SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'dan Geçmek Zorunda"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesinin katkıları ve ev sahipliğinde Kongre ve Kültür Merkezinde “Malatya Lojistik Çalıştayı” düzenlendi. 

Çalıştay’a Vali Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Bayram, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, TSO Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Özkan, rektör yardımcıları, akademik personel, ilgili kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de pek çok kamu yatırımının büyük bir hevesle başladığını fakat temelin tam olarak oturtulmaması nedeniyle zaman zaman istenilen sonuca ulaşılamadığını belirten Vali Hulusi Şahin; “Öncelikle yapılacak çalışmanın eksileri, artıları, getirileri, götürüleri nedir bunu akademik düzleme oturtarak konunun tüm paydaşlarını bir araya getirerek tam bir fizibilite çalışması yapmak gerekmektedir. Yapılan yatırımları bu doğrultuda gerçekleştirebilirsek sonradan atılacak adımlar sağlam bir temele dayanır” dedi. 

Çalıştay’ı, gömleğin ilk düğmesinin doğru iliklenmesi olarak örneklendiren Vali Şahin, bundan sonra yapılacak tüm faaliyetlerinde Malatya ölçeğinde böyle altlıklar üzerinde inşa edilmesinin daha verimli olacağını ifade etti. 

Malatya’nın köklü bir kültüre, tarihe sahip olmasının sebebinin yolların kesiştiği yerde olması olduğunu söyleyen Vali Hulusi Şahin; “Antik yollar, ticaret yolları gelip burada düğümlenmiş. Malatya tüm Anadolu’nun kalbinde duruyor. Çin’den gelip Avrupa’ya bağlanacak olan yollar Türkiye’den geçmek zorunda ve Malatya’dan geçmek zorunda. O manada lojistik yönünden çok kritik bir yerdeyiz. Bunu iyi kullanabilirsek, sadece yollar kavşağında olmaktan dolayı kayısıdan daha yüksek bir kazanca sahip olabiliriz. Kayısı çok önemli, çok kıymetli ama Malatya için yeterli değil. Mutlaka Malatya’nın sanayide de gelişim göstererek üzerine eklemesi lazım” diyerek sözlerini tamamladı.

Malatya’nın Demiryolu altyapısının analizi, Malatya Karayolu Ulaşım Analizi, Malatya’nın Lojistik Merkez açısından ekonomik analizi, Lojistik Merkez kapsamında Malatya’da tedarik zincir yönetimi, Lojistik merkez açısından Malatya’nın swot analizi konuları çalıştayda ele alındı.

İyi bir lojistik yönetiminin sağlanması ve Malatya’nın jeopolitik konumu dolayısı ile Lojistik Merkez kurulmasının gerekliliği noktasında yapılan Çalıştay sonunda hazırlanan sonuç bildirgesi ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Cemil (2 yıl önce)
    Projenin fikir babası Nihat Toraman ve emeği geçen bürokratlara akademisyenlere teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (2 yıl önce)
    Bugün memleketimiz ağır sanayi yatırımı alamıyorsa bunun başlıca ve en önemli sebebi lojistik yetersizliğimizdir. Denizimizde limanımızda yok corafya kader diye boş duracak halimizde yok tabiki elimizdeki yegane güç olan karayolları ve demiryollarını en verimli kullanmak dışında bir çözüm arayışımızda olamaz. 1. masa çalıştay katılımcısı ve fikir paydaşı olarak en önemli gözlemimim gerek esnaf sanayici gerek üniversite gerekse demiryolu ve karayolu ve tüm katılımcıların eteklerindeki taşları dökmeleridir. Çalıytay sonuç bildirgesi en önemli yol haritamız olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    Yukarıdaki yorumları yapanlar Malatyalı olamazlar. Siyaset uğruna, vatan düşmanlığı adına her hayırlı çalışmayı karalamak marifet değil. Bu toplantıda karamsarlık çıkaracak ne buluyorsunuz anlayamadım. Siz olsanız ne söylerdiniz.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Burası Malatya ya muhalefet arenası...maşallah bizim milletin anlamadığı konu yok...peki bu işin doğrusu ne deseniz, cevap veremezlerrrr... muhalif siyasilerimiz, Bu hükümet dünyanın en güzel hizmetini de yapsa beğenmeyeceğiz demedi mi...daha ne beklenir. Evliya Çelebi boşuna dememiş "Hasüdü Malatya"
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çadırcı (2 yıl önce)Ergün isimli kullanıcı yorumuna
    Bak güzel abim aşağıda biri yazmış mesela vagon fabrikası şehirden uzak tam bir lojistik merkez olurdu dönümlerce arazisi ile konteyner ve yük yüklene boşaltma vs konularında.. al sana çözüm sadece basit bir örnek.. tabi ki daha fazla da çeşitlendirilebilir çözüm önerileri.. peki çadır fabrikasındaki fayda?
    0
    0
    Yanıtla
  • Çadır (2 yıl önce)
    Güzelim vagon fabrikası ve alanını lojistik üssüne çeviremeyip çadır fabrikası yapan vizyon ve ufuk... daha çooolkk lojistik tartışılır ama sonuç sıfır...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Alp (2 yıl önce)
    Bir şehir işte böyle şehirden bi haber yöneticilerin elinde oyuncak olurlar 10 yıl önce bu konuda başlatılan ve yapılan çalışmaların hepsini çöpe atıp yeni bir şey bulmuş gibi yine masal anlatmaya devam edecekler.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ceyhun (2 yıl önce)
    Yine lojistik :)) sonuç ya da ilerleme? Yoktur
    %63
    %37
    Yanıtla