SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Küresel Isınma ve İklim Değişikliği Konulu Konferans

Küresel Isınma ve İklim Değişikliği Konulu Konferans
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Küresel Isınma ve İklim Değişikliğinin Türkiye’ye Olası Etkileri başlığı altında bir konferans düzenlendi. Türkiye coğrafyasının önemli isimleri arasında gösterilen hemşerimiz Prof. Dr. İbrahim Atalay’ın anlatımıyla gerçekleştirilecek konferans 16 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 10.0’da üniversitenin Battalgazi yerleşkesindeki konferans salonunda başlayacak. 

Üniversitenin web sitesinde yapılan duyuruda etkinlikte, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin çevresel, tarımsal ve toplumsal boyutlarının değerlendirileceği belirtilip, programa tüm akademik personel, öğrenciler ve çevre konularına ilgi duyan tüm katılımcıların davetli olduğu bildirildi. 

Etkinlik Üniversite ve Ziraat Fakültesinin yanı sıra Fırat Kalkınma Ajansı ve Malatya Ticaret Borsasıyla koordinasyonunda gerçekleştirilecek. 

Prof. Dr. İbrahim Atalay Kimdir?

Prof. Dr. İbrahim Atalay, 1947 yılında eski Yeşilyurt ilçesinin merkezi Çırmıhtı’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Enstitüsü'nden mezun oldu ve aynı zamanda lisans eğitimine devam ederek İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden de Toprak İlmi ve Ekoloji sertifikası aldı. 1970-1975 yılları arasında Orman Bakanlığı'nda jeomorfolog ve başuzman olarak çalıştı. 1975 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'ne atandı ve 1978 yılında doçent unvanını aldı.

1981 yılında ise Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü'ne katılarak 1988 yılına kadar akademik kariyerine Ege Üniversitesinde devam etti. 

1988 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Bölümü'ne profesör olarak atanmış ve burada öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı görevini sürdürmüştür. Son olarak 2014 yılında ise Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanlığına atanmış, 2018 yılında emekli olmuştur.

Meslek yaşamı boyunca eğitim öğretime katkıda bulunmanın yanı sıra çok sayıda kitap yazmış, bilimsel toplantılara katılmış ve konferanslar vermiştir. Bugüne kadar, 20 araştırma kitabı, 32 ders kitabı, 18 kitap editörlüğü, 15 kitap bölümü ve 4 atlas olmak üzere yayınlanmış toplam 89 kitabı, yüzlerce makale ve bildirisi bulunmaktadır.  

Prof. Dr. Atalay, Türk Coğrafyasını uluslararası platforma taşıma ve tanınırlık açısından önemli çalışmalarda bulunmuştur. Örneğin, 2003 yılında Bükreş Üniversitesi tarafından kendisine, bilimde en yüksek akademik kariyer olan Professoris Honoris Causa (h.c.) unvanı verilmiştir. 2006 yılında ise Amerika Birleşik Devletleri Bibliyografya Enstitüsü tarafından coğrafya ve ekoloji alanında 21. Yüzyılın En Büyük 500 Dâhisi arasına seçilmiş ve kendisine Türkiye için altın madalya sunulmuştur. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız