SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lisanslı Depo İnşaatına Başlandı

0
Güncellendi - 2019-09-12 06:44:20
Lisanslı Depo İnşaatına Başlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası tarafından ihalesi sonuçlandırıldıktan sonra geçtiğimiz hafta protokolu yapılan Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk projesinin inşaatına başlandı. Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 30 dönümlük alana inşa edilecek olan Lisanslı Depo inşaatının Mart ayına kadar bitirilmesi planlanıyor.

Özcan: Gelecek sezona yetiştirilmesi hedefleniyor

Yasal mevzuat çalışmaları 2012 yılında dönemin AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün girişimleriyle tamamlanan Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Projesi için geçtiğimiz hafta yapılan ihale süreci sonlandırıldı. 8 firmanın katıldığı ihalede, en düşük teklifi veren Abdulvahap Yılmaz ile sözleşme imzalanarak, deponun yapım işine başlandı.

Göreve geldiği günden bu yana Lisanslı Depoculuk projesinin hayata geçmesi için gayret gösteren Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Kuru Kayısı Lisanslı Deponun, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 dönümlük alanda 154 ada 20 numaralı parsel üzerinde inşa edileceğini belirterek “Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Projesi’nin 2 Mart 2020 tarihinde geçici kabule hazır hale getirilmesi planlanıyor. Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk projesini gelecek yılki kayısı sezonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Proje kapsamında neler yapılacak?

Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Projesi ihalesi belgelerine göre, ihale kapsamında soğuk hava deposu, soğutma sistemi, havalandırma tesisatı, çevre düzenleme işi, altyapı düzenlemesi, topraklama ve paratoner sistemi, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, yangın uyarı ve önleme tesisatı yapılacak.

Yüklenici firma inşaat çalışmalarına başlamadan önce, zemin etüdleri, sismik araştırma, jeolojik- jeoteknik raporlar hazırlayacak, bur raporlar sonucunda çıkabilecek zemin iyileştirme ihtiyacı için iyileştirme uygulamaları (mini kazık, fore kazık, çakma kazık, enjeksiyon granüler malzeme ile komplikasyon vb.) yürütülecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Muhittin (4 yıl önce)
    Ne stogu kardesim bu mali isteyen tmo ya satabilecek devlet stokculugun onune geciyor. Sen olayi iyi anlamamissin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MİRAÇ (5 yıl önce)
    YÜKLENİCİ FİRMA ADI YAZMIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (5 yıl önce)
    Kayısı çiftcisinin depo ihtiyacı yoktur. Her üreticinin en az 7-8 ton kaysısını saklamak için uygun bir yeri mevcuttur. Stokcu vurguncunun ise stoklarını saklayip bekletecek buyük depoya ihtiyacı var. Vurgun malinı Depoya teslim ederken laboratuvarda tahlili de yapılırsa işi kolaylaşır stokcunun. Hasat sonrası kayısı fiyatı yerlerde süründürülerek, çiftçi tabir i caizse "tokatlanirken" kılını kipirdatmayanlar ,stokcunun derdine deva olsun diye depolar yapmaya başladilar. Halka hizmet Hakka hizmettir unutuldu da : " STOKCUYA HİZMET HAKKA HİZMETTİR" Mİ OLDU? Ne dersiniz? Devam edin bakalım. Nereye kadar... Ha bu arada : Findıkta stokculuk yapılamıyor. Sebebi finđığın "taban fiyatı" belli de ondan. Bilmem taban fiyatın önemini anlatabildim mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fındıkta da durum içler acısı aslında. Fındık üretici kardeşlerimize Ferrero desen yeterli açıklamayı yaparlar. Yani bizim ülkede tarımı bitirmek için elinden geleni yapıyorlar. Şimdi denilecek ki, kardeşim o kadar şey yapılıyor. İnsan utanır. Bunlar fayda sağlayacak hepimize. Laf açılmışken diyelim o halde. Bir vagon onarım fabrikası vardı, hani Kızılay'a verilen. Noldu o iş? Hani istihdam sağlanacaktı. Sözde hemen 1 sene içerisinde faaliyete geçiyordu. Bakalım nolacak sonumuz...
    0
    0
    Yanıtla