SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Gözlemevi'ne Ziyaret

0
Güncellendi - 2019-04-22 20:38:55
Malatya Gözlemevi'ne Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilgisi son sınıf öğrencileri İnönü Üniversitesi’nde bulunan Gözlemevini ziyaret etti.

Öğrenciler burada Gözlemevi Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Tuncay Özdemir’den evrenin büyüklüğü ve merkezinin yanı sıra ışık hızı, gözlemin nasıl yapıldığı, ayın evresi ile yıldızların hareketleri hakkında bilgiler aldı.

Gezi ile ilgili konuşan Muş Alparslan Üniversitesi Katıhal Fiziği ve Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bayram Gündüz, İnönü Üniversitesi’nin bölgede önemli bir konumda olduğunu ifade ederek “Kampüsüyle ve özellikle astronomi alanındaki katkıları Türkiye çapındadır ve çok önemlidir. Bugün Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı olarak dördüncü sınıf öğrencilerini getirdik. Ziyaretimiz dolu bir şekilde geçti ve çok beğendik" dedi.

Türkiye’de gözlemevlerinin sayılı olması sebebiyle Malatya’ya geldiklerini söyleyen Gündüz, “Son sınıfta astronomi dersimiz var ve ders kapsamında anlattıklarımız havada kalıyor her şeyi sözel olarak anlatıyoruz. Biz de öğrendiklerimizi en azından gözlem evinde görmek amacıyla buraya geldik. Gözlem evi beklediğimizin çok üstündedir. Tuncay hocamın harika sunumlarıyla da gözlem evinin önemli bir boşluğu doldurduğunu görüyoruz. Çok güzel bir yer, teleskoplarıyla özellikle de Türkiye’de gözlem evlerinin sayılı olması açısından çok önemli ve bundan dolayı buraya ziyarete geldik" şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız