SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Lisanslı Depoculuk Daha da Büyük Hızla Gelişecek"

0
Güncellendi - 2017-08-12 03:08:26
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, lisanslı depolarda depolanan tarım ürünlerini temsil eden elektronik ürün senetlerinin (ELÜS) işlem göreceği Ürün İhtisas Borsası’na ilişkin hususları düzenleyen Ürün İhtisas Borsası'nın Kuruluş, Faaliyet, İşleyiş ve Denetim Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in 10/08/2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.’nin kuruluşuna 6 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile izin verildiğini kaydeden Tüfenkci, yürürlüğe konulan Yönetmelikle Ürün İhtisas Borsasının kuruluş, faaliyete geçme ve işleyiş süreçlerinin düzenlendiğini belirtti.

Bakan Tüfenkci; “Türkiye Ürün İhtisas Borsası elektronik ürün senetlerinin işlem göreceği, uluslararası düzeyde faaliyet gösterecek bir borsa olacaktır. Merkezi Ankara’da olmak üzere 100 milyon TL sermaye ile kurulan Türkiye Ürün İhtisas Borsası için ülkemizin tarım ürünleri piyasalarının ve sermaye piyasalarının önde gelen kurum ve kuruluşları ile bankaları güçlerini birleştirmiştir.” dedi.

Ürün İhtisas Borsası'nın kurulmasının, ülkenin tarım ürünleri piyasası için devrim niteliğinde bir gelişme olduğunu ifade eden Tüfenkci; “Ürün İhtisas Borsası'nın faaliyete geçmesiyle birlikte elektronik ürün senetlerinin alım ve satımı tamamen elektronik ortamda hızlı ve güvenilir biçimde tek bir platformda yapılacaktır. Çok sayıda alıcı ve satıcının bulunduğu gelişmiş bir tarım ürünleri piyasası oluşacak ve tarımsal piyasalar ile finansal piyasaların entegre olması sağlanacaktır. Tarım ürünleri piyasamızın daha da geliştirilmesi ve derinleştirilmesiyle birlikte ülkemiz tarım ürünleri ticaretinin merkezi haline gelecek ve tarım ürünleri piyasasında dünyanın lider ülkelerinden biri olacaktır.” şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci ayrıca; Ürün İhtisas Borsası'nın faaliyete geçmesiyle birlikte üreticiler, tacirler, sanayiciler ve bu kişilerin yanı sıra bu piyasada işlem yapmak isteyen herkesin, zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın bu borsada elektronik ürün senedi alım satımı yapabileceğini ve elektronik ürün senetlerinin, altın, döviz, hisse senedi gibi bir yatırım aracı olarak kullanılabileceğini kaydetti.

Malatya'nın da gündemde olan lisanslı depoculuk sisteminin geldiği aşama ile ilgili de bilgiler veren Tüfenkci; “Lisanslı depoculuk sistemi ülkemizde hızla gelişiyor ve yaygınlaşıyor. Bu güne kadar toplam 91 adet şirkete Bakanlığımızca lisanslı depo işletmesi kuruluş izni verildi ve kuruluş izni alan şirketlerden 32 adedine de lisans vererek faaliyete geçirdik. Gelinen aşamada lisanslı depo kapasitemiz 1.363.300 tona ulaştı. Son bir yılda şirket sayısında ve depo kapasitesinde %100’ün üzerinde artış sağladık. İnşallah Ürün İhtisas Borsasının da faaliyete geçmesiyle lisanslı depoculuk sistemi daha da büyük bir hızla gelişecektir.” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ankara44 (7 yıl önce)
    IYI UYKULAR MALATYA
    0
    0
    Yanıtla
  • nusret (7 yıl önce)
    Yol acin yol malatya tikanmis sehri acin yazik gunah paralari bis yere bitirdiniz fahrikayahan gibi olmasin heryer
    0
    0
    Yanıtla
  • komik insan (7 yıl önce)
    bi lisanslı depoculuğumuz eksikti oda olsun bakalım PADİŞAHIM ÇOK YAŞŞA...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Sayın bakanımız; para etmeyen ürünü nasıl depolardan depola. Bakın son 20 günde bile uyanık esnaf kayısı fiyatını düşürdü çünkü üreticinin çoğu işçi parası, malum gelen bayram ve okulların açılması sebebiyle ürün satmaya mecbur ve kayısı ihratcilari her yıl oldu gibi bu yılda bu fırsatı çok iyi kullanıyor. Sizler siyasiler olarak önce bu rantcilara dur demelisiniz. Hala anlamış değilim kayısıda çalışan işçilerin ücretini belirleyen zihniyet neden bu işçilere emeğinin karşılığını verecek kayisiya bir taban ücret belirleyemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Malatyada ne zaman hayata geçecek sayın bakanım. Vagon onarım fabrikasında çalışma ne zaman başlayacak.
    0
    0
    Yanıtla