SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kraliçenin Eşi, Türk Katliamı Yapan Yunanlının Oğluydu

0
Güncellendi - 2021-04-10 04:32:01
Kraliçenin Eşi, Türk Katliamı Yapan Yunanlının Oğluydu
A- A+ PAYLAŞ

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in Windsor Kalesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi.

Prens Philip, 16 Şubat'ta Kral 7. Edward Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Rahatsızlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgisinin bulunmadığı açıklanan Prens Philip'in birkaç gün hastanede kalacağı ve enfeksiyon tedavisi göreceği bilgisi paylaşılmıştı.

Prens Philip, kalp ameliyatının ardından taburcu edilmiş, ancak bir süre sonra yeniden Kral 7. Edward Hastanesine götürülmüş ve 28 gün süren tedavisinin ardından 16 Mart'ta tedavisi tamamlanmıştı.

Prens Philip'in hayatı

10 Haziran 1921'de dünya gelen Philip'e doğumunda Danimarka ve Yunanistan Prensi unvanı verildi.

Yunanistan'da doğmasına rağmen ihtilal sonrası ailesiyle daha bebek yaşlarındayken sürgün edildi.

Fransa, Almanya ve İngiltere'deki eğitimlerinin ardından 1939'da 18 yaşındayken İngiliz Kraliyet Donanmasına katıldı.

Philip, şimdi Kraliçe olan Prenses Elizabeth ile 1934'te tanıştı. 2. Dünya Savaşı sırasında Akdeniz ve Pasifik filolarında gören alan Philip'in, savaşın ardından Prenses Elizabeth ile evlenmesine izin verildi.

1947'deki nişan töreni öncesi Danimarka ve Yunanistan Prensi unvanından feragat eden Philip, İngiliz vatandaşı oldu, anne ve büyükbabasının soyadı olan Mountbatten'i aldı. İkili, 20 Kasım 1947'de evlendi.

Düğünden hemen önce kendisine Kral 6. George tarafından, Edinburgh Dükü, Merioneth Kontu ve Greenwich Baronu unvanları verildi. Elizabeth 1952'de Kraliçe olurken, Philip de komutan rütbesine ulaştığı ordudan ayrılarak 1957'de İngiliz Prensi unvanını aldı.

Çiftin, Charles, Anne, Andrew ve Edward adları verilen 4 çocuğu oldu. Kraliçe Elizabeth'i tahttaki yaklaşık 69 yıllık görevi sırasında yalnız bırakmayan Prens Philip, Kraliçe nereye giderse orada bulundu.

Gelenekçiliği dolaysıyla Avrupa'da kraliyet ailelerinin rolünün sorgulanmasını anlamada zorlanan Prens Philip, çoğu İngiliz için Kraliyet ailesinin sorgusuz sualsiz saygı gördüğü çağlardan kalma bir figür oldu.

ANADOLU'NUN İŞGALİNDE KATLİAM YAPAN YUNAN PRENSİNİN OĞLUYDU

Hayatını kaybeden Prens Philip, Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu'yu işgal ederek çocuk, kadın, yaşlı demeden katliam yapan Yunan Ordusu'nu yöneten Yunan Prensi Andrea'nın oğlu.

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi olan Prens Philip'in Yunanlı ailesinin kimliği ve Anadolu'daki Türk katliamı ile ilgili  'Şeytan Taburu' yazısını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız:

ŞEYTAN TABURU

malatyahaber.com- sozcu.com.tr- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • çakırrr (3 yıl önce)
    aynı babası
    0
    0
    Yanıtla
  • Arguvanli (3 yıl önce)
    Cehennemde ateşi bol olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Canı cehenneme.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet KARADAŞ (3 yıl önce)
    Fotoğraftaki surata bak sülalenin ne insancıl ne vicdanlı ne merhametli olduğunu düşün.İnanın dünya üzerinde mazlumlara yapılan tüm eziyetlerin çoğunun altını eşin mutlaka bir parça İngiliz çıkar.
    0
    0
    Yanıtla