SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mağarada Yaşam 'Demir Dünya'yı Akçadağ'a Getirdi

Mağarada Yaşam 'Demir Dünya'yı Akçadağ'a Getirdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki 250 yıllık mağara evde sıra dışı yaşamını sürdüren 77 yaşındaki Şükrü Kurt, Güney Koreli belgeselcilerin dikkatini çekti.

Güney Kore Televizyon kanallarından Channel A, Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Küçükkürne Mahallesi’nde mağarada yaşam süren 77 yaşındaki Şükrü Kurt’un hayatını konu alan belgesel çekimleri gerçekleştirdi.

Yaklaşık 250 yıl önce inşa edilen, bin 750 metre rakımda yer alan ve halk arasında "korku mağarası" olarak bilinen mağara evlerde zaman zaman yaşamını sürdüren Kurt’un hayatı, bölgeye gelen ‘Demir dünya’ belgesel ekibinin ilgisini çekti.

Belgeselde, üç evlilik yapan Şükrü Kurt’un 19 çocuk ve 48 torun sahibi olduğu, çocuklarından birinin ise hayatını kaybettiği bilgisi yer aldı. Mağara evleri dedesinden miras kalan Coşkun Kurt, rahatsızlığı nedeniyle sürekli mağaralarda kalamasa da haftanın bazı günlerini burada geçiriyor.

"Korku Mağarası turizme kazandırılabilir"
Bölgede turist rehberliği yapan Kemal Kurt ise daha önce İhlas Haber Ajansı'na verdiği bilgilerde mağaranın karstik yapıya sahip olduğunu ve derinliğinin yaklaşık 80 metre olduğunu belirtmişti. Zorlu bir coğrafyada yer alan mağaraya 3 kilometrelik yürüyüşle ulaşıldığını kaydeden Kurt, "Mağaranın dar bir girişinden sonra iki büyük galerisi bulunuyor. İçeride kurt, tilki, kirpi, yarasa ve dağ keçisi gibi yaban hayvanlarına rastlanabiliyor. Bu nedenle bölge halkı buraya girmekten çekiniyor. Ancak gerekli çalışmalar yapılırsa, bu alan doğa ve kültür turizmi açısından önemli bir destinasyon haline gelebilir" ifadelerine yer verdi.

Channel A’nın belgeselinin, Şükrü Kurt’un sıra dışı yaşamı ve Anadolu’nun gizemli doğa mirasını uluslararası izleyicilere tanıtması bekleniyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız