşayan vatandaşlarımızın sesini ve sorunlarını yetkililer duymalı. Köylerin desteklendiği şu günlerde yanlarında olmalıyız. Sayın CHP ve Ak Parti milletvekillerinin bu duruma karşılıksız kalmamaları gerekir. Köyde zaten insan kalmadı çoğu illere göç etti, bari kalanların destekçisi olalım. Söz konusu taş ocağının verdiği rahatsızlık nedeniyle ruhsatının iptal edilmesi gerekir. Bu konuda köy muhtarı ve bir kaç kişi Sayın Valilik kurumu ile görüşme yapması tavsiye olunur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Evet bu taş ocağının bir an önce kapanması lazım ağır tonajli araçlar çok büyük riskler oluşturacak şekilde burdan gidip geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Köylerimizi yaşanır hale getirmemiz gerekirken, insanları hayatından bezdirip köylerinden ediyoruz. Sanki yerleşim yerine uzak yerler yokmuş gibi taşocağı gibi çevreye büyük zararı olan işletmeleri köylerin yanıbaşına açıyoruz. Şu insanların haline bak!! Devlet vatandaşının yanında olmalı. Ancak devlet asker ve polisi ile müteahhitin, işadamının yanında oluyor.
    %100
    %0
    Yanıtla