SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Bir Tarım Şehri"

0
Güncellendi - 2017-04-13 18:23:42
A- A+ PAYLAŞ

12- 16 Nisan günleri arasındaki 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı;  düzenlenen törenle açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından Mişmişpark fuar alanında düzenlenen açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Ürdün Büyükelçisi Amjad Odeh Amara Adaıleh, Lübnan Büyükelçisi Mansour Abdullah, Sudan Büyükelçisi Osman Eldirdieri Ebulmubarek Ali, Endonezya Büyükelçiliği Müsteşarı Almsyah Almsyah, Kosova Büyükelçisi Avni Suphi, Kosova İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina, Makedonya Büyükelçisi Dr. Zvonko Mucunski, Filistin Elçilik Müsteşarı Hana Abduramadan, Karadağ Büyükelçisi Baranko Miliç, Tayvan Ekonomi Müsteşarı Han Ching Fan, Ukrayna Ekonomi Müsteşarı İgor Varaksin ile Moritanya İslam Cumhuriyeti Büyükelçi müsteşarı Dhehbi Dhehbi; İlçe Belediye Başkanları, İl Müftüsü Ümit Çimen, meclis üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılıç ile TÜDKİYEB (Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkezi Birliği) Genel Başkanı Nihat Çelik yaptıkları konuşmalarda; 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarının Malatya ve bölgesine hayırlı olması temennisinde bulunarak, kendilerini bir araya getiren, tarımdaki gelişmeleri ilimiz üreticisine tanıtan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başta olmak üzere emeği geçenlere şükranlarını sunduklarını söylediler. Tüm üreticilerin bu fuarı ziyaret etmelerini beklediklerini Kılıç ve Çelik, bu fuarların üreticiler için çok önem arz ettiğine inandıklarını dile getirdiler.

Çakır: İlimizin geleceği ve ekonomik gelişmişliğini artırmak için tarım fuarına önem veriyoruz

Malatya Büyükşehir belediyesi olarak yıl içerisinde çok sayıda fuar düzenlediklerini ve bunlar arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarına ayrı bir önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya bir tarım şehri. Tarım fuarının önemi de buradan çıkıyor. Malatya deyince akla tarım geliyor, kayısı geliyor. Biz sanayimizi hızlı bir şekilde geliştirirken, kayısı ve tarımı da korumamız, ileriye taşımamız gerekiyor. Bu yıl 11’ncisini düzenlemiş olduğumuz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarımız her geçen gün daha da güçleniyor. Düzenlemiş olduğumuz fuarlarla Malatya’nın bir fuarlar şehri olması için çalışıyoruz. Tarım bizim için çok önemli, ilimizin geleceği ve ekonomik gelişmişliğini artırmak için tarım fuarına önem veriyoruz. Fuarımıza destek veren başta sayın valimiz olmak üzere bütün oda ve birlik başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Tarımın, hayvancılığın gelişmesi yeni teknolojik gelişmeler ile buluşması ürün kalitesinin artırılması bakımından fuarımız üreticilerimiz için çok önemli. İlimiz ekonomisi, sanayisi ve ticareti her geçen gün daha da gelişmektedir. Bu gelişmelerin fuarlarla desteklenmesi gerekmektedir. Birçok fuarımızı uluslararası boyuta taşıyoruz. 5-12 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’nin üçüncü büyük fuarı olan Kitap ve Kültür Fuarını düzenleyeceğiz. Bu fuarımızda hem ziyaretçi açısından hem de katılan firmalar ve yazarlar bakımından Malatya için ayrı bir önem arz etmektedir.

Bu vesileyle ülkemizin birçok şehrinden fuarımıza katılan çiftçilerimize ve odalarımıza Malatya’mıza hoş geldiniz diyorum. Fuarımızın verimli geçmesini diliyorum. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Lübnan Büyükelçisi Abdullah: Malatya insanı toprağı gibi cömert

Tarım Fuarına katılan Büyükelçiler adına bir konuşma yapan Lübnan Büyükelçisi Mansour Abdullah, “Malatya’da bulunmaktan ve gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Malatya’da bazı ziyaretlerde bulunduk gerçekten çok güzel bir ülkeniz var. Güzel yatırımlar yapılmış. Allah bu ülkeyi korusun. Türkiye tarihi ve kibar insanları ile çok güzel bir ülke. Ülkelerimizin karşılıklı olarak birbirini tanıması gerekiyor. Kendi ülkemizde Türkiye’nin refahından ve yatırımlarından bahsettiğimiz zaman büyük bir mutluluk duyuyoruz. Malatya insanı Malatya toprağı gibi cömert, meyveleri gibi tatlı insanlar. Bütün dünyanın barış ve huzur bulması için dua ediyoruz” dedi.

Toprak: Tarım sektörü önemli bir sektör

İnsanların yaşaması için tarım sektörünün çok önemli olduğunu belirten Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, “Tarım adına düzenlenen bu fuarın sektöre önemli bir katkısı olduğuna inanıyorum. Malatya’ya baktığımızda Malatya’nın tarım kenti, hayvancılık kenti, sanayi kenti, kültür kenti, sanat ve sağlık kenti olma noktasında ilerlediğini görüyoruz. Hükümetimizin bu alanda çok büyük katkılarıyla Malatya iyi bir üretim noktasına gelmiş bulunuyor. Yazıhan ovasında 120 bin hektarlık alanda ilk defa sulu tarım yapılacak. Ülkemiz tüm zenginlikleri ile birlikte tarımsal noktada önemli zenginlikleri bulunmakta. Biz istiyoruz ki hem ülkemiz kazansın hem de şehirlerimiz kazansın. Bu fuarların dostluk ve barışın gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarımızın düzenlenmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve katkı sağlayan bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Tüfenkci: Fuarlar üreticimizi son teknolojik gelişmeler ile tanıştırıyor

Son olarak konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Fuarlar üreticimizi son teknolojik gelişmeler ile tanıştıran, aynı zamanda tarım teknolojisi üreten firmalarımızın ürünlerini tanıtmaları açısından son derece önemli. Düzenlenen fuarların başarılı olması için geniş kesimlerle buluşması gerekmektedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun Tarım teknolojilerinin tanıtılması noktasında en büyük fuarlardan birinin Malatya’da yapılması çok önemli. Türkiye için tarım stratejik sektörlerden biri. Biz tarıma Hükümet olarak her türlü desteği vermekten çekinmiyoruz. Biz bir yandan sanayileşmeye çalışırken bir yandan da son teknolojilerle tarım yapmanın yollarını arıyoruz. Hükümet olarak çiftçimize birçok teşvikler vererek teknolojik gelişmelerden faydalanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı dua ile törene katılanlar tarafından kurdele kesimi yapılarak açıldı.

Daha sonra törene katılan protokol ve davetliler hep birlikte stantları gezdiler.

Fuar Alanı’na otobüsler ücretsiz

Tarım Fuarı’nı ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için ücretsiz otobüs seferleri de düzenleniyor. 12-16 Nisan tarihleri arasında; Akçadağ’da 09.20, Battalgazi’de 09.00, Kale’de 08.15, Yazıhan’da 08.30, merkez eski Belediye Binası önünde de 09.00-17.00 saatleri arasında belediye otobüsleri vatandaşları ücretsiz olarak fuar alanına taşıyacak.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • bayram (7 yıl önce)
    Geçen sene antep fıstığı aldım yarısındandan fazlası içi kararmış,acı ve çürümüştü-DENETİM böyle yapmaya devam ederlerse kımse fuarda bir daha bir şey almaz
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (7 yıl önce)
    saat 19:00 da fuar kapatılması çok yanlış birşey hafta içi fuar yapıyorsunuz aksam 7 de kapanıyor kımse gıdemez benım gıbı calıstıgı için
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (7 yıl önce)
    5 kg yağ aldım gecen sene. Çöpe gitti. Denetim sıfır. Bir zahmet bu yorumu yayinlayin da vatandaş kandirilmasin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Boyacı (7 yıl önce)
    Sayın bakanımız ve siyasilerimizin referandum dan dolayı yoğun işleri olabilir ama en azından TSO Başkan'ımız ve OSB müdürlerimizin ve Sayın Valimizin fuardaki stantları be özellikle Maladyadaki üreticilerin standlarını ziyaretlerini beklerdik ne diyelimki Malatya'da Sanayicilik ilte böyle birşey
    0
    0
    Yanıtla
  • israfil çatalkaya (7 yıl önce)
    Daha iyisi olaçak inşallah ,biraz daha gayret.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    5 yıldızlı Malatya!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    TSO Baskani Hasan Erkoç Malatya sanayi şehri diyor,Belediye başkanı TARIM şehri diyor.Acep hangisine inanalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Malatya BB Başkanı Ahmet Çakır Malatya bir tarım şehri demiş. 15 Yıldır Malatyayı bölgenin sanayi şehri yaptık 1,2,3 OSB var diye millete masal anlatanlar duydu mu? Tarım şehri Malatya imar rantı kurbanı oldu Tecde bahçeleri yok oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • BabaSultan (7 yıl önce)
    Beğenmeyen gitmesin güzel kardeşim mecbur değilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet turan (7 yıl önce)
    bu nasıl tarım fuarı anlamadım. 2 hol zerzevat, peynir, sucuk, tarhana satanlara ayrılmış. kalan bir holde ise makinacılar var. bir tane gübre, zirai ilaç standı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeron (7 yıl önce)
    Hayırlı olsun inşallah kayısı festivali de herhangi bir nedenle iptal olmaz
    0
    0
    Yanıtla